Random Article


Alle Marvel Secret Wars Comics van Mei en Juni op een rij…

 


1
Posted 19/03/2015 by

De afgelopen maanden bestookte Marvel ons met persmails rond hun opkomende mega-event Secret Wars. Het einde van de Avengers, New Avengers, Avengers Worlden Miles Morales: The Ultimate Spider-Man-reeksen luidt tegelijk ook het einde van het Marvel-universum zoals we dat kennen in. Alle realiteiten uit het Marvel-multiversum storten in elkaar en bijna alle Marvel-series eindigen tot er enkel Battleworld overblijft. Het strijdtoneel van de Secret Wars, bestaande uit stukken van verschillende dimensies gekend uit voorgaande Marvel-verhalen. Dat er een hele hoop verschillende versies van Marvel-helden uit verschillende tijdlijnen en werelden op een hoopje worden gesmeten, mag hiermee duidelijk zijn.

secretwarscover2Deze nieuwe Secret Wars belooft het grootste Marvel-event ooit te worden, geen enkele serie blijft ervan gespaard en dat merk je in Marvel’s publicatieschema. In de eerste twee maanden van het event, zal de uitgever nog meer comics uitgeven dan gewoonlijk. Dit zijn alle nieuwe reeksen, miniseries en one-shots die in de maanden mei en juni onder de Secret Wars-noemer vallen, handig op een rij.

Voor Secret Wars hanteert Marvel drie grote opdelingen: BATTLEWORLD, waarin bestaande Marvel-reeksen vervangen worden door een Secret Wars-variant. Hierin worden de verschillende domeinen van Battleworld belicht. In WARZONES! worden de bouwstenen voor het nieuwe Marvel-universum gelegd en oude verhaallijnen en events van een nieuwe insteek voorzien. In LAST DAYS worden ten slotte de huidige Marvel-reeksen- en -verhaallijnen afgesloten, vlak voor het Marvel-universum wordt vernietigd. Tijdens Secret Wars is Last Days simpelweg het verleden, Battleworld het heden en Warzones! de toekomst.

Secret_Wars_1thorsecretwars2sw3sw4

SECRET WARS (Jonathan Hickman, Esad Ribic)

Een achtdelige miniserie en de hoofdreeks van het event. De helden falen om de botsing tussen het gewone Marvel-universum en het Ultimate Marvel-universum te voorkomen. Bijna heel het multiversum wordt vernietigd tot enkel Battleworld overblijft…

BATTLEWORLD-header

swbattleworldSECRET WARS: BATTLEWORLD (Josh Williamson, Ed Brisson, Mike Henderson)

Een vierdelige miniserie met alleen maar gevechten tussen de bewoners van Battleworld, zoals een door Dr. Strange bezeten Punisher tegen de New Fantastic Four bestaande uit Ghost Rider, Wolverine, Spider-Man en Hulk en een battle royale tussen een hoop MODOKs uit verschillende realiteiten…

SECRET WARS JOURNAL (Prudence Shen & Michael Rosenberg, Ramon Bachs & Luca Pizzari)

Een vijfdelige miniserie met wederom een collectie verhalen uit Battleworld, waaronder eentje over Lady Kate – de Hawkeye Bandit uit 1602, een bende mutanten die in het oude Egypte tot slaaf gemaakt werden van de maangod Khonshu en eentje over een Daredevil die als chef-kok voor Lord Sinister werkt…

AGE OF ULTRON VS MARVEL ZOMBIES (James Robinson, Steve Pugh)

Lopende reeks over het gevaarlijkste en aldus volledig ommuurde deel van Battleworld: de Deadlands en het Perfection-gebied. Enerzijds heb je hier de Marvel Zombies, uit de wereld waar alle Marvel-helden tot vleesetende monsters werden getransformeerd. Anderzijds heb je hier het leger moordzuchtige Ultron-robots uit de Age of Ultron-verhaallijn die de ganse mensheid hebben uitgeroeid. Ze komen uiteraard niet overeen met elkaar, maar oh wee als je hiertussen belandt…

GHOST RACERS (Felipe Smith, Juan Gedeon)

Vierdelige miniserie rond een hoop Ghost Riders uit verschillende dimensies. Zij geraken met elkaar verwikkeld in een (letterlijk) helse race die live wordt uitgezonden over heel Battleworld. Verwacht vlammende schedels, veel vlammende schedels.

swjournalswaouzombiesswghost

INHUMANS: ATTILAN RISING (Charles Soule, John Timms)

Het leven van de Inhumans in oorlogstijd. Een strijd tussen koningin Medusa en het verzet onder leiding van ex-koning Black Bolt.

