Random Article


START TO READ: Justice League

 


0
Posted 26/02/2015 by

starttoreadjusticeleague

Comics… Hoe begin je eraan? Hoe bepaal je of een serie iets voor jou is? Waar pik je terug in nadat je een personage jarenlang niet meer hebt gevolgd? Ga je voor de superhelden van Marvel of DC, of eerder voor een originele serie in een ander genre van Vertigo, Image of Dark Horse? Wat is het verschil tussen een comic en een graphic novel? Hoeveel titels met het woord “Batman” erin zijn er eigenlijk en is er een superheldenteam waar Wolverine eens niet mee meedoet? Om op deze vragen en meer een antwoord te bieden is er START TO READ, waarin Brainfreeze haar team experts aanzet tot het opstellen van een definitieve leeslijst voor zowel de beginnende als gevorderde comicbooklezer.

Vandaag vervoegen we het pantheon van 's werelds grootste superhelden met de JUSTICE LEAGUE en zetten we de in soft- of hardcover gebundelde instappunten op een rij voor de belangrijkste personages van DC Comics en 's werelds meest iconische superheldenteam aller tijden.

justiceleaguelogo

 • jlarossEerste verschijning: The Brave and the Bold #28 (1960)
 • Opgericht door: Superman, Batman, Wonder Woman, The Flash, Green Lantern, Aquaman, Martian Manhunter
 • Uitvalsbasis: Wereldwijd tot andere planeten en dimensies en ver daarbuiten
 • Hoofdkwartier(en): Mount Justice/Secret Sanctuary in Happy Harbor, Rhode Island, Hall of Justice in Washington, D.C., Justice League Satellite (22.300 mijl boven de Aarde), Justice League Watchtower (maanoppervlak), JLI Ambassades, Bunker in Detroit, de Refuge
 • Transport: Watchtower teleportatiestralen, voertuigen of eigen krachten van de verschillende leden
 • Takken/afsplitsingen: JLA, Justice League International, Justice League of America, Justice League Europe, Justice League America, Justice League Detroit, Justice League Elite, Justice League Task Force, Extreme Justice, Justice League United/Canada, Justice League 3000, Justice Legion Alpha, Young Justice
 • Belangrijkste leden: Superman, Batman, Wonder Woman, Green Lantern, The Flash, Aquaman, Martian Manhunter, Green Arrow, Black Canary, Hawkman, Hawkgirl, The Atom, Red Tornado, Cyborg, Captain Marvel/Shazam, Blue Beetle, Booster Gold, Vixen, Elongated Man, Plastic Man, Zatanna, Firestorm, Steel, Batgirl/Oracle, Captain Atom, Fire, Ice, Power Girl, Animal Man, Metamorpho, Vibe, Red Arrow, Rocket Red, Katana
 • Belangrijkste relaties: Snapper Carr (mascotte/erelid), Justice Society of America/JSA (grote voorbeelden, collega's), Teen Titans (sidekicks/opvolgers), Young Justice (sidekicks/opvolgers), Adam Strange (collega/erelid), Steve Trevor (liaison), Amanda Waller (liaison), Will Magnus en de Metal Men (collega's), Doom Patrol (collega's), Sentinels of Magic (collega's), Justice League Dark (collega's), Infinity Inc. (collega's), Legion of Super-Heroes (opvolgers, collega's), New Gods (collega's), Outsiders (collega's), S.T.A.R. Labs, A.R.G.U.S.
 • Belangrijkste vijanden: Darkseid, Starro The Conqueror, Brainiac, Lex Luthor, Injustice League, Injustice Gang, Legion of Doom, Crime Syndicate, Justice Lords, Secret Society of Super-Villains, Despero, Amazo, Maxwell Lord, Brother Eye, Appellaxians, Vandal Savage, Eclipso, Felix Faust, Lord of Time, Prometheus, Neron, Kanjar Ro, Morgaine Le Fay, Shaggy Man, Professor Ivo, Doctor Light, Doctor Destiny, The Key, Royal Flush Gang, Queen Bee, Anti-Monitor, Barbatos, Steppenwolf, Para-Demons

