Random Article


Review: Project Superpowers – Blackcross #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het doet denken aan The Twelve

Op zijn slechtst


Het is niet bijster origineel of sterk geschreven


Warren Ellis start een nieuwe Project Superpowers spin-off getiteld Blackcross. Een bovennatuurlijke crimi met superhelden bij Dynamite Entertainment…

0
Posted 05/03/2015 by

 
Full Article
 
 

I am you and you are me. And this is how we escape.

Dynamite Entertainment vroeg Warren Ellis (Trees, Injection) om eens iets voor hen te doen. Dat iets werd een bovennatuurlijke spin-off van Project Superpowers getiteld Blackcross. Met hun Project Superpowers-reeksen brengt Dynamite een collectie helden uit de Golden Age samen, waarvan de rechten in het publieke domein zijn beland. Denk aan obscure personages als de Arrow, Green Lama, de Crusaders en Daredevil (de originele, niet die van Marvel).

Ellis kiest een bekend scenario waarmee hij deze Project Superpowers – Blackcross #1 vormgeeft. Een man staat aan de oever van een riviertje. Hij steekt zich in brand en loopt het water in. Enkele politiemensen worden opgeroepen naar een plaats delict. Daar ligt een man op wiens borst een Amerikaanse vlag is gekerfd. Het is de voormalige held American Spirit. En dan is er ook nog een man in een getuigenbeschermingsprogramma die mysterieuze berichtjes krijgt van de Black Terror en een medium die ontdekt dat ze wel degelijk iets kan…

Het doet in zekere denken aan een soort Watchmen of misschien wel The Twelve. Een groepje helden die om diverse redenen niet of nauwelijks actief zijn en dan door een externe factor (weer) worden gedwongen om het spel te gaan spelen…

Het is niet bijster origineel. Van nature neigt Warren Ellis sterk naar het misdaadgenre. Zijn romans zijn daar een stille getuige van. Niet alleen vanwege een fascinatie voor misdaad, maar vooral omdat dit soort verhalen eigenlijk over mensen gaan. Alleen slaagt hij er niet in om in deze eerste issue ook interessante personages neer te zetten. Daar kun je het tekenwerk van Culton Worley (Green Hornet, The Spider) bij optellen. Het siert Dynamite dat ze hun huistekenaars werk blijven geven. Het is een raadsel waarom ze geen betere tekenaars in dienst nemen of hun tekenaars de tijd gunnen om beter werk te leveren. Wanneer je Worleys blog leest dan zie je dat hij in staat is om beter werk te maken dan dat hij in deze Blackcross laat zien.

De kans is groot dat dit toch in het rijtje missers van Warren Ellis terecht gaat komen. Maar laten we wachten op de verzamelde editie van de volledige zes delen voor een definitief oordeel. Dit is in ieder geval maar een matig begin…

Blackcross #1 bij Archonia.com

Project Superpowers- Blackcross 1 1Project Superpowers- Blackcross 1 2

Project Superpowers- Blackcross 1 3Project Superpowers- Blackcross 1 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.