Random Article


Alle Comics van de DC Mini-Relaunch op een rij

 

0
Posted 16/03/2015 by

In april en mei barst Convergence los bij DC Comics. Het mega-event viert 80 jaar DC-geschiedenis en vervangt gedurende twee maanden de traditionele lopende superheldenreeksen. Hierna volgt er een mini-relaunch van de uitgeverij in juni. De New 52-noemer, die sinds de vorige herlancering uit 2011 gebruikt werd, wordt dan gedropt. 25 oude reeksen zullen blijven verder lopen en krijgen (grotendeels) een nieuw instappunt, terwijl er 24 nieuwe titels bij komen die mikken op een diverser publiek. De 25 terugkerende reeksen krijgen tevens ook speciale variant covers die Batman’s aartsvijand The Joker in de schijnwerpers zetten.

In juni zullen er echter slechts 46 DC Universe-titels worden gepubliceerd. De eveneens aangekondigde Justice League United #11, Mystic U #1 en Dark Universe #1 worden dus al verlaat naar juli.

Hieronder vind je een overzicht van alle nieuwe reeksen en de nieuwe startpunten voor de oudere. Allen bieden ze een instappunt tot het vernieuwde DC-universum. Voor een overzicht van alle voorafgaande, tweedelige Convergence-miniseries kan je hier terecht: Convergence week 1, week 2, week 3week 4 en bij Archonia.

supesSuperman_41supesww

supesww2Bizarro_1Doomed_1

ACTION COMICS #41 (Greg Pak, Aaron Kuder)

Het begin van de nieuwe verhaallijn “Truth”, waarin wordt beloofd dat Superman zich niet meer zal inhouden. Een terugkeer naar de t-shirt en jeans look van in het begin van de New 52, een nieuwe kracht, een nieuw kapsel en een terugkeer naar het S-symbool van de Max Fleischer cartoons uit de jaren 40. Superman onthulde onlangs zijn geheime identiteit aan Jimmy Olsen, maar in “Truth” zouden weleens een pak meer mensen te weten kunnen komen de man van staal en Clark Kent één en dezelfde zijn…

supermanbatmanBATMAN/SUPERMAN #21 (Greg Pak, Ardian Syaf)

Een voortzetting van de “Truth”-verhaallijn, waar de “nieuwe” Superman oog in oog komt met de nieuwe, door Japanse mecha-anime geïnspireerde Batman.

SUPERMAN #41 (Gene Luen Yang, John Romita, Jr.)

Een voortzetting van “Truth”, met de nieuwe schrijver Gene Luen Yang.

SUPERMAN/WONDER WOMAN #18 (Peter Tomasi, Doug Mahnke)

Eveneens een voortzetting van “Truth”, waarin de relatie van Superman en Wonder Woman wederom op de proef wordt gesteld.

WONDER WOMAN #41 (Meridith Finch, David Finch)

Een nieuwe schurk, een nieuwe missie en een nieuwe look. Wonder Woman is nog steeds de godin van de oorlog, terwijl Donna Troy haar missie om de Amazone te vernietigen verder zet… In feite al de start van de tweede verhaallijn in de nieuwe periode rond ‘s werelds grootste superheldin door Meredith en David Finch.

BIZARRO #1 (van 6) (Heath Corson, Gustavo Duarte)

De omgekeerde Superman-kloon is de ster van een nieuwe miniserie voor alle leeftijden. Nu al de “The Worsest Comic ever!” (in BizarroWorld, welteverstaan)…

DOOMED #1 (Scott Lobdell, Javier Fernandez)

Een universiteitsstudent uit Metropolis krijgt per ongeluk de krachten van Doomsday, het monster dat ooit Superman doodde. Doomsday als tiener? Het kan!

batman41batgirl41BM_BEY_1-reg

BATGIRL #41 (Cameron Stewart, Brenden Fletcher, Babs Tarr)

Barbara Gordon wordt het doelwit van de nieuwe Batman, terwijl haar kamergenote Frankie zich meer en meer met haar superheldenleven wil bemoeien. Net zoals Wonder Woman, in feite ook al de tweede verhaallijn in de nieuwe Batgirl-periode.

BATMAN #41 (Scott Snyder, Greg Capullo)

Het debuut van een geheel nieuwe Batman in een door Japanse anime geïnspireerd harnas en de start van een nieuw tijdperk voor Gotham City. Scott Snyder en Greg Capullo blijven hun bejubelde run verder zetten na het gigantische “Endgame”.

