Random Article


DC kondigt 10 van de 40 Convergence miniseries aan

 


0
Posted 12/11/2014 by

convergencesupermanloisVorige week kondigde DC Comics officieel Convergence aan, een event waar verschillende oudere versies van gekende superhelden en -schurken het met elkaar zullen uitvechten. Naast de negendelige Convergence-hoofdreeks, zullen er zich ook een 40-tal tweedelige minireeksen afspelen. Hiervan zijn er nu 10 bekendgemaakt.

Wanneer verschillende parallelle realiteiten uit het DC-multiversum door Brainiac worden samengebracht, is het onvermijdelijk dat er wel wat conflicten zullen volgen. In de onderstaande 10 miniseries zien we fanfavoriete versies van bepaalde DC-personages terug, vooraleer Flashpoint en de New 52-relaunch een einde aan hun werelden maakten. Denk hierbij aan de getrouwde Superman en Lois Lane, Renee Montoya als de Question, Wally West als de Flash, Stephanie Brown als Batgirl en een verliefde Nightwing en Oracle. Het is dan ook maar logisch dat de personages van vlak voor DC’s New 52-relaunch vaak in conflict zullen treden met deze uit de alternatieve Flashpoint-realiteit. Het is immers de schuld van die laatste dat ze überhaupt moesten plaatsmaken voor de New 52. Verder lijken ook de Extremists, een parodie op Marvel’s Avengers, een comeback te maken…

Convergence gaat in april 2015 van start.

SUPERMAN

(Dan Jurgens, Lee Weeks, Norm Rapmund)
Een getrouwde Superman en Lois Lane verwachten een eerste kindje, wanneer de man van staal wordt opgeroepen om de stad te beschermen.

THE ATOM

(Tom Peyer, Steve Yeowell, Andy Owens)
Ray Palmer ontdekt dat zijn opvolger als The Atom, Ryan Choi, nog leeft. Samen confronteren ze Deathstroke, de man die verantwoordelijk was voor het “doden” van Choi, vooraleer ze oog in oog komen met de Extremists (een parodie van Marvel’s Avengers).

BATGIRL
(Alisa Kwitney, Rick Leonardi, Mark Pennington)
Na een jaar in The Dome, is Stephanie Brown nog niet zeker of ze terug Batgirl wil worden. Maar wanneer Flashpoint Catman aanvalt, wordt ze opgeroepen door Red Robin en Black Bat om terug de mantel aan te trekken…

NIGHTWING/ORACLE
(Gail Simone, Jan Duursema, Dan Parsons)
Dick Grayson en Barbara Gordon nemen hun relatie terug op en er zou zelfs een trouwfeest van komen, maar een aanval van Flashpoint Hawkman en Hawkwoman verandert alles…

convergenceatomconvergencebatgirlconvergencenightwingoracle

SPEED FORCE
(Tony Bedard, Tom Grummett, Sean Parsons)
Wally West/The Flash werd – samen met zijn kinderen Iris en Jai – gescheiden van zijn vrouw Linda Park, wat al erg genoeg is. Maar wanneer The Dome valt, staan ze in het vizier van Flashpoint Wonder Woman.

TITANS
(Fabian Nicieza, Ron Wagner, Jose Marzan)
Starfire en Donna Troy zoeken naar Roy Harper, dewelke zich heeft afgesloten van de buitenwereld na de dood van zijn kind en het verlies van zijn arm in Justice League: Cry for Justice en Rise and Fall. Maar dan moet Roy als Arsenal kiezen tussen het redden van zijn team en het laten herrijzen van zijn dochter…

JUSTICE LEAGUE

(Frank Tieri, Vicente Cifuentes)

Wanneer Supergirl, Zatanna en Jade naar de baby shower van Jesse Quick gingen, verwachtten ze niet dat ze gedurende een jaar naar een andere planeet werden getransporteerd of aangevallen te worden door Flashpoint Aquaman…

convergenceflashconvergencetitansconvergencejusticeleague

QUESTION
(Greg Rucka, Cully Hamner)
Two-Face bevecht de Harvey Dent uit een andere wereld en het is aan Renee Montoya als de Question om hem te helpen…

BATMAN & ROBIN
(Ron Marz, Denys Cowan, Klaus Janson)
Bruce Wayne en Damian strubbelen wat met de Red Hood vooraleer de Extremists aanvallen.

HARLEY QUINN
(Steve Pugh, Phil Winslade, John Dell)
Harley Quinn geniet van haar normale leventje onder The Dome tot Catwoman en Poison Ivy haar meetrekken in een gevecht met Captain Carrot.

convergencequestionconvergencebatmanrobinconvergenceharley

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.