Random Article


Hellboy viert 21ste verjaardag met zijn eerste pint

 

0
Posted 18/02/2015 by

Terwijl het technisch gezien al langer dan 21 jaar geleden is dat Mike Mignola‘s bekendste creatie Hellboy voor het eerst ten tonele verscheen, heeft de Amerikaanse brouwerij Rogue Ales hem toch een passend 21ste verjaardagscadeau gegeven. In de Verenigde Staten mag je pas legaal alcohol consumeren vanaf je 21ste, vandaar dat Hellboy zijn eigen bier krijgt. Het is een limited edition brouwsel geworden, genaamd Right Hand of Doom – naar Hellboy’s befaamde rechterhand. De bittere red ale kent een alcoholgehalte van 6.8%.

Hellboy verscheen voor het eerst in 1993 en kreeg een jaartje later zijn eerste miniserie bij Dark Horse Comics. Het zou het begin van vele series, spin-offs en zelfs films voor de helse B.P.R.D.-detective worden. Zijn schepper Mike Mignola vindt het cadeau van Rogue Ales zeer goed passen: “indien Hellboy echt zou zijn, zou hij me nu eindelijk op een pintje kunnen trakteren.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Rogue Ales, al worden er heel wat beperkingen opgelegd alvorens je er eentje kan voorbestellen.

hellboybeer

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.