In de jaren 50-60 kregen tal van DC Comics-superhelden een sci-fi update en ook het allereerste superheldenteam ooit, de Justice Society of America, was aan vernieuwing toe. De nieuwe versie werd de Justice League of America genoemd, bestond eveneens uit de bekendste solosuperhelden van de uitgeverij en zou uitgroeien tot het grootste en meest iconische superheldenteam aller tijden. Traditioneel bestaat de eerste incarnatie van de Justice League uit zeven gekende superhelden, die door het lot (meestal een grootschalige buitenaardse invasie) bij elkaar worden gebracht. In de meeste versies van het verhaal draait het hier om Superman, Batman, Wonder Woman, Green Lantern, The Flash, Aquaman en Martian Manhunter. Ook Black Canary en Cyborg zijn in verschillende versies oprichtende leden geweest, terwijl Green Arrow meermaals het eerste nieuwe lid werd.

justiceleagueross

De Justice League wordt in het DC-universum gezien als het belangrijkste superheldenteam ter wereld en haar leden zijn de woordvoerders van de superheldengemeenschap. Ondanks de "…of America"-titel zijn ze in de meeste moderne incarnaties een onafhankelijke organisatie die de ganse wereld patrouilleert. Al zijn er af en toe splintergroepen ontstaan die wel nauw samenwerken met de Verenigde Naties, overheidsinstanties zoals A.R.G.U.S. of bepaalde landen (en aldus aan meer politieke regels zijn opgelegd). De grote namen uit het Justice League-ledenrooster verdelen hun tijd tussen wereld-, universum- of zelfs universabedreigende situaties samen met het team en hun eigen solo-avonturen. De Justice League opereert vanuit verschillende hoofdkwartieren, waaronder de Hall of Justice in Washington, D.C. en de Satellite en Watchtower in de ruimte. Nieuwe leden worden democratisch gekozen en het vervoegen van de Justice League wordt gezien als de grootste eer voor eender welke superheld. De collectieve kracht die de leden van de Justice League bezitten is immens. Ze zijn hiermee in staat om eender welke dreiging tegen te gaan, al maakt hun status als een pantheon moderne goden heel wat gewone stervelingen en overheden nerveus…

jla

 

jlahitchDe Justice League of America werd voor het eerst samengebracht in de DC-reeks The Brave and the Bold in 1960. Datzelfde jaar verkregen ze hun eigen serie, Justice League of America, waarvan het eerste volume liep van 1960 tot 1987. Een nieuwe Justice League-reeks ging van start in 1987, dewelke al snel uiteenviel in aparte titels als Justice League International, Justice League EuropeJustice League America, Justice League Task Force en Extreme Justice. In JLA (1997-2006) werden de grote zeven terug bij elkaar gebracht in een lang lopende serie met tal van spin-offs, one-shots en minireeksen. Een tweede volume van Justice League of America startte in 2006 en liep tot 2011. Justice League was de eerste serie die in de New 52-relaunch van DC Comics in 2011 herstart werd. De serie kende in de New 52 kort de spin-offs Justice League International, Justice League of America, Justice League United en Justice League 3000/3001. Justice League Dark heeft, ondanks de titel, minder te maken met 's werelds grootste superhelden. Eender welke incarnatie van de Justice League speelt steeds een gigantische rol in grote DC-events en houdt zeer regelmatig (al dan niet interdimensionele) team-ups met hun voorgangers van de Justice Society of America/JSA. Uiteraard hebben de meeste leden ook hun eigen soloreeksen.

Buiten de comics vind je de Justice League terug in tal van videogames, animatieseries, romans, tv-series en animatiefilms – zowel onder de titels Justice League als het meer kindvriendelijke Super Friends. Ook van de vele versies uit de animatieseries bestaan er comics. Na enkele minder succesvolle pogingen om de Justice League in een live-action film te steken, kwam het er eindelijk van in 2016. Batman v Superman: Dawn of Justice, de sequel op Man of Steel, leidde een gedeeld DC-filmuniversum in met Justice League (2017) als belangrijkste film. Momenteel schittert de League in de comicbookreeksen Justice League en Justice League of America

starttoread-aanraders

Onze selectie uit de beschikbare Justice League-verhaallijnen, netjes op een rij en voor elk wat wils.