MARVEL ZOMBIES (Simon Spurrier, Kev Walker)

Elsa Bloodstone bewaakt het Shield, de muur die de Marvel Zombies ervan weerhoudt Battleworld te overspoelen. Denk The Wall uit Game of Thrones, maar dan met Marvel Zombies in de plaats van White Walkers en Elsa als iemand van de Night’s Watch.

MASTER OF KUNG-FU (Haden Blackman, Dalibor Talajic)

Vierdelige miniserie. In het mystieke land van K’un L’un is iedereen een expert in een of andere gevechtskunst. Shang-Chi, meester van kung-fu, verzet zich tegen keizer Zu.

swinhumansswzombiesswmasterofkungfu

swrunawaysRUNAWAYS (Noelle Stevenson, Sanford Greene)

Een prestigieuze school in de hoofdstad van Battleworld kiest de beste en slimste tieners van de hele planeet. Het hoofd van de school blijkt echter een megalomane superschurk te zijn, waardoor de tienerhelden op de vlucht moeten slaan… Met o.a. de jonge Marvel-helden Jubilee, Amadeus Cho, Skaar, Bucky en Cloak en Dagger…

STAR-LORD & KITTY PRYDE (Sam Humphries, Alti Firmansyah)

Guardians of the Galaxy/X-Men-sterkoppel Star-Lord en Kitty Pryde zijn terug samen, maar draait het hier wel om de juiste versies van de helden? Natuurlijk niet!

THORS (Jason Aaron, Chris Sprouse)

Een hoop Thors uit verschillende parallelle realiteiten vormen een heus politiekorps, met hamers, om Battleworld te patrouilleren.

ULTIMATE END (Brian Michael Bendis, Mark Bagley)

Vijfdelige miniserie die het einde van het Ultimate Marvel-universum inluidt, dat in 2000 van start ging als een moderne update van verschillende Marvel-personages. Brian Bendis en Mark Bagley riepen Ultimate Marvel in het leven met Ultimate Spider-Man, het is alleen maar passend dat zij het afsluiten…

swstarlordswthorsswultimateend

marvelwarzones

swangela1602 WITCH HUNTER ANGELA (Kieron Gillen, Marguerite Bennett, Stephanie Hans)

Thor’s halfzus Angela en Sera zijn heksenjagers in de wereld van 1602, waarin tal van Marvel-helden in een magisch, Elizabethaans Engeland werden gestopt. Toepasselijk, want de eerste Marvel 1602-reeks werd geschreven door Angela’s schepper: Neil Gaiman.

1872 (Gerry Duggan, Evan Shaner)

Een western met een conflict tussen sheriff Steve Rogers en de rebelse Anthony Stark in het stadje Timely (Marvel’s oorspronkelijk naam). Civil War dus, maar dan in de periode van de eigenlijke Amerikaanse Burgeroorlog.

A-FORCE (G. Willow Wilson, Marguerite Bennett, Jorge Molina)

Een volledig vrouwelijk team Avengers beschermt het afgelegen eiland Arcadia.

ARMOR WARS (James Robinson, Marcio Takara)

Een alternatieve versie van de klassieke Iron Man-verhaallijn uit de jaren 80. In het Technopolis-gebied draagt elke Marvel-held een Iron Man-getint harnas en is er een conflict tussen Baron Tony Stark en zijn broer Arno…

sw1872swaforceswarmorwars

swkorvacKORVAC SAGA (Dan Abnett, Otto Schmidt)

Naar de klassieke Avengers-verhaallijn uit de jaren 70. Wonder Man en de goddelijke Michael Korvac – heerser van Forrest Hills – nemen het tegen elkaar op, met de Avengers en de Guardians 3000 er middenin.

GIANT-SIZE LITTLE MARVEL: AVX #1 (Skottie Young)

De X-Men tegen de Avengers, maar dan als superschattige babyversies. Kan gezien worden als een vervolg op Skottie Youngs eerdere A-Babies Vs X-Babies uit 2012.