BATMAN BEYOND #1 (Dan Jurgens, Bernard Chang)

De nieuwe Batman van de toekomst krijgt zijn eigen reeks. Dit is DE toekomst van het DC-universum, maar er is iets mis. De Justice League en Bruce Wayne zijn vermist en dit is helemaal niet de toekomst die deze nieuwe Batman zich herinnert… Komt rechtstreeks voort uit The New 52: Futures End met mogelijk ook een opvolger van Terry McGinnis als Batman Beyond…

Bat-Mite_1BC-Promodtc_cv41-1

BAT-MITE #1 (van 6) (Mark Russell, Ben Caldwell)

Bat-Mite, een magische dwerg uit de vijfde dimensie, wil het DC-universum herstellen. Hij begint uiteraard bij Batman en wil de makers van zijn comics helpen om de ultieme versie van de Dark Knight te zoeken. De start van wat een zeer metafysische miniserie belooft te worden.

BLACK CANARY #1 (Brenden Fletcher, Annie Wu, Irene Koh)

Gevechtssport, superspionnen en rock’n roll. Na jaren als een vigilante te hebben geopereerd, zingt Dinah Lance nu in een band. De Black Canary krijgt eindelijk terug een eigen serie, dewelke rechtstreeks voortkomt uit Batgirl

DETECTIVE COMICS #41 (Brian Buccelato, Francis Manapul)

Gotham City-politieagenten Harvey Bullock en Renee Montoya proberen hun job te doen in een veranderde stad met een nieuwe Batman. Detective Comics wordt dus een beetje de Gotham Central-heropleving van deze relaunch en dus de go-to reeks voor de fans van de Gotham tv-serie.

CTW_Cv41_R1GRAY_Cv9gothac_cv7_solicit

GOTH_MID_6CATWOMAN #41 (Genevieve Valentine, David Messina)

Selina Kyle is nog steeds de koningin van de misdaad in Gotham, maar keert eveneens terug als Catwoman. Ook meer een voortzetting van de reeks dan een echt nieuw begin.

GOTHAM ACADEMY #7 (Becky Cloonan, Brenden Fletcher, Karl Kerschl)

Damian Wayne, Robin en zoon van de enige echte Batman, bezoekt Gotham Academy. Hij is echter niet opgezet met zijn klasgenoten…

GOTHAM BY MIDNIGHT #6 (Ray Fawkes, Juan Ferreyra)

Kate Spencer (Manhunter) vormt het nieuwe wapen tegen de paranormale misdaden in een veranderd Gotham City…

GRAYSON #9 (Tom King, Tim Seeley, Mikel Janin)

Helena neemt de organisatie Spyral over en Dick Grayson, de voormalige Robin/Nightwing en huidige superspion, krijgt een nieuwe partner.

HARLEY_Cv17HQ_PG_1RobinSonofBatmanCover_580WEAREROBIN-cover1-low-720x1094

HARLEY QUINN #17 (Amanda Conner, Jimmy Palmiotti, Chad Hardin)

Alsof één Harley Quinn niet genoeg was, zien we hier het debuut van de Gang of Harleys: Carli Quinn, Harley Queen, HanukQuinn en meer, veel meer. Conner en Palmiotti blijven de meest knotsgekke reeks van het DC-universum voortzetten.

HARLEY QUINN/POWER GIRL #1 (van 4) (Jimmy Palmiotti, Amanda Conner, Stephane Roux)

Harley en Power Girl in een kosmisch avontuur dat zich afspeelt op de thuisplaneet van niemand minder dan Vartox (DC’s parodie op Sean Connery in de sci-fi cultklassieker Zardoz). Van de makers van de reguliere serie.

ROBIN, SON OF BATMAN #1 (Patrick Gleason, Mick Gray)

Damian Wayne, zoon van Batman, keerde terug uit de dood en verkreeg superkrachten. Hoog tijd om de wereld rond te trekken, dus. Vervangt Batman and Robin.

WE ARE ROBIN #1 (Lee Bermejo, Rob Haynes, Khary Randolph)

Verschillende tieners uit Gotham City, waaronder Duke Thomas, nemen de rol van Robin over in een door Batman’s sidekick geïnspireerd sociaal antimisdaadnetwerk.