Buy1

THE NEW FRONTIER

 • Jaar: 2004
 • Schrijver/artiest: Dwayne Cooke
 • Verzamelt: DC – The New Frontier #1-6, Justice League: The New Frontier Special #1

De Justice League of America verscheen voor het eerst in 1960. Terwijl hun vroege avonturen een mijlpaal in het superheldengenre vormden, lezen ze vandaag de dag vrij gedateerd. Deze bejubelde minireeks van schrijver/artiest Darwyn Cooke uit 2004 giet de samenkomst van de Justice League echter in een nieuw jasje. Het op zichzelf staande verhaal speelt zich nog wel af tegen het einde van de jaren 1950 – voor de VS een periode vol rassenkwesties, Koude en Koreaanse Oorlogen en ruimteraces. In deze context worden figuren als J'onn J'onzz (Martian Manhunter), Barry Allen (The Flash) en Hal Jordan (Green Lantern) voorgesteld. Nadat de Justice Society of America op pensioen ging, Superman en Wonder Woman voor de overheid gingen werken en Batman zijn superheldencarrière illegaal verder zette, zullen zij uiteindelijk een nieuwe lichting superhelden vormen. The New Frontier is een meesterwerk, dat niet alleen de oorsprong van de Justice League in een nieuw daglicht plaatst, maar ook het grotere DC-universum en deze turbulente periode uit de Amerikaanse geschiedenis in de schijnwerpers zet. Een geweldige ode aan de overgang van de Golden Age naar de Silver Age der comics, met uiteraard de belangrijkste superheldengroep uit deze periode op de voorgrond. Vormde tevens de basis voor de zeer goed onthaalde animatiefilm Justice League: The New Frontier (2008).

 • Voor de oorspronkelijke Justice League of America-verhalen uit de jaren 60, zie JUSTICE LEAGUE OF AMERICA OMNIBUS VOL.1 en de JUSTICE LEAGUE OF AMERICA ARCHIVES. Deze verhalen kunnen in feite als een soort vervolg op The New Frontier worden gezien.

Buy1

THE WORLD'S GREATEST SUPER-HEROES

 • Jaar: 1998-2003
 • Schrijver: Paul Dini
 • Artiest: Alex Ross
 • Verzamelt: JLA – Secret Origins, JLA: Liberty and Justice + Superman: Peace on Earth, Batman: War on Crime, Wonder Woman: Spirit of Truth, Shazam! – Power of Hope

In de graphic novel JLA: Secret Origins worden de oorsprongsverhalen van de verschillende Justice League-leden netjes op een rijtje gezet, terwijl Liberty and Justice een modern verhaal vertelt van het team in hun klassieke incarnatie. Hierin kan een gevaarlijk virus tot een wereldwijde epidemie leiden, maar terwijl de Justice League de verspreiding tracht tegen te houden neemt de paranoia van de mensheid toe… Met deze twee graphic novels vertellen Paul Dini en Alex Ross je eigenlijk alles wat je moet weten over DC's grootste helden. In de bundeling The World's Greatest Super-Heroes worden tevens gelijkaardige soloverhalen rond Superman, Batman, Wonder Woman en Captain Marvel/Shazam opgenomen voor de perfecte introductie tot de iconen van het DC-universum.

JLA: YEAR ONE

 • Jaar: 1998-1999
 • Schrijver: Mark Waid
 • Artiest: Barry Kitson
 • Verzamelt: JLA Year One #1-12

Mark Waid en Barry Kitson vertellen het oorsprongsverhaal van de Justice League op een nieuwe manier. De grote drie Superman, Batman en Wonder Woman spelen slechts een bijrol, want de focus wordt gelegd op de eerste samenkomst van The Flash, Green Lantern, Aquaman, Black Canary en Martian Manhunter. Een modern doch klassiek en nostalgisch aanvoelend verhaal waarin het eerste jaar van DC's grootste superheldenteam in een nieuwe versie wordt gestoken. Ideaal instappunt om de Justice League-verhalen uit de periode 1986-2006 te beginnen volgen.

