Random Article


Review: Ant-Man #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum: ,
 
Personages: , ,
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Perfecte openingsissue. Leuke sfeer.

Op zijn slechtst


Nogal duidelijk gericht op de filmfans.


Scott Lang is nooit ‘s werelds beste superheld geweest, maar Marvel schenkt hem een nieuwe start in Ant-Man #1… Deze comic verkoopt de krimpende Avenger een pak beter dan de eerste filmtrailer…

2
Posted 07/01/2015 by

 
Full Article
 
 

Truth is, I’ve always been kind of a lousy superhero

Het zal niemand ontgaan zijn, Marvel heeft de eerste trailer voor Ant-Man op de wereld losgelaten. Het komt enorm mooi uit dat er deze week dan ook een geheel nieuwe comic start rond de krimpende Avenger. Ant-Man verscheen voor het eerst al in de jaren 60 en is één van de oprichters van de Avengers, maar heeft in al die tijd nog maar weinig soloreeksen gekregen – in tegenstelling tot zijn bekendere collega’s. Deze nieuwste Ant-Man #1 onder Marvel’s Avengers NOW!-initiatief zet Scott Lang, de tweede Ant-Man, in de schijnwerpers en biedt een haast perfecte introductie tot het personage dat in de film zal worden vertolkt door Paul Rudd.

antman1varDe premisse van dit eerste deel is simpel. We zien Ant-Man inbreken in het appartement van Tony Stark/Iron Man. Via flashbacks komen we te weten wie Lang is en waarom hij ertoe gedreven wordt om bij een Avengers ex-collega en voormalige/potentiële werkgever in te breken.

Schrijver Nick Spencer (Superior Foes of Spider-Man) en tekenaar Ramon Rosanas (Avengers World) bieden een mooie, op zichzelf staande introductie tot de nieuwe reeks. Ideaal op maat gemaakt voor de Marvel-filmfans die nog niet bekend zijn met Ant-Man en een mooie samenvatting van de geschiedenis van Scott Lang voor de oudere lezers. Er wordt humoristisch teruggeblikt op Lang’s nogal vreemde carrière als superheld, zijn verleden als dief en elektronica-expert bij Stark International, hoe hij het Ant-Man-pak stal van Hank Pym en zijn korte periodes bij de Avengers en Fantastic Four. Doorheen dit alles wordt zijn drijfveer in het leven duidelijk: Scott doet alles voor zijn dochter Cassie (inmiddels als Stature ook een Young Avenger).

Er zit heel wat humor in deze Ant-Man #1 en dat helpt enorm om je als lezer te doen geven om Scott Lang. Deze Ant-Man neemt zichzelf niet al te serieus, waardoor er heel wat zelfrelativering aan te pas komt. De comic lijkt hiermee zelfs de lauwe ontvangst van de vrijgegeven filmtrailer te anticiperen. Het gastoptreden van Iron Man en de vele verwijzingen naar de hedendaagse popcultuur (Battle Royale vs The Hunger Games!) zijn eveneens slimme trucjes om nieuwe lezers die enkel de Marvel-films kennen op hun gemak te stellen. De simpele en enorm kleurrijke tekeningen van Ramon Rosanas en Jordan Boyd dragen zeer goed bij tot de luchtige sfeer.

Marvel’s Avengers NOW!-initiatief kende ondertussen al heel wat missers, maar deze Ant-Man #1 is werkelijk een perfecte openingsissue. En niet alleen voor de filmfans! Meer over Ant-Man lees je in onze Marvel Movie Special.

Ant-Man #1 bij Archonia.com

antman1preview1antman1preview2

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


2 Comments


 1. avatar
   
  Ctulu

  Superior Foes, Hawkeye, Squirrel Girl, Howard the Duck, Sex Criminals, …. Humor is comming back in strength!
 2. avatar
   
  Waldojeffers

  Heb toch een dubbel gevoel bij deze comic. Ik vond hem goed, was leuk om te lezen, absoluut. Maar er zijn toch een aantal problemen waar ik toch echt niet rond kan…

  Om te beginnen Scott zelf. Ex-Avengers, ex-FF (tweemaal zefs) waarbij de laatste keer door Reed Richards (toch de slimste man ter wereld) aangeduid om FF te leiden. En plots is Scott Lang een loser? Een mislukte superheld? En was hij niet laatst samen met Darla Deering (uit Fraction’s FF)? In een echt huis/appartement zelfs (in Avengers World 16)? Maar ineens heeft hij geen geld meer? Niets? Zelfs geen kleren?

  Dan wat mij nog meer ergerde: in ditzelfde Avengers World 16 bracht Doom Cassie terug tot leven. Ze was al dood sinds Children’s Crusade namelijk. Maar dat wordt hier totaal niet vermeld? Je zou toch op zijn minst denken dat dit ter sprake zou komen als Scott & zijn ex ruzie zitten te maken. Of gewoon enige reactie over het feit dat hun dochter een tijdje dood is geweest zou fijn zijn. Ook haar Young Avenger-periode lijkt genegeerd te worden.

  Ik begrijp het dus allemaal niet zo goed. Wat is Spencers bedoeling hier eigenlijk? Gewoon alle continuiteit negeren (van een issue uit vorige maand die hij nota bene zelf mee geschreven heeft) om toch maar zijn eigen verhaal te vertellen? Of het nu klopt of niet. Of was dit een editor-beslissing?

  Met andere woorden: goede comic maar qua continuiteit en karakterisering echt ronduit zwak. Het zou better zijn als dit in een alternatief universum speelde…

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.