SECRET WARS 2099 (Peter David, Will Sliney)

Vijfdelige miniserie en de rechtstreekse voortzetting van de zopas gecancelde Spider-Man 2099-reeks. De wereld van Marvel 2099 is er nog steeds één waar megabedrijven met de plak zwaaien. In deze miniserie worden we voorgesteld tot het Avengers-team uit deze toekomst.

CAPTAIN MARVEL AND THE CAROL CORPS (Kelly Sue DeConnick, Kelly Thompson, David Lopez)

Ooit de naam voor de real-life fans van Carol Danvers/Captain Marvel, nu een echt team op Battleworld. Carol is hier de onbevreesde leidster van het voormalige Banshee vliegeskader. Speelt zich af in Hala Field.

swavxsw2099swcarol

swssSQUADRON SINISTER (Marc Guggenheim, Carlos Pacheco)

Het Squadron Sinister zijn in feite Marvel’s kwaadaardige versie van DC’s Justice League. Zij gebruiken hun immense macht om te heersen over het gebied Utopolis. Van het Squadron Sinister bestaat ook een heroïsche versie, het Squadron Supreme, en een volwassen Marvel MAX/Ultimate-versie uit de reeks Supreme Power. Deze laatsten zullen zich meten met het originele Squadron Sinister…

THE INFINITY GAUNTLET (Gerry Duggan, Dustin Weaver)

Deelt de titel met het klassieke Marvel-event uit 1991, maar gaat over een gezin in een post-apocalyptisch landschap. De moeder werd ingelijfd in het Nova Corps, maar het gezin heeft moeite om te overleven… tot ze een machtig kosmisch artefact vinden… Met een titel als Infinity Gauntlet is Thanos de Mad Titan natuurlijk ook nooit ver weg. Vervangt de Nova-soloreeks.

GUARDIANS OF KNOWHERE (Brian Michael Bendis, Mike Deodato)

Speelt zich niet af op Battleworld, maar op een maan die rond de planeet draait. Knowhere is het afgehakte hoofd van een Celestial, dat nu dienst doet als een soort kosmische sloppenwijk. De Guardians of the Galaxy worden hier geconfronteerd met een mysterie. Denk Star Wars meets Blade Runner in deze vervanger voor de reguliere Guardians of the Galaxy-comic.

FUTURE IMPERFECT (Peter David, Greg Land)

Een sequel tot de bejubelde The Incredible Hulk-miniserie uit 1992. De Maestro, de toekomstige dictatorversie van de Hulk, mept een hele hoop Marvel-helden in elkaar. Ook Ruby Summers speelt een rol, de dochter van X-Men Cyclops en Emma Frost uit een alternatieve toekomst…

swinfinityswknowhereswfuture

swhulkPLANET HULK (Sam Humphries, Marc Laming)

Genaamd naar de gekende Hulk-verhaallijn uit 2006 en animatiefilm uit 2010. Greenland is een domein vol wilde Hulks, dat door een gladiatorenversie van Steve Rogers – rijdend op Devil Dinosaur  -doorkruist wordt…

DEADPOOL’S SECRET SECRET WARS (Cullen Bunn, Matteo Lolli)

Vierdelige miniserie waar Deadpool terugkeert naar de originele Secret Wars uit 1984.

MRS. DEADPOOL AND THE HOWLING COMMANDOS (Gerry Duggan, Salvador Espin)

Mevrouw Deadpool leidt Nick Fury’s voormalige oorlogseenheid de Howling Commando’s in de strijd tegen een hoop monsters, waaronder Werewolf by Night en Man-Thing…

MODOK ASSASSIN (Chris Yost, Amilcar Pinna)

Vijfdelige miniserie rond Killville, het domein van MODOK waar hij zo ongeveer iedere superheld heeft vermoord…

swdeadpoolswmsdeadpoolswmodok

swweirdWEIRDWORLD (Jason Aaron, Mike Del Mundo)

We volgen de tocht van de barbaarse Arkon in Marvel’s klassieke Sword & Sorcery-wereld.

WHERE MONSTERS DWELL (Garth Ennis, Russ Braun)

Phantom Eagle, de gekende piloot uit de Eerste Wereldoorlog, bevindt zich in een gevaarlijk gebied vol dinosaurussen en andere monsters. Kan enigszins gezien worden als een sequel tot Ennis’ vorige, volwassen miniserie rond het personage: War is Hell: The First Flight of the Phantom Eagle uit 2008. Vijfdelige miniserie.