 • Een semi-sequel rond The Flash en Green Lantern van dezelfde makers vind je in THE FLASH & GREEN LANTERN: THE BRAVE AND THE BOLD. De nog niet verzamelde minireeks JLA: Incarnations zet de verschillende tijdperken van deze Justice League in de schijnwerpers, terwijl SECRET ORIGINS FEATURING THE JLA enkele aparte oorsprongsverhalen van de grote zeven bundelt.

Buy1

JUSTICE

 • Jaar: 2007
 • Schrijver: Jim Krueger
 • Artiesten: Alex Ross, Doug Braithwaite
 • Verzamelt: Justice #1-12

Verschillende grote DC-supervillains krijgen een gezamenlijke nachtmerrie. Alle nucleaire raketten op aarde worden afgevuurd en de Justice League is machteloos om de mensheid te redden. De villains, onder leiding van Lex Luthor en Brainiac, nemen het dan maar op zich om met hun krachten de zieken en gehandicapten te genezen en de wereld te veranderen op een manier dat de League dat nooit deed. Ondertussen beramen ze ook een plan om de Justice League eens en voor altijd uit te schakelen en hun geliefden en sidekicks gevangen te nemen. Dit alles culmineert in een megaverhaal dat het best kan omschreven worden als een volwassen en meer moderne versie van de Super Friends-cartoon uit de jaren 70. De grootste superhelden versus de grootste villains. Technisch gezien is Justice een op zichzelf staand verhaal in een aparte continuïteit en kan het als een soort sequel tot JLA: Liberty and Justice worden gezien. Maar het is zo goed en geeft zo mooi de klassieke jaren 60-70 versie van de Justice League weer. Een ideaal instappunt. Niet alleen voor eender welke versie van de Justice League, maar voor het hele DC-universum.

 • Voor oudere, maar minder tijdloze, verhalen in het klassieke Justice League Satellite-tijdperk, zie DC COMICS CLASSICS LIBRARY: JUSTICE LEAGUE OF AMERICA BY GEORGE PEREZ VOL.1-2.

Buy1

JUSTICE LEAGUE INTERNATIONAL VOL. 1: A NEW BEGINNING

 • Jaar: 1987
 • Schrijvers: Keith Giffen, J.M. DeMatteis
 • Artiest: Kevin Maguire
 • Verzamelt: Justice League v1 #1-7

In de jaren 80 ging de Justice League een nieuwe richting uit. Bekende helden zoals Batman en Martian Manhunter werden in een team gestoken met nieuwe personages als Booster Gold, Guy Gardner als Green Lantern, Fire en Ice, alsook helden oorspronkelijk afkomstig van andere uitgeverijen zoals Blue Beetle en Captain Marvel/Shazam. Onder zakenman Maxwell Lord zou deze Justice League een internationaal mandaat krijgen en werd de eerste Justice League International geboren. Wat deze serie zo vernieuwend maakte was echter de humoristische toon die Keith Giffen, J.M. DeMatteis en Kevin Maguire opgingen. De serie leest als een kruising tussen traditionele superheldenactie en een Amerikaanse sitcom. Aanrader!

 • Verhaal volgt rechtstreeks op de gebeurtenissen van de events CRISIS ON INFINITE EARTHS en LEGENDS en gaat verder in JUSTICE LEAGUE INTERNATIONAL VOL.2-6. De Justice League-franchise splitst gedurende deze tijd in verschillende (nog niet volledig gebundelde) reeksen, maar de humoristische toon van Justice League International wordt later nog opgerakeld in de bundels FORMERLY KNOWN AS THE JUSTICE LEAGUE, I CAN'T BELIEVE IT'S NOT THE JUSTICE LEAGUE en JUSTICE LEAGUE: GENERATION LOST VOL.1 en 2.

