Random Article


Review: Doc Frankenstein Volume 1 – The Messiah of Science Resurrected

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar:
 
Inkleuring: , ,
 
Lettering:
 
Coverprijs: $19.99
 
Verzamelt: Doc Frankenstein #1-4
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een big budget film op papier. Zeer vermakelijk.

Op zijn slechtst


De trade eindigt met een cliffhanger. Een vervolg is nog niet officieel aangekondigd.


Volg de strijd tussen religie en wetenschap in Doc Frankenstein, een comic geschreven door de Wachowskis…

0
Posted 10/12/2014 by

 
Full Article
 
 

Behold the glory of reason and tremble before the unassailable might of science.

Doc Frankenstein ontstond in 2004 als eerste titel van de kersverse uitgever Burlyman Entertainment. Deze uitgever was een initiatief van broer en zus Wachowski, dewelke toen klaar waren met het afronden van hun The Matrixtrilogie. Ze waren als kleine kinderen al geboeid door de comic en werkten voordat hun filmcarrière begon even als schrijvers voor Marvel. Met Burlyman wilden ze een bijdrage leveren aan hun geliefde medium en tegelijkertijd voorkomen dat hun twee favoriete storyboardtekenaars Geoff Darrow (Hard Boiled) en Steve Skroce (X-Man) ander werk gingen zoeken.

Het verhaal is eigenlijk heel simpel. In de nabije toekomst woont de mens in spectaculair ogende steden en is een utopie dichtbij. Het enige conflict van naam is de strijd tussen religie en wetenschap. Een strijd tussen de republikeinen en de paus aan de ene kant en aan de overzijde is het Doc Frankenstein, het symbool van de wetenschap en een voortdurende klap in het gezicht van de religieuzen. Doc is namelijk kunstmatig leven dat door de mens is geschapen. Dat is natuurlijk blasfemie!

We lijken ons echter op te kunnen maken voor een zinderende finale. De pauselijke troepen verklaren de oorlog aan Doc Frankenstein en de zijnen en vallen hun woonsteden aan. Doc doet zijn uiterste best om zijn vrienden en de overige bewoners te redden. Ondertussen wordt je als lezer getrakteerd op enkele boeiende flashbacks die meer vertellen over het leven van Doc Frankenstein en de aard van het conflict.

Het thema van deze comic is typisch Amerikaans. Aan de oppervlakte is het een satire. De makers drijven de spot met de regering Bush dewelke anno 2004 toch zijn hoogtepunt beleefde. Maar daaronder is het toch vooral religie bashen. In de ogen van veel seculiere West-Europese lezers zal dat toch wat puberaal overkomen. In absoluut positieve zin is dit natuurlijk een dijk van een comic. Skroce en de Wachowskis trekken alle registers open en rammen de pagina’s stampvol met details. Het kan de vergelijking met een Hollywoodblockbuster prima doorstaan en de kwaliteiten van Skroce zorgen ervoor dat alles overzichtelijk blijft en er gelikt uitziet.

Doc Frankenstein is een goed verzorgde comic en een leuk hebbedingetje. Eén ding echter. Deze trade eindigt met een cliffhanger en de laatste twee comics van de lopende serie zijn al niet in deze trade gebundeld. Er is wel een volume 2 beloofd voor rond het einde van de winter.

Doc Frankenstein The Messiah of science Resurrected bij Archonia.com

 Doc Frankenstein #01 07Doc Frankenstein #01 08

Doc Frankenstein #01 09Doc Frankenstein #01 10

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.