Random Article


Review: Star Trek/Planet of the Apes – The Primate Directive #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij: ,
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Interessant concept. Een cross-over die lang op zich liet wachten.

Op zijn slechtst


Duidelijk geschreven voor de trade. Als opener is het nog maar plat.


De originele crew van de USS Enterprise komt terecht op de Planet of the Apes in één van de meest langverwachte en logische cross-overs aller tijden…

0
Posted 31/12/2014 by

 
Full Article
 
 

Apes?!

Star Trek en Planet of the Apes zijn twee van de grootste en bekendste sciencefictionfranchises uit de jaren 60. Toch hebben ze tot hiertoe nog geen cross-over met elkaar gehad. BOOM! Studios (beheerders van de Planet of the Apes-licentie) en IDW Publishing (beheerders van de Star Trek-licentie) brengen daar verandering in met The Primate Directive, een vijfdelige miniserie. Het draait hier om de Star Trek-crew uit de originele serie (kapitein Kirk, Spock en co), dewelke bijvoorbeeld eerder al Marvel’s X-Men en DC’s Legion of Super-Heroes ontmoetten. Voor Planet of the Apes is dit echter de eerste cross-over.

Het verhaal is vrij simpel. De crew van de USS Enterprise ontdekken dat de Klingons een wapenhandeltje hebben opgezet in een alternatief universum, waar de planeet aarde in de toekomst werd overgenomen door (damn dirty) apen…

stplanet

Veel meer gebeurt er echter nog niet in dit eerste deel. Scott en David Tipton schrijven duidelijk voor de trade en focussen zich voornamelijk op de crew van de Enterprise. De apen leren we voorlopig nog niet echt kennen, maar het is uiteraard wel te zien dat het verhaal zich afspeelt in de klassieke filmcontinuïteit. Het tekenwerk van Rachel Stott is klaar en duidelijk en mag er best zijn. Net zoals bij eender welke comic waarin personages getekend worden naar bekende acteurs, zijn er echter enkele hit or miss momenten wanneer het op hun gelaatsuitdrukkingen aankomt.

In feite doet dit eerste deel van Star Trek/Planet of the Apes nog niet gek veel om je de ganse serie te willen doen volgen. Het concept is en blijft natuurlijk interessant, maar het zal veel beter tot zijn recht komen wanneer we het ganse verhaal in één ruk kunnen uitlezen…

Star Trek/Planet of the Apes #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.