Buy1

JLA VOL. 1 (NEW WORLD ORDER/AMERICAN DREAMS)

 • Jaar: 1997-1998
 • Schrijver: Grant Morrison
 • Artiesten: Howard Porter, Oscar Jimenez, e.a.
 • Verzamelt: JLA #1-9

Na een ganse periode met verschillende Justice League-teams bestaande uit enkele grote en vooral veel minder bekende superhelden, neemt schrijver Grant Morrison de teugels in handen voor een nieuwe back-to-basics reeks. De Justice League bestond oorspronkelijk uit de zeven grootste superhelden uit het DC-universum en zou dat in JLA opnieuw worden. Superman, Batman, Wonder Woman, Martian Manhunter, Green Lantern en The Flash worden opnieuw samengebracht om een buitenaardse invasie tegen te gaan en bouwen een nieuw hoofdkwartier op de maan: de JLA Watchtower. De verhalen, het tekenwerk en de personages zijn vrij 90s (zo doen ex-sidekick Wally West als The Flash, de jonge Kyle Rayner als Green Lantern en Aquaman met zijn piratenoutfit mee), maar de oude glorie van het team wordt in ere hersteld. En hoe! Elke verhaallijn voelt werkelijk aan als een groots event.

 • Verhaal gaat rechtstreeks verder in JLA VOL.2 (Rock of Ages/Strength in Numbers), JLA VOL.3 (Strength in Numbers/Justice for All) en het event DC ONE MILLION, alvorens afgesloten te worden in JLA VOL.4 (World War III/Tower of Babel).

Buy1

EARTH 2

 • Jaar: 2000
 • Schrijver: Grant Morrison
 • Artiest: Frank Quitely
 • Formaat: aparte graphic novel, ook verzameld in JLA: The Deluxe Edition Book 4

De JLA ontmoet een goedaardige Lex Luthor uit een parallelle dimensie. Het duurt niet lang vooraleer ze merken dat alles in deze wereld omgekeerd is. Bekende superschurken staan hier bekend als grote helden, terwijl de wereld onder de voet gelopen is door het Crime Syndicate – de kwaadaardige tegenhangers van de Justice League. De chaos barst lost wanneer de JLA de wereld van het Crime Syndicate bezoeken en Ultraman, Owlman, Superwoman, Power Ring en Johnny Quick worden getransporteerd naar het gewone DC-universum. Een prachtige, actievolle en op zichzelf staande graphic novel van Grant Morrison en Frank Quitely (All-Star Superman). Vormde de basis voor de animatiefilm Justice League: Crisis on Two Earths (2010).

 • Een sequel tot het verhaal is er in de vorm van JLA: SYNDICATE RULES. Voor nog meer conflicten met het Crime Syndicate, zie o.a. CRISIS ON MULTIPLE EARTHS VOL.1-6, TRINITY VOL.1-3, JUSTICE LEAGUE OF AMERICA: OMEGA, JUSTICE LEAGUE: TRINITY WAR en FOREVER EVIL.

Buy1

JLA VOL. 4 (WORLD WAR III/TOWER OF BABEL)

 • Jaar: 1999-2000
 • Schrijvers: Grant Morrison, Mark Waid, e.a.
 • Artiesten: Howard Porter, Steve Scott, e.a.
 • Verzamelt: JLA #36-41 (World War III) 42-46 (Tower of Babel)

Twee belangrijke JLA-verhalen in één bundeling. Het eerste, World War III, vormt de climax van schrijver Grant Morrisons geprezen periode op de reeks, terwijl Tower of Babel de eveneens bejubelde periode onder schrijver Mark Waid start. In World War III krijgen de Justice League en Lex Luthor's nieuwe Injustice Gang te maken met Mageddon, een vleesgeworden extinction level event. In Tower of Babel krijgt de ecoterrorist Ra's al Ghul Batman's geheime plannen om zijn Justice League-teamgenoten één voor één uit te schakelen in handen. Dit verhaal vormde de basis voor de animatiefilm Justice League: Doom (2012).

