Random Article


Review: Uncanny Avengers #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Deze comic is een goede mix van Avengers pre- en post-Bendis

Op zijn slechtst


Het is wat gewoontjes


De wereld van Quicksilver en Scarlet Witch werd danig op zijn kop gezet. Nu willen ze antwoorden in een nieuwe start voor Marvel’s Uncanny Avengers…

0
Posted 03/02/2015 by

 
Full Article
 
 

If the Avengers went on red alert every time Wanda took a sabbatical, we’d have to start a whole new team dedicated to keeping track of her.

In december 2014 werd het eerste volume van Uncanny Avengers afgerond met het Marvel-event AXIS. Eén van de onthullingen uit deze verhaallijn is dat Magneto dus niet de vader is van Quicksilver en Scarlet Witch. Dat zet hun wereld natuurlijk op zijn kop. In hun zoektocht naar antwoorden reist de tweeling af naar Counter-Earth waar ze te maken krijgen met de New Men. Natuurlijk zijn ook hun teamgenoten erg geschrokken van de afloop van AXIS. Maar ze kunnen broer en zus Maximoff niet aan hun lot overhalen. Dus reizen de nieuwe Uncanny Avengers hen achterna naar Counter-Earth waar de zaken al snel uit de hand lopen. Want dat er meer gespuis rondhangt dan alleen de New Men moge duidelijk zijn…

Wat is deze groep Avengers vreemd. Rogue is de enige die het X-Men-gehalte hoog houdt. Met wat creativiteit zou je hetzelfde mogen zeggen van de geïnverteerde Sabretooth. En Rick Remender (Deadly Class, Low) kan het niet nalaten om zijn favoriete Marvel-figuur Brother Voodoo ertussen te proppen. Het is een van de bijzonderste samenstellingen van een Avengers-groep die we op de redactie al hebben gezien. Het verhaal leest dan weer als een Avengers-verhaal uit de oude doos. De groep wordt opgesplitst en moet behalve elkaar ook een gezamenlijke vijand zien te vinden. Dat is een vage uitleg, maar wie Avengers-comics las in de jaren 70-80-90 zal zeker begrijpen wat hier wordt bedoeld.

Over Daniel Acuna’s tekenwerk hoeft geen twijfel te bestaan. Dat is eigentijds. Vooral de openingsscene waarin Quicksilver het de New Men lastig maakt ziet er puik uit.

Valt deze nieuwe Uncanny Avengers #1 echter aan te raden? Ja en neen. Remender heeft weleens betere comics geschreven. Hij haalt hier dezelfde truc uit als bij zijn andere Marvel-comics. Hij bouwt heel opzichtig voort op oud materiaal, maar poetst het dusdanig op dat het niet meteen opvalt. De comic draagt niet uit dat je iets mist wanneer je deze niet hebt gelezen. Het is niet meer dan vermakelijk avontuur. Wie daarvan echter houdt kan deze comic probleemloos oppikken…

Uncanny Avengers #1 bij Archonia.com

Uncanny Avengers 1 2

Uncanny Avengers 1 3Uncanny Avengers 1 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.