Random Article


Brian Michael Bendis brengt Wolverine terug als Old Man Logan voor Secret Wars

 


3
Posted 14/02/2015 by

old man logan part 2In 2008 verbaasden Mark Millar (Kick-Ass) en Steve McNiven (Civil War) de comibookclezers met Old Man Logan. Een vermakelijke verhaallijn in Marvel‘s Wolverine-reeks waarin de lezer werd meegenomen naar een alternatieve toekomst. In deze comics hebben  supervillains de VS onder de voet gelopen en het land onder elkaar verdeeld. De Marvel-superhelden zijn dood. Nou ja, bijna alle helden want Wolverine leeft nog. Hij heeft zich teruggetrokken op het platteland van Californië en een gezin gesticht. We zijn inmiddels wat jaartjes verder en Logan komt geld tekort om zijn huurbazen te betalen, de kinderen van de Hulk. Hawkeye, een andere held die het overleefd heeft, biedt een oplossing. Als Logan samen met  hem een pakketje bezorgt dan zijn zijn geldzorgen voorlopig voorbij. Natuurlijk is dat pas het begin van het echte  drama.

Aan het einde van Old Man Logan besluit Wolverine om de wereld voor eens en altijd te ontdoen van de superschurken. Mark Millars manier om te zeggen dat er ooit nog eens een vervolg zou komen. Millar is inmiddels  vertrokken om zijn eigen comicbooklijn te onderhouden en Fox te adviseren met hun superheldenfilms. Brian Michael  Bendis en Andrea Sorentino (Green Arrow) pakken het verhaal echter op en zullen de avonturen van Logan voortzetten tijdens Marvel’s mega-event Secret Wars.

Old Man Logan zal zich afspelen in de Wastelands, een deel van de Battleworld-planeet die tijdens de Secret Wars het Marvel-universum vervangt. Bendis gaat zelfs zo ver om te stellen dat de wereld van Old Man Logan een rechtstreekse invloed zal uitoefenen op het event.

En het is niet de enige verhaallijn die Bendis opnieuw zal bezoeken. De schrijver is tijdens Secret Wars ook betrokken bij het einde van het Ultimate Marvel-universum in Ultimate End. En buiten dit vervolg van Old Man Logan zal er binnenkort nog een naam van een Secret Wars tie-in vallen waarbij je een eerder Marvel-event wordt opgerakeld. Kijkend naar de teaser denken we aan het eveneens door Bendis geschreven House of M.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


3 Comments


 1. avatar
   
  zotterob

  Geweldig ! Dit universum heeft nog heel wat potentieel en bendis is nu niet bepaald een slechte schrijver! Hopelijk zorgt mcniven terug voor het tekenwerk en komen er nog andere overlevende heroes aan bod
 2. avatar
   
  Lennert

  Misschien kunnen ze dit ook verfilmen, Jackman heeft toch al bijna dezelfde leeftijd.
  • avatar
    
   Arno

   Old Man Logan zou inderdaad een zekere invloed gaan hebben op de volgende Wolverine-film met een wat oudere Jackman. Maar een letterlijke verfilming is onmogelijk…

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.