Random Article


Review: Avengers & X-Men – AXIS #7-9 – Act III: New World Disorder

 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Enkele leuke karaktermomenten.

Op zijn slechtst


Alweer eindigt een Marvel-event enorm teleurstellend is het einde wederom een checklist voor de dingen die komen gaan.


Marvel’s grote Avengers/X-Men evenement AXIS komt tot een conclusie. We nemen de derde act – New World Disorder – onder de loep… en zijn teleurgesteld…

1
Posted 30/12/2014 by

 
Full Article
 
 

axis8AXIS, Marvel‘s grote Avengers/X-Men-event, is na The Red Supremacy en Inversion toegekomen aan haar derde en laatste act: New World Disorder (delen #7-9 van de hoofdreeks). Superhelden zijn schurken geworden, superschurken zijn helden en Earth’s Mightiest Heroes en Marvel’s Merriest Mutants staan weer lijnrecht tegenover elkaar…

Nu Apocalypse en zijn geïnverteerde X-Men van plan zijn om een genenbom te laten ontploffen in New York City, is het aan de nieuwe Deadpool (Zenpool), Spider-Man en wat villains om de mutanten te stoppen. Ondertussen moet de oudere Steve Rogers de White Skull (Red Skull, maar dan geïnverteerd) vrijwaren van de nieuwe Captain America: Sam Wilson. Dr. Doom en co dienen dan weer een manier te vinden om de inversie om te draaien…

De laatste delen van AXIS lopen volledig volgens het boekje, maar alles gaat enorm snel voorbij. Meer dan ooit is de hoofdreeks slechts het kader voor de vele tie-ins. Het einde verloopt zoals we dat komen te verwachten van de meeste Marvel-events: teleurstellend. Rick Remender schrijft alsof hij zijn vakjes aanvinkt. Het komt als geen verrassing dat de helden en schurken terug de oude worden, maar dat sommige personages nog even geïnverteerd zullen blijven om hun nieuwe reeksen op te zetten. En dan is er natuurlijk de (duidelijk opgelegde) onthulling rond Quicksilver, Scarlet Witch en Magneto – die in deze comic nog maar weinig uitwerking krijgt.

axis9Het is niet allemaal bagger, de tekeningen van Adam Kubert, Leinil Yu en Jim Cheung zijn de moeite (Terry Dodson blijft echter de vreemd eend in de bijt), de gevechten met Apocalypse zijn enorm brutaal, Carnage’s opoffering werd goed behandeld en we krijgen her en der wat nostalgische momenten zoals dat 90’s exopak van Steve Rogers, maar uiteindelijk blijkt AXIS wederom een teleurstellend event. De opbouw in Uncanny Avengers was geweldig en alles begon veelbelovend in de eerste act, maar daarna ging het snel bergaf. Uncanny Avengers was in feite een eventreeks done right. Het is zonde dat het dan eindigt op een sisser dankzij een groter event.

Het inverteren van Marvel-helden deze tijd leek sowieso een vreemd idee. Doorheen de jaren heeft iedere grote Marvel-held wel zijn/haar donkere kanten laten zien, net zoals we al de meer heroïsche kanten van de vele villains hebben mogen aanschouwen. Geen enkel groot Marvel-personage is volledig goed of volledig slecht, waardoor het eigenlijk vrij overbodig was om hun moreel kompas om te draaien.

Op naar het volgende event dan maar, Secret Wars. Gelukkig wordt dat weer geschreven door Jonathan Hickman, die vorig jaar met Infinity nog wel eens een degelijk Marvel-event afleverde…

Avengers & X-Men: AXIS #7 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


One Comment


  1. avatar
     
    Ctulu

    Volledig mee akkoord. De opbouw in Uncanny Avengers eindigt hier op een zware sisser …. Zonde dat ze het weer enkel als meststof gebruiken voor latere reeksen….

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.