Random Article


Marvel geeft meer info rond Secret Wars en kondigt Ultimate End, Last Days, Battleworld en Warzones banners aan

 


0
Posted 29/01/2015 by

4149198-secret+wars

De voorbije week ging het debat vooral over Marvel’s persconferentie rond Secret Wars en de gevolgen voor het Marvel-universum. Na ruim 50 jaar na het debuut van de Fantastic Four heeft Marvel besloten om hun comicbookuniversum op de schop te gooien. Secret Wars is het begin van een soort reboot/relaunch. Het reguliere universum gaat samen met het Ultimate Marvel-universum en enkele andere alternatieve werelden. Marvel hoopt hiermee met All-New Marvel een vers uitgangspunt te creëren voor hun helden om nieuwe verhalen mee te vertellen.

In een interview lichtte redacteur Tom Brevoort alvast een tipje van de sluier op door over de aanloop naar Secret Wars te vertellen. Diverse titels zullen rechtstreeks inhaken op dit event. it zijn bijna alle series. Het maakt niet uit of het ongoing reeksen zijn die al jaren lopen of series die pas in 2014 zijn opgestart. Het kunnen overigens ook miniseries en one-shots zijn. Allen komen ze onder verschillende Secret Wars-banners terecht.

Om een overzicht te houden heeft men bij Marvel drie labels bedacht: Last Days, Battleworld en Warzones.

marvelLAST DAYSmarvelbattleworldmarvelWARZONES!

  • LAST DAYS: Comics met het Last Days-label zullen het verhaal vertellen over de laatste dagen van elk personage vooraleer ze te maken krijgen met het einde van de wereld zoals ze deze kennen. Gaan ze ten onder of wacht er iets beters voor hen? Hoe gaan ze om met de Final Incursion die tot Battleworld en Secret Wars leidt?
  • BATTLEWORLD: Hoe werkt de nieuwgevormde wereld Battleworld? Hoe zit de samenleving in elkaar? Wat is er veranderd? Comics met dit label kijken naar de zaken zoals ze er voor staan nadat de realiteiten zijn samengegaan. Dit haakt al echt in op Secret Wars.
  • WARZONES!: Comics met dit label bevatten gebeurtenissen die zich op bepaalde plekken in Battleworld afspelen. Ze kunnen binnen een bepaald gebied spelen of juist gaan over een conflict tussen twee gebieden. Deze comics lijken de meeste actie te bevatten.

De eerste comics die onder het Last Dayslogo gaan vallen zijn al bekend.

MAGNETO_018_last daysLoki14MightyAvengers_LastDays

  • In mei verschijnt Magneto #18, het eerste deel van een vierdelige verhaallijn waarin de meester van het magnetisme te maken krijgt met de gevolgen van de laatste Incursion. De wereld komt aan zijn einde en dat zint Magneto niet. Hij zal alles in het werk stellen om dat te stoppen. Natuurlijk zullen overige personages uit de serie opduiken, maar de meeste mensen zullen de oren spitsen bij het horen van de naam Polaris. De dochter van Magneto duikt op, en zou dat een voorteken kunnen zijn van Magneto’s lot?
  • Wie ook zijn laatste dagen tegemoet gaat is Loki. In Loki: Agent of Asgard #14 begint het einde voor de god der leugens. Het einde van de wereld heeft immers niet alleen effect op de aarde. Ook Asgard en de negen werelden worden erdoor beïnvloed. De enige vraag is of Loki nog in staat is om het allemaal live mee te maken. Hij staat immers terecht voor moord! Misschien zit ie tegen die tijd al in een cel, of erger?
  • Er is ook een einde weggelegd voor Captain America and the Mighty Avengers. In een speciale tweedelige miniserie krijgt de lezer te zien hoe dit team het op zal nemen voor de gewone man. Na al hun kosmische belevenissen van de laatste tijd keren Cap (Sam Wilson) en de zijnen weer terug naar de aarde net als wanneer de planeet haar laatste momenten ingaat. Hoe gaat dit team het einde van het Marvel-universum in en wat zal het met ze doen als mens en als held?

 

Ultimate_End_1_Marquez_VariantUltimate_End_1_Cover

Onder de Battleworld-banner zal dan weer de vijfdelige miniserie Ultimate End verschijnen. Na vele eerdere valse eindpunten luidt dit dan eindelijk het allerlaatste eindpunt van het 15 jaar oude Ultimate Marvel-universum in. Wie beter om deze serie te maken dan Brian Michael Bendis en Mark Bagley? Zij startten immers in 2000 het Ultimate-universum op met Ultimate Spider-Man #1. Het is alleen maar passend dat ze er terug bij zijn voor het einde.

Ultimate End gaat van start in mei en zal het einde van de leefwereld van de Ultimates en Ultimate Spider-Man Miles Morales betekenen. In mei gaat gans het Secret Wars-gebeuren van start met een issue #0 op Free Comic Book Day (zaterdag 2 mei).

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.