Random Article


IDW’s Eurocomics pikt Paracuellos op

 

0
Posted 03/02/2015 by

IDW Publishing begon eind vorig jaar de imprint Eurocomics. Via deze imprint willen ze het beste werk van Europese bodem naar de Verenigde Staten brengen. Ze begonnen met het vertalen van Hugo Pratt‘s klassieker Corto Maltese waarvan we het eerste deel hier bespraken.

Dat smaakte schijnbaar naar meer. IDW-redacteur Dean Mullaney maakte bekend dat ze nog veel meer plannen hebben voor Eurocomics. Ze kijken voor hun nieuwe titel naar Spanje waar ze Paracuellos hebben opgepikt. De autobiografische strip van tekenaar Carlos Giménez geldt internationaal gezien als het beste dat Europa in dit genre te bieden heeft. Zoals de Amerikaanse legende Will Eisner het ooit zei: “Carlos Giménez spreekt met humor en gevoeligheid over de menselijke conditie. Zijn werk is internationaal.”

Voor Paracuellos putte Giménez uit zijn jeugd die hij doorbracht in een weeshuis. De tekenaar behoorde namelijk tot de “kinderen van de verliezers” . Met deze naam werden in het Spanje ten tijde van dictator Franco de kinderen aangeduid wiens ouders tijdens de Spaanse Burgerooorlog meevochten aan de kant van de socialisten. Indertijd werden communistische sympathieën gezien als een geestesziekte waar je met de juiste opvoeding vanaf kon komen. Kinderen werden daarmee weggehaald bij hun ouders en opgevoed in speciale tehuizen.

Begin jaren tachtig heeft de Nederlandse uitgeverij Espee twee delen van Paracuellos gepubliceerd, maar daarna hebben we niets meer van deze serie mogen vernemen. Een verschijningsdatum voor de Amerikaanse editie van Paracuellos werd nog niet bekend gemaakt.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.