 • Verhaal gaat verder in JLA VOL.5 (Divided We Fall/Terror Incognita/Heaven's Ladder), dat de run van Mark Waid afsluit. Joe Kelly volgt hem op in JLA VOL.6 (Golden Perfect/The Obsidian Age Book 1 & 2) en JLA VOL.7 (Rules of Engagement/Trial by Fire/DC Comics Presents: JLA #1). Hierna worden de volgende JLA-verhaallijnen apart gebundeld in THE TENTH CIRCLE, PAIN OF THE GODS en SYNDICATE RULES.

Buy1

IDENTITY CRISIS

 • Jaar: 2004
 • Schrijver: Brad Meltzer
 • Artiest: Rags Morales
 • Verzamelt: Identity Crisis #1-7

Wanneer Sue Dibny, de vrouw van de Elongated Man, brutaal wordt vermoord, komen er duistere geheimen uit het verleden van de Justice League naar boven. Blijkt dat tovenares Zatanna verantwoordelijk was voor tijdelijke mindwipes van enkele villains, alsook Justice League-leden. Er vormt zich een soort League binnenin de League, waar enkele minder bekende superhelden er hun eigen agenda op nahouden. Dit extreem duistere moordmysterie door Brad Meltzer is niet voor jongere zielen of fans van het klassieke werk weggelegd, maar levert wel een belangrijk instappunt op op de weg naar het grote Infinite Crisis en het uiteenvallen van de JLA…

 • Verhaal gaat verder in JLA: CRISIS OF CONSCIENCE en WORLD WITHOUT A JUSTICE LEAGUE, dewelke inspelen op het grote INFINITE CRISIS event.

Buy1

THE TORNADO'S PATH

 • Jaar: 2006
 • Schrijvers: Geoff Johns, Brad Meltzer
 • Artiest: Ed Benes
 • Verzamelt: Justice League of America v2 #1-7

Na de breuk tussen Superman, Batman en Wonder Woman na Identity Crisis en Infinite Crisis, zijn de grote drie terug bij elkaar. Net zoals al die jaren geleden, zullen ze opnieuw aan de wieg staan van een sterkere Justice League bestaande uit oude en nieuwe helden. Een grote speler in dit eerste avontuur van de Justice League of America-reeks is de androïde Red Tornado, dewelke terug tot het rijk der levenden keert. Een mooi nieuw begin voor de serie en een ideaal instappunt.

 • Verhaal gaat verder in JUSTICE LEAGUE OF AMERICA: THE LIGHTNING SAGA en THE INJUSTICE LEAGUE. Een semi-sequel tot het verhaal van Red Tornado vindt plaats in JUSTICE LEAGUE OF AMERICA: THE SECOND COMING.

Buy1

THE INJUSTICE LEAGUE

 • Jaar: 2008
 • Schrijver: Dwayne McDuffie
 • Artiest: Ed Benes
 • Verzamelt: Justice League of America v2 #13-16, JLA Wedding Special #1

Na de openingsverhaallijnen van Brad Meltzer en Geoff Johns, nam DC-animatieschrijver Dwayne McDuffie de Justice League of America-serie over. Zijn eerste verhaallijn stelt meteen een nieuwe Injustice League voor, bestaande uit de grootste vijanden van de League. Hoewel zijn periode op de reeks onderhevig was aan vele veranderingen dankzij grote events, komt hier wel mooi de sfeer van de Justice League– en Justice League Unlimited-animatieseries naar boven.

