Random Article


Review: Rai Volume 1 – Welcome to New Japan

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij: ,
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages:
 
Coverprijs: $9.99
 
Verzamelt: Rai (Volume 2) #1-4
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Artwork is fantastisch. De Japanse Blade Runner sfeer zorgt voor een originele insteek. Matt Kindt heeft een fascinerende utopie (of is het dystopie?) gecreëerd.

Op zijn slechtst


Het verhaal is nog wat aan de lichte kant. Personages zijn ook nog wat onderontwikkeld.


Welkom tot het nieuwe Japan. Het Japan van de eenzame krijger Rai, waar er voor het eerst in duizend jaar een moord plaatsvindt…

0
Posted 02/12/2014 by

 
Full Article
 
 

Het is al lang geen geheim meer dat Valiant Entertainment een sterke comeback gemaakt heeft. De herboren uitgeverij brengt de ene hit na de andere en deze Rai is geen uitzondering. Het personage zag het levenslicht in 1991 als back-up verhaal van de comic Magnus Robot Fighter, een serie die momenteel onder Dynamite’s Gold Key imprint valt. Rai is de eerste nieuwe reeks van het initiatief Valiant First, waarin de uitgever een aantal nieuwe reeksen of events uitbrengt tijdens 2014.

rai4Het jaar is 4001. Industrialisatie en overbevolking in Japan heeft er voor gezorgd dat het eiland op zich niet meer voldoende is. Men heeft de grenzen van hun natie uitgebreid naar een ruimtestation dat zich in een baan rond de aarde bevindt. De veiligheid van deze natie is de verantwoordelijkheid van een eenzame krijger genaamd Rai, die onder leiding staat van de almachtige Father. Het verhaal begint wanneer er voor het eerst in duizend jaar tijd een moord plaatsvindt in Japan. Een moord die de vrede dreigt te verbreken en Rai doet twijfelen over Father’s motieven.

Het eerste wat opvalt aan deze comic is de sterke tekenstijl van Clayton Crain (X-Force, Venom/Carnage), het geheel doet meteen terugdenken aan een Japanse versie van de film Blade Runner en zorgt er eigenlijk al voor dat het absoluut de moeite loont om deze serie te volgen. De comic geeft een fantastisch beeld weer van een verdeeld Japan. Een land dat op eender welk moment in pure chaos kan belanden. Schrijver Matt Kindt (Mind MGMT, Unity) bouwt hier een indrukwekkende wereld waar je alleen maar langer wil in vertoeven.

Maar niet alles is positief aan dit vernieuwde debuut van Rai. Waar de wereld je als lezer meteen overtuigt weten de personages dat nog niet te doen. Het is niet dat deze op zich niet boeiend zijn, maar het is eerder een kwestie van te weinig issues om de personages verder uit te werken. Het verhaal op zich heeft exact hetzelfde probleem. Alles staat klaar in de comic om los te breken maar de vier delen in deze eerste bundel lijken gewoon te weinig om dit werkelijk te realiseren. Rai is een trouwe soldaat die geforceerd wordt om zijn eigen idealen in twijfel te trekken. Dit verhaal alleen toont de belofte dat deze serie echt wel iets speciaal kan worden in de toekomst…

Valiant heeft er weer een sterke reeks bij, de noir wereld van Rai staat samen met het artwork als een huis. De serie vertoont enorm potentieel en zorgt ervoor dat je als lezer alleen maar meer wil. Dat op zich is eigenlijk alleen maar positief…

Rai Vol.1 – Welcome to new Japan bij Archonia.com

RAI_001_0031RAI_002_004

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.