Random Article


Review: Drifter #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Coverprijs: $3.50
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Visueel prachtig. Groot potentieel.

Op zijn slechtst


Enkel voor sciencefictionfans


Ivan Brandon en Nic Klein krijgen van Image Comics de kans om hun nieuwe sciencefictionverhaal Drifter te vertellen…

1
Posted 07/11/2014 by

 
Full Article
 
 
And then the stars were gone. And then everything went hot. And that was it. No light. Everything’s gone. And then I see.

DRIFTER1_PG01Image Comics brengt ons een nieuw origineel sciencefictionverhaal met als titel Drifter. Ivan Brandon (Men of War) schrijft het verhaal en Nic Klein (Thor: God of Thunder) voorziet het tekenwerk.

We zien een ruimteschip neerstorten en we beleven de laatste minuten uit het leven van de piloot Abram Pollux, althans dat is wat hij op dat moment ervaart. De scène wordt verteld vanuit een innerlijke monoloog van het hoofdpersonage, wat het zeker origineel maakt. Hij overleeft de crash maar moet meteen nog een aantal hachelijke situaties overwinnen. Wanneer hij dan uiteindelijk wakker wordt leert hij de wereld kennen waarin hij terecht is gekomen, namelijk de planeet Ouro. De mensen die er wonen spreken en gedragen zich als een bende outlaws die uit noodzaak toch een samenleving moeten zien waar te maken. Het heeft allemaal een beetje een westernsfeertje, dat ergens wel doet denken aan Firefly, wat zeker niet slecht is.

Het tekenwerk van Klein is gewoon prachtig. Vooral in de paginavullende panelen schitterend hij met extreem sfeervolle beelden boordevol details. Maar ook de gelaatsuitdrukkingen, de achtergronden, de kostuums,… alles is super afgewerkt.

Drifter heeft overduidelijk grootse ambities want je voelt doorheen deze eerste issue dat Abram een zwaar verleden met zich meedraagt dat gewoon schreeuwt om verder uitgediept te worden. Ook een aantal van de andere personages die we vluchtig te zien krijgen hebben het potentieel om interessante karakters te worden. Hopelijk kan Ivan Brandon dit waar maken en wordt dit een prachtig ruimte-epos. De cliffhanger in dit eerste deel is in ieder geval totaal verrassend, dus dat belooft…

Drifter #1 bij Archonia.com

DRIFTER1_PG03 DRIFTER1_PG02

DRIFTER1_PG14-15

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


One Comment


  1. avatar
     
    Ctulu

    Wow, kwam deze titel niet pas volgende week uit? Nog een weekje geduld voor mij :'(

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.