 • Verhaal gaat verder in JUSTICE LEAGUE OF AMERICA: SANCTUARY, THE SECOND COMING en WORLDS COLLIDE. Het huwelijk van Green Arrow en Black Canary wordt verder uitgespit in de reeks Green Arrow/Black Canary. Deze Justice League of America-reeks wordt na het grote FINAL CRISIS nog afgerond met de bundelingen TEAM HISTORY, CRY FOR JUSTICE, THE DARK THINGS, OMEGA en THE RISE OF ECLIPSO alvorens alles wordt afgesloten in het event FLASHPOINT.

starttoread-waarinpikken

“OK! OK! Je hebt me overtuigd! Maar… waar pik ik nu in? Waar begin ik als ik nu de reeksen wil beginnen volgen?“. Wel, voor de Justice League is dat momenteel nog vrij gemakkelijk. Het DC-universum werd namelijk van een grootschalige relaunch voorzien in september 2011. Alle voorgaande verhaallijnen doen er eigenlijk niet meer toe, want onder de New 52-noemer kregen zowat alle DC-reeksen een nieuwe nummer #1 en een fris begin. In 2016 gebeurde dat weer met DC Rebirth. Voor de Justice League levert dat de volgende instappunten op:

Buy1

JUSTICE LEAGUE VOLUME 1: ORIGIN (NEW 52)

 • Jaar: 2011-2012
 • Schrijver: Geoff Johns
 • Artiest: Jim Lee
 • Verzamelt: Justice League v2 #1-6

Het oorsprongsverhaal van de Justice League krijgt een hedendaagse reboot onder zwaargewichten Geoff Johns en Jim Lee. Superman, Batman, Wonder Woman, Green Lantern, The Flash en Aquaman komen voor het eerst samen in een wereld waar het begrip "superheld" nog een zeer nieuw concept is. Voor het eerst worden ze bijgestaan door Victor Stone, alias Cyborg, dewelke hiermee meteen in de Big Leagues (get it?) meespeelt. De eerste vijand van het pasgevormde team is niet van de minste: niemand minder dan de duistere god Darkseid wil de aarde veroveren. De New 52-reboot van de Justice League biedt uiteraard een ideaal instappunt en levert – ondanks het clichéverhaal – een leuke en grootschalige superheldenblockbuster op papier op. Vormde de basis voor de animatiefilm Justice League: War (2013).

 • Verhaal gaat verder in JUSTICE LEAGUE VOL.2: THE VILLAIN'S JOURNEY, VOL.3: THRONE OF ATLANTIS en VOL.4: THE GRID alvorens over te gaan in JUSTICE LEAGUE: TRINITY WAR, FOREVER EVIL, JUSTICE LEAGUE VOL.5: FOREVER HEROES en JUSTICE LEAGUE VOL.6: INJUSTICE LEAGUE. Zie ook JUSTICE LEAGUE INTERNATIONAL VOL.1: THE SIGNAL MASTERS en VOL.2: BREAKDOWN voor de avonturen van het New 52 Justice League International-team.

Buy1

JUSTICE LEAGUE OF AMERICA VOLUME 1: WORLD'S MOST DANGEROUS (NEW 52)

 • Jaar: 2012
 • Schrijver: Geoff Johns
 • Artiest: David Finch
 • Verzamelt: Justice League of America v3 #1-6

Een vijftal jaar na de invasie van Darkseid en het debuut van het team, staan de Justice League ondertussen bekend als 's werelds grootste beschermers. Toch maakt hun immense gezamenlijke kracht heel wat mensen in machtige posities nerveus. Deze paranoia wordt er niet beter op wanneer Superman en Wonder Woman, de machtigste man en vrouw op aarde, een relatie beginnen. De Amerikaanse overheidsdienst A.R.G.U.S. geeft Amanda Waller en Steve Trevor de opdracht om een team superhelden bij elkaar te zoeken die, indien het nodig is, de Justice League kunnen neutraliseren. Martian Manhunter, Green Arrow, Hawkman, Vibe, Katana, Green Lantern Simon Baz, Catwoman en Stargirl zijn 's werelds gevaarlijkste helden als de nieuwe Justice League of America… Een degelijk tweede instappunt voor de New 52 Justice League-reeksen, vooraleer beide series overgaan in een groots event.

 • Verhaal gaat verder in TRINITY WAR en FOREVER EVIL, alsook JUSTICE LEAGUE OF AMERICA VOL.2: SURVIVORS OF EVIL. Hierna wordt de serie hernoemd tot JUSTICE LEAGUE UNITED, gebundeld in VOL.1: JUSTICE LEAGUE CANADA, VOL.2: THE INFINITUS SAGA en VOL.3: REUNITED.

