Random Article


Review: The Dying and the Dead #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $4.50
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Jonathan Hickman en Ryan Bodenheim vormen zo langzamerhand een goed koppel

Op zijn slechtst


De emotie wordt gemist


Een oude man grijpt nog een keer de kans om een nieuw avontuur te beleven in The Dying and the Dead, de nieuwe van Jonathan Hickman en Ryan Bodenheim…

0
Posted 31/01/2015 by

 
Full Article
 
 

You’ll find no good fortune here..Only life..Only Death.. So choose well.

Jonathan Hickman is een deadlinekiller of toch op zijn minst een ninja qua planning. Hij ziet, ondanks het voorbereiden van Marvel’s grootse Secret Warsevent, toch nog even kans om samen met Ryan Bodenheim (Secret, Red Mass for Mars) een derde creator-owned serie onder de vlag van Image Comics op te starten getiteld The Dying and the Dead.

Een lieflijk huwelijkstafereeltje tussen twee mensen wordt bruut verstoord wanneer het feest wordt bestormd door een team van gewapende maniakken. Ze richten een ware slachtpartij aan. De echtgenote is bekend met de bazin van het stel. Het is immers haar zus. Wanneer de groepsleden hebben wat ze willen wordt ook de echtgenote door het hoofd geschoten. De zussen maken onderdeel uit van een gezelschap klonen. Maar dan is daar ook nog een bejaarde kolonel die zijn vrouw wil redden die in een coma ligt en wordt weggevreten door kanker. Hiervoor reist hij naar een stad waar hij een deal sluit met een mysterieus wezen, een vertegenwoordiger van een elfachtig volk dat niet bekend is met het fenomeen verval. De kolonel kent dit volk al zo’n veertig jaar.

Hickman en Bodenheim (en eigenlijk ook inkleurder Michael Garland) vormen zo langzamerhand een vast koppeltje en beginnen een eigen huisstijl te ontwikkelen. Het eerste dat de vaste lezer van hun werk zal opvallen is de grafische uitwerking. Ze hebben gekozen om hetzelfde kleurpalet zoals bij Secret te gebruiken. De pagina’s zijn grijs, maar zodra het geweld om de hoek komt kijken worden de platen rood. Bij buitenaards/bovennatuurlijk aandoende zaken kleuren de platen blauw en in de stad is alles bruin. Het is duidelijk en het zorgt voor een zeer apart sfeertje. Ryan Bodenheims stijl oogt prettig, maar mist alleen de finesses om emotie uit te drukken. Wat dat betreft is de tekenaar op zijn plaats in deze comic.

Deze eerste issue leest als een thriller besprenkeld met een litertje bovenatuurlijke zaken en het is een verhaal dat bol staat van het mysterie. Deze titel is minder ingewikkeld van opzet dan bijvoorbeeld East of West. Maar het roept wel meer vragen op dan dat het beantwoordt.

De comic is technisch gezien heel knap. Je merkt dat veel zaken verband hebben met elkaar en je nieuwsgierigheid wordt geprikkeld. Tegelijkertijd weet de schrijver je er niet van te doordringen waarom de kolonel zijn vrouw wil genezen. Ja, hij is van een generatie waarvoor het woord “trouw” nog iets betekent. Maar het zou ook zo leuk zijn wanneer je met hem mee kon leven. Daar schiet Jonathan Hickman wat tekort.

Overigens telt deze eerste issue van The Dying and the Dead ruim 60 pagina’s. Voor $4.50 dollar is dat een goede deal.

The Dying and the Dead #1 bij Archonia.com

The Dying and the Dead 001 1The Dying and the Dead 001 2

The Dying and the Dead 001 3The Dying and the Dead 001 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.