Random Article


Review: Star Wars – Darth Vader #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , ,
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Nostalgische sfeer. Darth Vader zoals hij hoort te zijn.

Op zijn slechtst


Te slaafs aan de films. Kan weinig meerwaarde bieden want alles moet passen in het filmkader.


Darth Vader is terug in full “force” in Marvel’s tweede nieuwe Star Wars serie…

1
Posted 12/02/2015 by

 
Full Article
 
 

Mind tricks are not of the dark side. We prefer force.

Met de nieuwste Star Wars #1 keerden de Star Wars-comics vorige maand met een enorm succes terug onder de vlag van Marvel. Nu is het tijd voor de tweede lopende reeks. Darth Vader, duistere heer van de Sith en één van de bekendste villains in eender welk medium, krijgt een nieuwe soloserie geschreven door Kieron Gillen (Journey into Mystery, Uncanny X-Men) met tekeningen van Salvador Larroca (Invincible Iron Man, X-Treme X-Men).

De gebeurtenissen van Darth Vader #1 vinden plaats niet lang na Star Wars Episode IV: A New Hope en de eerste delen van Marvel’s nieuwe Star Wars-reeks. Darth Vader was de enige overlevende van de Death Star die werd opgeblazen en heeft dan nog eens de verantwoordelijke rebellen, waaronder zijn zoon Luke Skywalker, een tweede keer laten ontsnappen. Het komt als geen verrassing dat hij op een slecht blaadje bij de keizer van het galactische keizerrijk staat. Vader trekt naar Tatooine om een deal te sluiten met misdaadbaas Jabba The Hutt, al lijkt dat helemaal niet dezelfde deal te zijn die hij werd opgedragen…

darth-vader

Net zoals Marvel’s andere Star Wars-reeks, druipt Darth Vader #1 van de Star Warsnostalgie en verwijzingen naar de oude films. Van de alom bekende intro tot flashbacks naar gekende scènes uit de eerste film. Kieron Gillen schetst hier Darth Vader zoals we hem het liefste zien: als een meedogenloze Sith Lord, zonder de bagage van zijn melige achtergrondverhaal uit de prequels. Deze Darth Vader heeft nog maar pas een zekere band met Luke Skywalker ontdekt en staat op een slecht blaadje met zijn meester. Iets dat hem nog gevaarlijker maakt.

De tekeningen van Salvador Larroca zijn van een hoog niveau, maar het is een zegen dat hij hier voornamelijk buitenaardse wezens zoals Jabba of gemaskerde personages zoals Darth Vader en Boba Fett op papier moet zetten. In de flashbackscènes met Luke en Leia slaagt hij er niet zo goed in om de personages op hun respectievelijke acteurs te doen gelijken. Iets dat wel zeer belangrijk is voor hetgeen Marvel van plan is met hun Star Wars-series.

darthvader1force

Darth Vader #1 is een prima comic en heeft het potentieel om interessanter en introspectiever te worden dan de avonturen van de rebellen in de gewone Star Wars-reeks. De fans die niet genoeg kunnen krijgen van de ruimtesaga in al zijn vormen zullen smullen van de nostalgische sfeer die de comic oproept. Voor de meer casual Star Wars-filmfan biedt dit echter helemaal niets nieuws. Je weet immers toch al waar alle personages uiteindelijk terechtkomen en eender welke gebeurtenis die ze hier meemaken kan nooit zo zijn als hun verhaal uit de films…

Star Wars – Darth Vader #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


One Comment


  1. avatar
     
    Killian

    Overtuigd! Ga zeker de trade kopen :)

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.