Random Article


Valiant viert 25ste verjaardag in stijl

 


1
Posted 13/02/2015 by

VALIANT_25th_logo

De Amerikaanse uitgeverij Valiant verscheen in 1990 voor het eerst ten tonele en liet bekende comicbookmakers als Jim Shooter, Barry Windsor-Smith en Bob Layton samen met (toenmalige) up-and-comers Jimmy Palmiotti, Joe Quesada, David Lapham en Sean Chen een geheel nieuw superheldenuniversum uit de grond stampen. Reeksen als X-O Manowar, Rai, Archer & Armstrong, Quantum & Woody, Bloodshot, Harbinger, Ninjak en Eternal Warrior werden moderne striplegendes. Vandaag, 25 jaar later, geeft het herboren Valiant Entertainment zwaargewichten als DC en Marvel het nakijken hoe je een gedeeld superheldenuniversum kleinschalig, doch innoverend houdt.

valiant25fcbdValiant Entertainment laat zijn 25ste verjaardag uiteraard niet onopgemerkt voorbij gaan. De festiviteiten gaan van start op Free Comic Book Day, dewelke dit jaar plaats vindt op zaterdag 2 mei. Valiant’s gratis comic wordt de Valiant 25th Anniversary Special, met daarin een verhaal dat verband houdt met The Valiant en Bloodshot Reborn door Jeff Lemire en Butch Guice. Robert Venditti en Rafa Sandoval leveren dan weer een introductie tot het epische gevecht tussen X-O Manowar en het robotische leger Dead Hand. De comic bevat daarnaast ook nog wat introducties/previews tot Valiant Next-reeksen als Ninjak, Imperium, Divinity en Ivar, Timewalker, alsook een geschiedenis van de uitgeverij.

Om bij te benen komt er ook een nieuw en geüpdatet Valiant Universe Handbook 2015 op de markt, waarin de recente geschiedenis van de personages nog eens uit de doeken wordt gedaan. Ook worden de oorsprongsverhalen en #0-issues van X-O Manowar, Shadowman, Harbinger, Bloodshot en meer gebundeld in Valiant: Zeroes and Origins. Rafa Sandoval zal tenslotte tal van 25th Anniversary variant covers leveren voor de verschillende lopende reeksen.

Valiant zou echter Valiant niet zijn als ze ook niet zouden kijken naar de toekomst. Naar aanleiding van de 25ste verjaardag in de zomer zullen we dus nog tal van nieuwe aankondigingen omtrent de toekomst van de personages mogen verwachten. Uitgever Fred Pierce blijft er tegelijk op hameren dat de innovaties die Valiant 25 jaar geleden maakte nog steeds worden gevoeld in de huidige comicbookindustrie en dat de uitgeverij de creatieve vrijheid van haar artiesten hoog in het vaandel draagt. “Valiant draaide altijd al rond het creëren van verhalen die 25 jaar later nog steeds de tand des tijds doorstaan, niet om het blijven stilstaan bij het succes van 25 jaar geleden,” aldus Pierce.

Valiant 25th Anniversary Special bij Archonia.com

valiant25

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


One Comment


  1. avatar
     
    Mirko

    Ik volg Vailant al reeds 25 jaren! Blijft een van de “beste” comic uitgevers! Proficiat

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.