Random Article


Verkoopcijfers Star Wars comic dalen, Darth Vader beleeft een goed debuut

 


4
Posted 17/01/2015 by

star wars jan 1 v coverDeze week verscheen de eerste Star Wars-comic bij Marvel sinds dat de uitgever de licentie terugkreeg. De eerste issue werd maar liefst 1 miljoen keer besteld waardoor het de best verkopende comic sinds Batman #500 (1993) was. En schijnbaar is dat nog niet genoeg want Star Wars #1 krijgt een tweede druk waardoor het uiteindelijke cijfer zal stijgen.

In een interview ging Marvel’s marketinghoofd David Gabriel in op het succes van Star Wars. De comic lijkt geprofiteerd te hebben van Marvel’s inspanningen om het ding via andere distributiekanalen aan de man te brengen. Zo werd Loot Crate (een service die elke maand een doos vol geeky spul aan abonnees verstuurd) betrokken bij deze nieuwe comic. Ze kregen een exemplaar met een eigen cover voor hun klanten. En deze Star Wars-comic had maar liefst 75 variant covers.

Voor de tweede issue zullen lezers weer gewoon naar de stripwinkel moeten. De eerste cijfers laten zien dat de tweede issue nog altijd 200.000 keer is besteld. Dit ligt een stuk lager dan deel 1 maar het is verre van slecht. Zoals het er nu naar uitziet zou het weleens de meest verkochte comic van februari kunnen zijn.

Over verkoopcijfers gesproken. In maart krijgt Darth Vader een eigen Marvel-soloreeks. Zoals het er nu naar uitziet gaat het eerste exemplaar ook de 200.000 exemplaren aantikken.

Het lijkt erop dat lezers de Star Wars-comics weer hebben ontdekt. Of zou het toch te maken hebben met de nieuwe film dewelke in december gaat draaien in de bioscopen?

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


4 Comments


 1. avatar
   
  CrimePreacher

  Het aantal verkochte exemplaren is idd een pak lager, maar ik denk niet dat iemand ook maar verwachtte het oorspronkelijke verkochte aantal te kunnen volhouden. Maar 200.000 is nog steeds gigantisch veel, in comic book-termen. Het komt zeker wel goed met de Star Wars- comics (en ander Star Wars- gerelateerd stuff), met Marvel/Disney als marketingmachine is de hype pas net begonnen!
  • avatar
    
   de baard van alan moore

   Dat het goed komt lijkt me inderdaad duidelijk. Het is vooral pijnlijk voor Dark Horse wiens star Wars comics zelfs niet in de buurt van de 100.000 exemplaren kwamen.
 2. avatar
   
  Steven

  Waar valt dit nog te vinden? Precies al uitverkocht? En op ebay 50 dollar gaan betalen aan aasgieren ga ik ook niet doen
  • avatar
    
   Arno

   De 2nd en 3rd printings zijn onderweg :) De kans dat een miljoenenseller als deze in de back issue bins terechtkomt is ook zeer reëel.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.