Buy1

JUSTICE LEAGUE VOLUME 6: INJUSTICE LEAGUE (NEW 52)

 • Jaar: 2014-2015
 • Schrijver: Geoff Johns
 • Artiesten: Ivan Reis, Joe Prado, e.a.
 • Verzamelt: Justice League v2 #30-39

Nadat de Justice Leagues in Trinity War werden uitgeschakeld en hun kwaadaardige tegenhangers de aarde veroverden in Forever Evil, was het aan Lex Luthor en een stel DC-superschurken om de planeet te redden. Het is hen gelukt en voor zijn heldendaden eist Superman's aartsvijand een plaats in de Justice League. Ook komt Luthor de ware identiteit van Batman te weten voor wat extra chantage. Het Justice League-team wordt ook verder uitgebreid met Captain Cold, aartsvijand van The Flash, en de jonge Billy Batson/Shazam. Lex Luthor valt uiteraard niet te vertrouwen, maar lijkt zich wel te bewijzen in crisissen omtrent de nieuwe Power Ring en het Amazo Virus… Een stevig tweede instappunt tot de New 52 Justice League en de tweede fase van het geherlanceerde DC-universum.

 • Verhaal gaat verder in JUSTICE LEAGUE VOL.7: DARKSEID WAR PART 1, JUSTICE LEAGUE: DARKSEID WAR – POWER OF THE GODS en VOL.8: DARKSEID WAR PART 2. Het team speelt ook een hoofdrol in JUSTICE LEAGUE OF AMERICA: POWER AND GLORY.

 

jlextinctionmachinerebirth

Buy1

JUSTICE LEAGUE VOL.1: THE EXTINCTION MACHINE (REBIRTH)

 • Jaar: 2016
 • Schrijver: Bryan Hitch
 • Artiest: Tony S. Daniel
 • Verzamelt: Justice League Rebirth #1, Justice League (v3) #1-5

Onder het DC Rebirth-initiatief krijgt ook 's werelds grootste superheldenteam een nieuw begin. Na de Darkseid War, de invasie van Rao en de dood van de New 52 Superman, staat er alweer een nieuwe buitenaardse dreiging voor de deur. Aan Wonder Woman, Batman, Cyborg, The Flash en Aquaman om de uit een oudere versie van het DC-universum afkomstige klassieke Superman en de nieuwe Green Lantern-rekruten Simon Baz en Jessica Cruz in te werken om de wereld te redden. Niet het beste "Justice League versus een buitenaardse dreiging" verhaal, maar wel een ideaal instappunt voor de nieuwe avonturen van de League.

 • Verhaal gaat verder in JUSTICE LEAGUE VOL.2: OUTBREAK en VOL.3: TIMELESS, JUSTICE LEAGUE VS SUICIDE SQUAD, VOL.4: ENDLESS en VOL.5: LEGACY.

jlaJUSTICE LEAGUE OF AMERICA VOL.1 (REBIRTH)

 • Jaar: 2017
 • Schrijver: Steve Orlando
 • Artiest: Ivan Reis
 • Verzamelt: Justice League of America v4 #1-4, Rebirth #1

Na de gebeurtenissen van Justice League Vs Suicide Squad, verzamelt Batman een nieuw Justice League of America-team rond zich heen. Deze keer bestaat het team niet uit goden, maar uit mensen met buitengewone krachten alsook enkele voormalige villains. De Dark Knight voert vanuit Happy Harbor, Rhode Island, onder meer Black Canary, The Atom, Vixen, The Ray, maar ook ex-villains Killer Frost en de buitenaardse premiejager Lobo aan.

 • De reeks wordt ingeleid door JUSTICE LEAGUE OF AMERICA: THE ROAD TO REBIRTH.

Klik door naar de volgende pagina om enkele BEST OF/GREATEST HITS en ELSEWORLDS-collecties te ontdekken, alsook de volledige JUSTICE LEAGUE leesvolgorde in HC/TPB…

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.