Random Article


Review: The Delinquents

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Coverprijs: $14,99
 
Verzamelt: The Delinquents #1-4
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Prachtige tekeningen. Grappig script. Ideale team-up.

Op zijn slechtst


Het is slechts 4 nummers lang


Met The Delinquents – een hilaristische team-up tussen Quantum & Woody en Archer & Armstrong – bewijst Valiant nog maar eens hoe leuk hun personages zijn en hoe je avontuurlijke, grappige en spannende superheldencomics produceert…

0
Posted 22/02/2015 by

 
Full Article
 
 

DELINQ_002_VARIANT_CRYSTAL

Hobo’s zijn treinnomaden. En die hebben een schatkaart. En een koning. De hobokoning bewaart die schatkaart. Eén hobokoning maakte er een tattoo van, want dat bewaart gemakkelijker en niemand zal ernaar zoeken als je ze op je kont zet. Jaren later is er dus een hoboschatkaart in de vorm van twee kontwangen. Deze komt in het bezit van de onsterfelijke Armstrong. Alleen verliest hij de helft, want hij is ook vaker dronken dan niet. En dus besluit Archer (zijn sidekick) om samen met hem op zoek te gaan naar de schat.

En dan heb je Quantum en Woody, enkele “good guys for hire” (vonden ze maar iets dat beter allitereerde) die ingehuurd worden door multinational Mondostano om de schat waarnaar de kaart leidt te vinden. Zij krijgen de andere helft.

Komt er dan een gevecht wegens misverstanden (of omdat Armstrong dronken is) tussen deze vier Delinquents? Blijken de minder testosteron-verslaafde leden van beide duo’s snel in te zien dat het om een misverstand gaat en dat ze beter zouden samenwerken? Is er ook een zwangere geit met laser-ogen en een stemcomputer die tegelijk de vader van Q&W is? Is de CEO van Mondostano (die heet Stano, wat dacht je) een compleet krankzinnige new age spuiende megalomaan? Zijn de grapjes non-stop, soms meta en altijd effectief grappig? Is dit de perfecte versmelting van de stijlen van Fred Van Lente en James Asmus, de schrijvers van respectievelijk Archer & Armstrong en Quantum & Woody? Staat in de vorige zin te veel ‘van’? Gaat deze comic een zo krankzinnige en hilarische toer op dat het antwoord op elke bovenvermelde vraag ook ‘ja’ is? Natuurlijk!

Het tekenwerk van The Delinquents wordt perfect ingevuld door Kano, competenter dan Bono, cooler dan Prince. Perfect in lijn met de artistieke voorgangers van zowel Valiant‘s Archer & Armstrong– als de Quantum & Woody-titels zorgt hij voor het perfecte complement met subtiele visuele grapjes, dynamiek, innovatie en heldere, doordachte storytelling. Soms is de pagina lay-out erg complex, maar de panelkeuze, plaatsing van tekstballonnen en dynamiek van de pagina zorgen ervoor dat je op geen enkel moment de pagina ‘verkeerd’ leest. Een knap staaltje sequentials. Eat your heart out, Bendis!

Deze vierdelige miniserie hoort bij het beste dat Valiant momenteel te bieden heeft en dan zeggen we al iets, want de rest van hun aanbod is ook de moeite. The Delinquents is een heel harde aanrader.

THE DELINQUENTS  TP bij Archonia.com

DELINQ_001_001  DELINQ_001_002DELINQ_001_003

 

Comments

comments


nout

 
avatar
I do comics. All. The. Time.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.