Random Article


Paul Jenkins vertelt meer over Spawn

 

0
Posted 22/01/2015 by

Deze maand verschijnt de 250ste issue van Spawn. Voor Spawn’s schepper Todd McFarlane is dat een goeie reden om de richting van de serie weer eens om te gooien. De originele Spawn, Al Simmons, is inmiddels herrezen uit de dood. Eerst zouden Brian Wood (DMZ, X-Men) en Jonboy Meyers de honneurs waarnemen. Maar Wood was het niet eens met de aanpassingen die aan zijn script werden gedaan en toen hij daar wat van zei werd hij weggestuurd.

In plaats van Wood haalde McFarlane Paul Jenkins (The Sentry, The Incredible Hulk) binnen. Jenkins was voor McFarlane sowieso zijn eerste kandidaat, maar toen deze hem wilde contracteren had de schrijver nog andere projecten op zijn agenda staan. Inmiddels waren er wat gaten gevallen in Jenkins zijn agenda en de deal werd al snel beklonken.

spawn250Een mens zou gaan denken dat de schrijver wel gek zou zijn om met McFarlane in zee te gaan. Toen Jenkins voor DC Comics Batman: The Dark Knight schreef werd hij immers herschreven. En dat ergerde hem dusdanig dat hij de uitgever vaarwel zij en een contract aanging met BOOM! Studios. Waarom dan McFarlane?

Veel mensen zijn echter vergeten dat Jenkins en McFarlane eind jaren negentig al eens met elkaar samenwerkten. Jenkins was indertijd samen met Steve Niles (30 Days of Night) en Brian Michael Bendis werkzaam voor de tekenaar annex ondernemer voor wie hij Spawn the Undead schreef.

In een interview liet hij weten wat zijn plannen zijn voor Spawn. In de reguliere Spawn-serie wil hij de gehele mythologie van de serie op zijn kop zetten. Wat als alles wat Spawn wist eigenlijk een leugen is? En hoe zit het dan in elkaar? Dat is de kernvraag van het verhaal. Hij wil zich gaan focussen op het karakter van ex-huurmoordenaar Al Simmons. Hoe zit zijn familie in elkaar? Hoe zag zijn jeugd eruit? De lezers moeten empathie voor de man gaan voelen. In de one-shot Spawn Resurrection laat Jenkins iets anders zien. Het is een heftige ervaring om de vloek van de Spawn weer op je te nemen. Wat bezielde Al Simmons om het toch te doen? Jenkins wil het de lezer laten zien en beter nog, de lezer moet het begrijpen…

Spawn #250 verschijnt eind deze maand bij Image Comics. Spawn: Resurrection komt eraan in februari.

Bestel Spawn #250 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.