Random Article


Mark Waid en J.G. Jones brengen het verhaal van een zwarte superman in Strange Fruit

 


0
Posted 24/02/2015 by

Strange-Fruit-Preview-1-2aa52Een tijd geleden interviewden we comicbookartiest J.G. Jones op F.A.C.T.S. De tekenaar van o.a. Final Crisis, de covers van 52 en Wanted, liet ons toen weten dat hij aan een project werkte samen met Mark Waid (Kingdom Come, Daredevil, Superman: Birthright). Eindelijk hebben we hier wat meer info over. Waid en Jones zullen voor BOOM! Studios de vierdelige miniserie Strange Fruit opstarten. De reeks zal van start gaan in juli.

Strange Fruit speelt zich af in 1927, in het stadje Chatterlee te Mississippi. Het stadje wordt geteisterd door hevige regenval en de rivier dreigt uit haar oevers te treden. Dan komt er een redding uit de lucht gevallen, of is het eerder een dreiging? Het debuut van deze zwarte superman komt natuurlijk de raciale en sociale spanningen in het plantagestadje niet ten goede…

Waid en Jones beloven met Strange Fruit een persoonlijke, uitdagende en provocatieve kijk op de mythe van de superheld en de rassenkwesties in de Verenigde Staten uit de jaren 20. Terwijl er al meerdere Afro-Amerikaanse versies van DC’s Superman zijn geweest (denk maar aan de “Obama Superman” van Earth-23, Icon van Milestone Media of de Blue Marvel bij Marvel), zal het hier draaien om een ietwat realistischer portret… dat zich dan ook nog eens afspeelt tijdens de grote overstroming van de Mississippi in 1927. Strange Fruit #1 ligt in juli in de winkelrekken.

Strange-Fruit-Preview-2-15088

Strange-Fruit-Preview-3-da4f9

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.