EARTH2SOC_Cv1JL_41_CVR_fnlJL_3001_1

jloahitchEARTH 2: SOCIETY #1 (Daniel Wilson, Jorge Jimenez)

De overlevende helden van Earth-2, een wereld volledig onder de voet gelopen door Darkseid, bevinden zich in een nieuwe wereld. Maar zullen de nieuwe Batman, Power Girl, Green Lantern, The Flash en co erin slagen wat resteert van hun wereld te beschermen of eerder hun fouten uit het verleden herhalen? Komt rechtstreeks voort uit Earth-2: World’s End.

JUSTICE LEAGUE #41 (Geoff Johns, Jason Fabok)

Het begin van de grote “Darkseid War”-verhaallijn. Green Lantern Hal Jordan keert terug tot de League en is op tijd om strijd tussen Darkseid en de Anti-Monitor mee te maken. En hoe zit het met Darkseid’s dochter? Belooft de apotheose te worden van Geoff Johns run op de New 52 Justice League-reeks…

JUSTICE LEAGUE 3001 #1 (Keith Giffen, Howard Porter)

De gekloonde Justice League 3000 werden de grootste helden van de 30ste eeuw, maar zullen ze het jaar 3002 halen? Het rechtstreekse vervolg op Justice League 3000 met de gepatenteerde Justice League International-humor van Keith Giffen

JUSTICE LEAGUE OF AMERICA #1 (Bryan Hitch)

Justice League in de klassieke Bryan Hitch “widescreen” stijl. De zeven grootste superhelden, een buitenaardse invasie. Kortom, the works…

Aquaman_41_Revised_BFLASH_41GA_41

Martian_Manhunter_1AQUAMAN #41 (Cullen Bunn, Trevor McCarthy)

Aquaman moet op de vlucht slaan voor zijn eigen koninkrijk, Atlantis. Arthur’s teruggekeerde moeder Atlanna zal er wel iets mee te maken hebben.

THE FLASH #41 (Rob Venditti, Van Jensen, Brett Booth)

Professor Zoom, de aartsvijand van Barry Allen, keert terug en hij is niet alleen. Eerder een voortzetting dan een echt nieuw instappunt.

GREEN ARROW #41 (Ben Percy, Richard Zircher)

Green Arrow keert terug naar Seattle en vindt wederom een stad in chaos.

MARTIAN MANHUNTER #1 (Rob Williams, Ben Oliver)

Martian Manhunter krijgt opnieuw een eigen serie en krijgt meteen al te maken met een invasie van, jawel, Marsmannen. Deze Marsmannen kunnen uiteraard, net zoals J’onn J’onnz, van gedaante veranderen, waardoor niemand te vertrouwen valt…

Lantern41GL_LOST_ARMY_1Omega_men_1

SIN_Cv12

GREEN LANTERN #41 (Robert Venditti, Billy Tan)

Hal Jordan moest genoodzaakt het Green Lantern Corps achter zich laten. Nu is hij een voortvluchtige en de meest gezochte man in de kosmos. Hij krijgt echter wel een onverwachte nieuwe partner: Darlene… Wederom bevindt Hal Jordan zich dus zonder zijn Corps. Gebeurt weleens een paar keer om de zoveel jaar.

GREEN LANTERN: LOST ARMY #1 (Cullen Bunn, Jesus Saiz, Javi Pina)

Green Lanterns John Stewart, Two-Six, Kilowog, Arisia en een voorlopig nog onbekende gastster bevinden zich in ergens in de kosmos. Ze weten alleen niet waar en er valt nergens een Power Battery te bespeuren om hun ringen te herladen. De vervanger van Green Lantern Corps.

OMEGA MEN #1 (Tom King, Barnaby Bagenda)

De Omega Men zijn voortvluchtig nadat ze niemand minder dan Kyle Rayner vermoord hebben. Maar is alles wel wat het lijkt? Het uiteindelijke lot van White Lantern Kyle Rayner lijkt echter interessanter dan de eigenlijke hoofdpersonages…

SINESTRO #12 (Cullen Bunn, Brad Walker)

Sinestro krijgt te kampen met een verrader in zijn Sinestro Corps. Een vrij normale woensdag voor de Green Lantern-aartsvijand dus…

dsk_cv7LOBO_Cv7Midnighter_1

DEATHSTROKE #7 (Tony Daniel)

Deathstroke wordt bewapend door de Griekse Hephaestus en wordt eropuit gestuurd om één van de Olympische goden te vermoorden. De start van de nieuwe verhaallijn “God Killer”.

