Random Article


Review: Howard The Duck #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum: ,
 
Personages: , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Howard the Duck! Altijd goed!!

Op zijn slechtst


De redacteurs lijken de comic teveel te sturen. Eerder voor Guardians of the Galaxy-filmfans dan voor de oude fans van Howard The Duck.


Howard The Duck is bekend van dat ene shot uit Marvel’s Guardians of the Galaxy film (of misschien van zijn eigen vergeten prent uit 1986 of zijn oorspronkelijke satirische strip uit de jaren 70). Hoe dan ook… Dit is zijn nieuwe comic!

0
Posted 14/03/2015 by

 
Full Article
 
 

He’s still just trapped in a world he never made.

Howard The Duck krijgt weer eens een eigen serie. Sinds de Guardians of the Galaxy-film heeft het personage een bepaalde cultstatus gekregen onder een deel van het publiek en Marvel probeert daar op in te spelen met een nieuwe reeks. Ze hebben Chip Zdarsky (Sex Criminals) en Joe Quinones (FF, Batman’66) gestrikt  om een nieuwe comic rond de gekende satirische eend op poten te zetten.

Howard The Duck is een privédetective met een kantoortje in hetzelfde gebouw als She-Hulk. Het tweetal vliegt elkaar met enige regelmaat verbaal in de haren waarbij de groene gigante vaak aan het langste eind trekt. Howard’s detectivebureau loopt niet al te geweldig, maar wonder boven wonder heeft hij weer eens een cliënt. Tijdens deze nieuwe opdracht komt er een wezen uit de ruimte aanzetten: The Gatherer. En daarmee neemt deze comic een hele vreemde, maar niet bepaald onverwachte wending…

De lezers van een Howard The Duck-comic kun je grof gezegd in twee kampen opdelen. Enkele lezers kennen Howard van het laatste shot van de Guardians of the Galaxy-film. Andere lezers kennen Howard weer van de klassieke comic van Steve Gerber en Gene Colan (Tomb of Dracula, Daredevil) en ontkennen glashard dat ze ooit de Howard The Duck-film (alias Marvel’s grootste flop tot hiertoe) uit 1986 hebben gezien. De laatste groep zal waarschijnlijk teleurgesteld zijn in deze comic. De openingsscène bevat nog een verwijzing naar de Kidney woman, een geliefkoosde running gag uit de oorspronkelijke Howard-titel uit de jaren 70 en natuurlijk een gastoptreden van Spider-Man. Deze liet in de eerste serie ook in het prille begin zijn gemaskerde snuitje zien. Maar daar blijft het wel bij. Marvel catert de doelgroep van de film. Logisch, maar het is ook jammer.

Een tweede iets dat opvalt is dat het verhaal eigenlijk wat magertjes is. Zdarsky heeft de reputatie om een getalenteerd komisch schrijver te zijn. Je ziet er weinig van terug. De comic wordt wel gered door een hele zwartgallige grap rondom de webspinner. Maar het is moeilijk om jezelf aan de indruk te onttrekken dat de redacteurs een te sturende rol hebben. Gelukkig kunnen we Zdarsky nog bewonderen in Sex Criminals en binnenkort in zijn eigen serie Kaptara.

Grafisch gezien is er niet veel mis met de comic. Al is het kleurenpalet soms iets te snoepkleurig.

Is de comic een aanrader? Fans van Guardians of the Galaxy kunnen dit blindelings kopen. Liefhebbers van de oorspronkelijke Howard The Duck zullen toch hun hart horen breken. Wie van de twee ben jij?

Howard the Duck #1 bij Archonia.com

Howard The Duck 1 1Howard The Duck 1 2

Howard The Duck 1 3Howard The Duck 1 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.