Random Article


Milestone Media plant comeback

 

2
Posted 21/01/2015 by

Milestone Media hoopt binnenkort een comeback te maken als Milestone 2.0. De stripuitgeverij werd opgericht in 1993 door een aantal Afro-Amerikaanse comicbookartiesten en stond bekend voor het creëren van enkele prominente zwarte superheldenpersonages zoals Icon, Hardware en natuurlijk Static.

De gezichten achter het nieuwe Milestone zijn Denys Cowan en Derek Dingle, dewelke in 1993 mee de uitgeverij oprichtten, alsook Reginald Hudlin (Black Panther, Django Unchained). De stripmakers begonnen over een revival te spreken na de dood van mede-oprichter Dwayne McDuffie in 2011. Ze vinden het tijd om hun personages te herintroduceren alsook terug enkele nieuwe en originele zwarte personages voor te stellen. Momenteel zien we ook grote uitgeverijen als Marvel en DC wat meer diversificatie in hun superheldengemeenschap brengen, maar dat betekent niet dat de originele boodschap van Milestone gedateerd is.

De titels van Milestone werden uitgebracht door DC Comics, maar vonden plaats in het Dakotaverse, genoemd naar de stad waarin vele reeksen zich afspeelden. Midden jaren 90 werd er in Worlds Collide een eerste cross-over gedaan tussen de Milestone-superhelden en deze van DC Comics. Vooral Static zou later nog enkele reeksen in het DC-universum krijgen. Hij kreeg ook een animatieserie en momenteel is er zelfs sprake van een nieuwe live-action serie bij Warner Bros., eigenaars van DC. De Milestone-karakters werden in de jaren 00 af en toe nog eens opgegraven, maar uiteindelijk kregen ze niet al teveel te doen in het grotere DC-universum. Momenteel zou het vernieuwde Milestone de deal met DC Entertainment omtrent deze personages nog aan het gladstrijken zijn. Milestone plant immers om hun titels via verschillende uitgevers te kunnen publiceren.

Indien alles goed verloopt, zou Milestone 2.0 al de eerste nieuwe comics kunnen voorstellen op San Diego Comic-Con 2015.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


2 Comments


 1. avatar
   
  Mirko

  Hebben we echt weer een nieuwe comic-uitgeverij met tientallen reeksen nodig? Is de markt al niet meer dan genoeg verzadigd? “Hoe meer spelers hoe beter” hoor je vaak zeggen! Je kan nu al niet meer de reeksen volgen die je “echt” wil hebben dus wordt de spoeling nog dunner en dus de printoplage nog kleiner! Wat krijg je dan enkelen tientallen “top” reeksen die mega goed verkopen zoals Batman, The Walking Dead, Spiderman,… en dan niks en dan alle reeksen met enkele honderden tot misschien een paar duizend exemplaren per uitgave! Laat het gevecht om de dollars maar weer beginnen!
  • avatar
    
   Arno

   Ik loop er nu ook niet wild van, Milestone altijd maar een gimmick gevonden en de personages interesseren me niet. Maar als ze het binnen de perken kunnen houden verdient het wel een kans. Ik zie ze geen tientallen reeksen op de markt brengen hoor. In feite houden alle kleine superheldenuitgevers vandaag de dag het wel binnen de perken (zie bv. het hernieuwde Valiant voor een perfect opgebouwd nieuw superheldenuniversum).

   Het zijn vooral Marvel en DC die de markt overspoelen met superheldentitels die het nauwelijks een jaar volhouden…

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.