Random Article


Marvel kondigt volledig vrouwelijk Avengers-team aan: A-Force

 


0
Posted 06/02/2015 by

Na de vrouwelijke Thor vorig jaar, doet Marvel weer een verwoede poging om meer vrouwelijke lezers te lokken. Zo hebben ze A-Force aangekondigd, een nieuwe comic die tijdens het grote Secret Wars-event van start zal gaan. Het draait hier om een volledig vrouwelijk superheldenteam, dat de leidinggevende positie van de Avengers zal innemen tijdens Secret Wars. Hun thuisbasis wordt Arcadia, aka het “feministische paradijs” van de planeet Battleworld.

A-Force bestaat uit bekende en minder bekende heldinnen als She-Hulk, Captain Marvel (Carol Danvers), Spider-Woman, Scarlet Witch, The Wasp, Elektra en Medusa. Ook Nico Minoru uit Runaways, X-vrouwen Rogue, Storm, Dazzler en zelfs Jean Grey als Phoenix zijn afgebeeld. Tevens zal de comic een nieuwe superheldin voorstellen met kosmische krachten: Singularity, dewelke nog een grote rol in Secret Wars belooft te spelen. Opvallend is hierbij dat we de meeste grote vrouwelijke Marvel-heldinnen op de cover zien (zelfs Spider-Gwen en Pepper Potts als RESCUE), maar dat de Invisible Woman van de Fantastic Four nergens te bespeuren valt (maar goed, het is dan ook de Invisible Woman). Ook de nieuwe vrouwelijke Thor is opvallend afwezig.

A-Force

A-Force is helemaal niet het eerste Marvel-superheldenteam dat volledig uit vrouwen bestaat. Zo waren er in het verleden al de Lady Liberators en ging er in 2013 ook een X-Men-reeks van start rond een volledig vrouwelijk X-team.

A-Force wordt geschreven door G. Willow Wilson, die momenteel met de nieuwe Ms. Marvel één van Marvel’s weinige echt succesvolle reeksen met een vrouw in de hoofdrol schrijft. Wilson wordt bijgestaan door Marguerite Bennett (Angela: Asgard’s Assassin) en de tekeningen zijn van Jorge Melina (X-Men). A-Force gaat, samen met Secret Wars, van start in mei.

aforce1

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.