Random Article


Review: The Unbeatable Squirrel Girl #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Amusante comic voor een jonger doelpubliek

Op zijn slechtst


Je weet dat dit niet lang zal lopen


Ze versloeg Thanos en maakte ook al gehakt van Doctor Doom. Hoe ingewikkeld kan een eerste jaar aan de universiteit zijn voor Marvel’s The Unbeatable Squirrel Girl?

0
Posted 11/01/2015 by

 
Full Article
 
 

Put… the…. squirrel… down!

Als Marvel door al haar helden heen is dan is er altijd nog Squirrel Girl. Lang was dat een running gag onder fans en comicbookmakers. Toch heeft ze de alleraardigste voorgeschiedenis. Doreen Green verscheen in 1992 in een kortverhaal in de comic Marvel Super-Heroes en was een creatie van Will Murray (The Destroyer) en Steve Ditko (The Amazing Spider-Man). In haar eerste optreden versloeg ze Doctor Doom en redde ze Iron Man. Daarna verdween ze naar de marges van het Marvel-universum, totdat Brian Michael Bendis haar (samen met haar sidekick Tippy Toe) terughaalde als oppas voor de baby van Luke Cage en Jessica Jones. Haar superkracht om eekhoorns te kunnen controleren bleek in het verleden al teveel voor zwaargewichten als Doc Doom en Thanos, waardoor Doreen haar bijnaam “Unbeatable Squirrel Girl” meer dan verdiend heeft.

We zijn alweer wat maanden verder en Doreen begint haar studies aan het Empire State College. Daar krijgt ze te maken met alles dat bij het starten aan een nieuwe universiteit komt kijken. Leuke jongens, lastige kamergenotes en Kraven the Hunter. Wacht even… Kraven the Hunter!?

Als introductie voldoet deze Unbeatable Squirrel Girl #1 uitstekend. Op de eerste anderhalve pagina introduceert Squirrel Girl zichzelf in een aangepaste versie van de klassieke openingstune van de sixties Spider-Man-tekenfilm. ‘Squirrel Girl, Squirrel Girl, does whatever…’ etc. Het script van Ryan North (Dinosaur comics, Adventure Time) is heel licht en amusant. Deze comic wordt duidelijk gericht op een jonger publiek. Het tekenwerk van Erica Henderson (Terrible Lizard) doet ook erg denken aan een tekenfilm. Ze wordt geassisteerd door Maris Wicks die de Squirrel Girl trading cards voor haar rekening neemt.

De bedoeling is er dus duidelijk om deze comic aan een jong publiek te verkopen. Het grote probleem op dit moment is dat comics voornamelijk (zo niet uitsluitend) worden verkocht via stripwinkels en die hebben traditioneel een heel ander publiek, namelijk oudere mannen die vervolgens op fora gaan juichen dat Marvel aan de jeugd denkt en een aantal maanden later zullen zeuren dat de verkoop van de titel slecht loopt.

Doorgaans kopen doorsnee Marvel-lezers geen all-ages comics. Statistisch gezien is de kans dus klein dat deze serie veel langer dan een jaar zal bestaan. Geniet er dus van nu je nog kunt!

The Unbeatable Squirrel Girl #1 bij Archonia.com

The Unbeatable Squirrel Girl 001 1The Unbeatable Squirrel Girl 001 2

The Unbeatable Squirrel Girl 001 3The Unbeatable Squirrel Girl 001 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.