Random Article


Review: Gotham by Midnight #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Lettering:
 
Universum: ,
 
Personages: ,
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Dit is niet zomaar een politieserie. Er is een link met The Spectre.

Op zijn slechtst


Waarom laat je in godsnaam Ben 'tekent zelden meer als 5 comics' Templesmith de look van je reeks bepalen?


Vooral alle politiezaken met een paranormaal trekje zijn er de jongens van de nachtdienst. Maak kennis met Gotham by Midnight.

0
Posted 30/11/2014 by

 
Full Article
 
 

What exactly is it you and your people do?

Gotham by Midnight is onderdeel van een poging van DC Comics om het vuurtje van hun New 52-initatief brandende te houden. De magie van de relaunch is alweer even voorbij en de comics van DC kunnen wat vers bloed gebruiken. Ze zetten duidelijk in op het Batverse. Niet toevallig is daar ook een nieuwe groepsredacteur na de exit van Mike Marts en dus zijn er nieuwe ideeën, nieuwe impulsen. Na Arkham Manor, Gotham Academy en een nieuwe richting voor Batgirl, is het dus tijd voor Gotham by Midnight. Je zou het een variatie op Gotham Central kunnen noemen. Gotham Central verscheen van 2002 tot 2006 en was een politiereeks in Gotham City.

Gotham by Midnight draait niet om het gewone korps. Via een ambtenaar van interne zaken krijgt de lezer een soort rondleiding bij een bijzondere divisie van het Gotham politiekorps. Commissioner Gordon heeft Jim Corrigan (bekend bij DC-lezers als The Spectre) gevraagd om een aantal agenten (waaronder een non en een dubieuze forensische arts) in te zetten om zaken met een paranormaal tintje op te lossen. Niet iedereen binnen de politie ziet daar het nut van in. De ambtenaar ontdekt dat deze eenheid stiekem heel hard nodig is.

Deze eerste comic geeft een aardig inkijkje in wat deze serie kan worden. Een politiereeks met Batman en The Spectre op de achtergrond als stille krachten is, binnen de kaders van het DC-universum een redelijk originele variatie op een bestaand idee. Ray Fawkes (Batman: Eternal) maakt er een vermakelijk geheel van.

De grootste irritatie ligt bij tekenaar Ben Templesmith. Hij maakte de laatste jaren naam met dit soort crimireeksen. Ga maar na: Fell, Choker en Ten Grand. De reeksen lijken allemaal ook wat op elkaar. De aanwezigheid van de non en het grimmige kleurenpalet doen erg denken aan Fell. Het is een prima tekenaar, en zijn stijl (ook al erg gelimiteerd) is uniek in comics, maar zijn betrokkenheid zal waarschijnlijk niet veel verder reiken dan één verhaallijn. Waarom mag hij dan het uiterlijk van een hele serie bepalen? Hoe zal de rest er dan uitzien? Een epigoon zou jammer zijn, maar een switch naar de DC huisstijl na 5 nummers zou pas echt verspilde moeite zijn (een beetje zoals Jae Lee met Brett Booth afwisselen op Superman / Batman). Hopelijk hebben we het verkeerd voor en blijft Templesmith langer rondhangen.

In elk geval, wie zin heeft in degelijk, ouderwets politiewerk in het hart van het DC-universum spoedt zich maar beter naar de winkel.

Gotham by Midnight 1 bij Archonia.com

Gotham by Midnight 1Gotham by Midnight 2

Gotham by Midnight3Gotham by Midnight 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.