THE AMAZING SPIDER-MAN: RENEW YOUR VOWS (Dan Slott, Adam Kubert)

Een wereld waar Peter Parker/Spider-Man en Mary Jane Watson getrouwd bleven. Ze kregen zelfs samen een dochtertje.

SPIDER-VERSE (Mike Costa, Andre Aruajo)

Het vervolg op het recente Spider-Verse, waarin tal van Spider-Mannen en -vrouwen uit verschillende werelden meededen. De avonturen van o.a. Spider-Man Noir, Spider-Man India, Spider-Gwen, Spider-UK, Spider-Ham en Spider-Girl gaan dus verder op Battleworld…

swmonstersswspideyswspiderverse

OLD MAN LOGAN (Brian Michael Bendis, Andrea Sorrentino)

Een verderzetting van de Wolverine-verhaallijn uit 2008, waarin we een toekomst zien waar de superschurken de Verenigde Staten hebben veroverd en Wolverine als oude man een vredig leven probeert te leiden. Speelt zich af in de Wastelands.

INFERNO (Dennis Hopeless, Javier Garron)

Gebaseerd op de klassieke X-Men-crossover uit 1989, waar een bende demonen New York City overspoelden. In deze nieuwe versie faalden de X-Men echter om de invasie tegen te houden. Vijf jaar later probeert Colossus nog steeds zijn door demonen bezeten zusje Magik te bevrijden…

X-TINCTION AGENDA (Marc Guggenheim, Carmine Di Giandomenico)

Een alternatieve versie van de X-Men-crossover uit 1990. Cameron Hodge is niet meer en zijn mutantenslavernij op het eiland Genosha kwam tot een einde. Havok en Wolfsbane hielpen mee het eiland terug op te bouwen, maar krijgen te maken met een virus dat dreigt de ganse mutantenbevolking uit te roeien…

swoldmanlganswinfernoswxtinction

E IS FOR EXTINCTION (Chris Burnham, Ramon Villalobos)

Een alternatieve versie van de gelijknamige verhaallijn uit 2001 door Grant Morrison die de X-Men nieuw leven inblies. Magneto is de baas van het Xavier Institute en de hoofdrollen zijn weggelegd voor Beak, de Stepford Cuckoos, Quentin Quire en Angel Salvadore/Tempest.

YEARS OF FUTURE PAST (Marguerite Bennett, Mike Norton)

Een alternatieve take op de klassieke X-Men-verhaallijn Days of Future Past (1981). Hierin kon een volwassen Kitty Pryde nooit naar het verleden reizen zoals in de eerste versie. Zij is al enkele jaren, samen met o.a. Rachel Summers, Storm en Wolverine, één van de weinige overlevende mutanten in een post-apocalyptisch Manhattan overspoeld door Sentinels.

X-MEN ’92 (Chris Sims, Chad Bowers, Scott Koblish)

In deze digital first-reeks keren we terug naar de wereld van de gekende X-Men-animatiereeks uit de jaren 90. en de hierop gebaseerd X-Men Adventures-comic…

swexmenswyearsoffuturepastswxmen92

marvellastdays

swsilversurferOver de Last Days-verhaallijnen kunnen we kort zijn. Deze verhalen zullen de laatste zijn voor hun series en steeds de held/heldin/helden te maken zien krijgen met het einde van de wereld – vooraleer Battleworld ontstaat. Last Days gaat van start in:

 • BLACK WIDOW #19
 • CAPTAIN AMERICA & THE MIGHTY AVENGERS #8
 • LOKI: AGENT OF ASGARD #14
 • MAGNETO #18
 • MS. MARVEL #16
 • THE PUNISHER #19
 • SILVER SURFER #13

swblackwidowswmightyavengersswloki

swmagnetoswmsmarvelswpunisher

Secret Wars 2015 bij archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


One Comment


 1. avatar
   
  zotterob

  Zoveel interresant zit er vo mij nog ni tussen. Zulle nog wel wa relaunches volge zeker ? Hopelijk word cyclops en uncanny avengers gerelaunched. Kvraag mij eigenlijk ook wel af hoe storm is. En waarom ni op termijn een wolverine and the x men reeks met old men logan als headmaster ?

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.