Random Article


Review: Avengers & X-Men – AXIS #4-6 – Act II: Inversion

 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


De helden als villains, maar vooral de villains als helden leveren enkele leuke momenten op. Apocalypse.

Op zijn slechtst


Hoofdreeks voelt slechts aan als sampler voor de tie-ins. Onevenwichtig tekenwerk.


Marvel’s grote Avengers/X-Men evenement AXIS is volop bezig. We nemen de tweede act – Inversion – onder de loep, waar de Avengers en X-Men villains worden en enkele bekende superschurken zich beginnen te gedragen als helden…

0
Posted 20/11/2014 by

 
Full Article
 
 

Nature follows only one law… Survival of the fittest – Apocalypse

axis5Eerder dit jaar kregen we het enorm teleurstellende Original Sin en met Avengers & X-Men: AXIS start Marvel nog een tweede groot event op voor het jaar voorbij is. Gelukkig startte het deze keer alvast iets beter. AXIS omvat een negendelige minireeks opgedeeld in drie Acts, bijgestaan door tal van tie-in delen van andere series. Vorige keer hebben we de eerste drie delen van de hoofdreeks – Act I: The Red Supremacy – besproken, vandaag is het de beurt aan Act II: Inversion.

In de vorige delen van AXIS werd het morele kompas van de Avengers, X-Men en enkel villains aanwezig in het gevecht tegen de Red Onslaught omgedraaid. De Avengers en X-Men gedragen zich nu als slechteriken, terwijl villains als Magneto, Sabretooth, Carnage, Doctor Doom, Loki en Hobgoblin zich plots heroïsch beginnen te gedragen. Het Marvel-universum staat dus op zijn kop. De oorlog tussen de X-Men (nu onder leiding van de jonge Evan die volledig in Apocalypse-modus is gegaan) en de Avengers (nu onder leiding van Sam Wilson als Captain America) laait opnieuw op. De leden van Earth’s Mightiest Heroes die niet aanwezig waren op het gevecht waar de inversie gebeurde, worden ingekrompen en gevangen gehouden. Enkel Spider-Man en de jonge Nova (Sam Alexander) weten te ontsnappen uit Avengers Tower. Samen met de oudere Steve Rogers, Magneto en enkele andere villains moeten zij het tij zien te keren, maar dan blijkt dat Apocalypse en de X-Men het ganse eiland Manhattan hebben veroverd en opgeëist voor het mutantenras…

In deze tweede act kunnen de superhelden van Marvel eens hun duistere kant laten zien, maar het is zonde dat dit in de hoofdreeks danig overdreven wordt. Alles dient snel vooruit te gaan, waardoor de comic eerder lijkt op een sampler voor de vele tie-ins waar er wat dieper op de geïnverteerde personages wordt ingegaan. Ook niet alle inversies zijn de moeite. Tony Stark als de Superior Iron Man en Thor als zijn Mjolnir-onwaardige, feestende zelf zijn best wel ok, maar Sam Wilson als Captain America en vooral Kluh (“de Hulk van de Hulk”) zijn misselijkmakend.

axis6Interessanter zijn dan de villains. Massamoordenaars als Sabretooth, Carnage en Doctor Doom mogen eens de held uithangen. Op hun eigen manier, welteverstaan. Magneto en Loki, enkele van de meer tragische en sympathiekere Marvel-villains, worden hierbij nog wat aangenamer om te lezen.

AXIS #4 wordt nog getekend door Leinil Yu, terwijl Terry Dodson hierna de reeks overneemt. Beiden zijn fantastische tekenaars op hun eigen manier, maar de overgang leidt toch tot een fameuze stijlbreuk. Dodsons lichtere stijl contrasteert te hard met Yu’s edgier tekeningen. Zeker op dit punt in het verhaal.

Het verhaal van Rick Remender begint enorm af te zwakken in deze tweede act, maar het event wordt nog ietwat rechtgehouden door de tie-ins. De reeksen rond Superior Iron Man, Magneto, Loki Agent of Asgard, AXIS: Carnage en AXIS: Hobgoblin zijn de betere van de hoop. Voor de evil Sam Wilson als Cap dien je nog niet bij zijn nieuwe soloreeks te zijn (die speelt zich af voor AXIS), maar bij Captain America & The Mighty Avengers. Ook het tweede deel van AXIS Revolutions, met daarin kortverhalen rond de meer heroïsche Sabretooth en een zwaar nachtje uit met de Unworthy Thor, mag er zijn.

De spelers zijn bij deze opgesteld voor een spetterende finale. Laten we hopen dat Remender en co het event alsnog kunnen rechttrekken in het derde deel: New World Disorder

Avengers & X-Men AXIS #4 of 9 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.