Random Article


Joe Madureira’s Battle Chasers keert terug – als comic en als videogame

 

1
Posted 26/02/2015 by

Als we alle vroegtijdig stopgezette of nooit afgewerkte comicbookprojecten op een rijtje zouden zetten, zou Joe Madureira‘s fantasy/arcanepunkserie Battle Chasers ergens bovenaan pronken. Joe Madureira was met zijn door manga beïnvloede tekenstijl één van de populairste comicmakers van de jaren 90. Battle Chasers was zijn creator-owned serie en verscheen tussen 1998 en 2001 bij de Cliffhanger-imprint van Wildstorm en later Image Comics. In die tijd slaagde Madureira erin om slechts 9 delen van Battle Chasers op de markt te brengen. Deel #9 eindigde (toepasselijk) op een cliffhanger, deel #10 verscheen nooit. Tot nu!

Ondertussen heeft Joe Madureira er een lucratieve carrière als videogamedesigner opzitten. Zo was hij creative director voor de hack-and-slash Darksiders (2010) van Vigil Games. Battle Chasers zal dan ook terugkeren, zowel als comic als videogame. Madureira zal eerst de reeks uit de jaren 90 afwerken, alvorens een nieuwe Battle Chasers-serie te starten bestaande uit verhaallijnen van telkens drie delen. Deze zullen dan fungeren als een prequel op de Battle Chasers-videogame. Zijn doel is om de franchise wat te updaten, vermits inmiddels zijn tekenstijl ook is geëvolueerd. Ook wordt er gekeken naar mogelijke uitbreidingen, zoals bijvoorbeeld een animatieserie.

BC_Golem_Colors_ForPoly.0-600x455

Veel is er nog niet bekend rond de Battle Chasers-game, buiten dat het een RPG-avontuur zal worden voor pc en consoles. Producers van dienst zijn Madureira, samen met zijn Virgil-partner Ryan Stefanelli, onder hun nieuwe studio Airship Syndicate. Een tijdsschema of uitgever zijn voorlopig nog niet bekend. Het zal ons benieuwen hoe lang de productie ervan deze keer duurt…

BC_Char_Monika_Tone.0-600x455

BC_Bulgrim_Tona_ForPoly.0-600x496

 

battlechasers

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


One Comment


  1. avatar
     
    Diana van der Pluijm

    YES! Ik heb die comic toendertijd op de voet gevolgd en was er kapot van dat ‘ie niet verder ging (ik heb de Nederlandse vertaling gekocht). Ik dacht ‘misschien nog in het Engels’, maar helaas. Wat een tof nieuws!

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.