LOBO #7 (Cullen Bunn, Cliff Richards)

Lobo blijft doen waar hij goed in is: exotische buitenaardse vrouwen, rondhangen in een intergalactische drugskot en, vooral, jagen op voortvluchtigen voor vette premies…

MIDNIGHTER #1 (Steve Orlando, ACO)

Midnighter onderzoekt een diefstal van biowapens uit de God Garden. Maar er is nog meer gestolen, namelijk de geheime geschiedenis van Lucas Trent, de man die Midnighter ooit was. De serie belooft zowel de gewelddadige natuur van Midnighter als zijn persoonlijk leven als alleenstaande homoseksuele man niet te schuwen. Gaan we terug naar de gloriedagen van Wildstorm’s The Authority?

SSIX_Cv3section_8_1NEW_SU_SQUAD_9

SECRET SIX #3 (Gail Simone, Dale Eaglesham)

Het debuut van Strix. Wat is haar geheim?

SECTION EIGHT #1 (van 6) (Garth Ennis, John McCrea)

De bizarre superhelden uit Hitman keren terug. Sixpack keert terug naar Gotham City en zoekt een nieuwe crew, waaronder Bueno, Excellente, Baytor, Dogwelder en… misschien de Dark Knight himself? Hitman was legendarisch en het vervolg van hetzelfde creatieve team belooft meer van dat…

NEW SUICIDE SQUAD #9 (Sean Ryan, Carlos D’Anda)

Schijnbaar nog niet het debuut van de nieuwe New Suicide Squad bestaande uit Poison Ivy, Black Hand, Cheetah, Reverse-Flash en de Parasite, maar nog een avontuur rond de huidige groep dewelke achter een splintergroepering van de League of Assassins aangaan…

tt_cv9Red_Hood_Arsenal_1starfire_580

TEEN TITANS #9 (Will Pfeifer, Kenneth Rocafort)

De Teen Titans slaan op de vlucht met Superboy en proberen de waarheid achter zijn “misdaden” uit te zoeken. De serie werd recentelijk al een keer van een herlancering voorzien, dit is de start van de tweede verhaallijn.

RED HOOD/ARSENAL #1 (Scott Lobdell, Denis Medri)

Red Hood en Arsenal, ‘s werelds ergste ex-sidekicks, in de donkere onderbuik van het DC-universum. Opvolger van Red Hood & The Outlaws.

STARFIRE #1 (Jimmy Palmiotti, Amanda Conner, Emanuela Lupacchino)

De buitenaardse prinses Starfire breekt weg van Red Hood en Arsenal om haar eigen plaats in de wereld te vinden. Ook zal ze terug wat meer kleren dragen…

CONSTANTINE-HELLBLAZER-1Dr-Fate_1cyborg1

CONSTANTINE: THE HELLBLAZER #1 (Ming Doyle, Riley Rossmo)

John Constantine speelt zijn regenjas kwijt en verkrijgt een nieuwe serie die het midden tussen het volwassen Hellblazer en het wat bravere Constantine moet houden. Geen volledige terugkeer naar Vertigo, maar hopelijk wel bijna…

DR. FATE #1 (Paul Levitz, Sonny Liew)

Een student geneeskunde uit Brooklyn vindt de helm van Fate en wordt de volgende Dr. Fate. Ondertussen probeert de Egyptische god Anubis een groot deel van de wereld weg te spoelen. Een zoveelste relaunch en nieuwe insteek voor DC’s magiër bij uitstek.

CYBORG #1 (David Walker, Ivan Reis)

Victor Stone/Cyborg – in de New 52 één van de oprichters van de Justice League – krijgt eindelijk zijn eigen soloreeks. Zijn robotisch lichaam begint weer te evolueren, maar hij heeft geen idee wat deze veranderingen veroorzaakt…

dcprez

PREZ #1 (van 12) (Mark Russell, Ben Caldwell)

In het jaar 2036 is Twittersensatie Beth Ross de eerste tiener die het tot presidente van de Verenigde Staten schopt. Een hedendaagse update van de DC-cultklassieker uit de jaren 70 en veruit de vreemdste en meest eigenzinnige titel van de nieuwe hoop DC-titels…

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.