Random Article


Review: Predator – Fire and Stone #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $3.50
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een fantastische cliffhanger.

Op zijn slechtst


Het is grotendeels man vs Predator in deze opener, en dat kennen we ondertussen wel al.


Met Predator: Fire and Stone #1 start Dark Horse Comics de vierde reeks op die de herlancering van het Aliens/ Predator/AvP/Prometheus-universum moet inluiden. Gaan ze voor vier op vier?

0
Posted 25/10/2014 by

 
Full Article
 
 
Whatever it is Galgo… it ain’t an animal. It’s almost like some kind of … hunter.

Met Predator: Fire And Stone #1 levert Dark Horse Comics hun voorlopig laatste nieuwe nummer één af in de herlancering van het Aliens/Predator/AvP / Prometheus-universum en gaat de vierde lopende reeks van start. Zoals bij de andere reeksen zullen de eerste vier delen deel uitmaken van het cross-over event Fire and Stone waarna de reeks nog wel steeds verbintenissen zal hebben met de anderen, maar toch eerder zijn eigen ding gaat kunnen doen.

predator1-a Een interessant gegeven is dat de vier reeksen niet synchroon lopen en dat is bij deze Predator ook weer zo. Dit verhaal speelt zich namelijk af na de gebeurtenissen van Prometheus: Fire and Stone #1 (waarvan de uitkomst dus nog niet gekend maar wel reeds gebeurd is) en ook na die van Aliens vs. Predator: Fire and Stone #1. We zien Galgo zijn vrienden Piper en Higgins terug wakker maken uit cryoslaap (in AvP: Fire and Stone #1 zien we hoe ze in de cryoslaap geraken). Hij vertelt hen dat hij met zijn schip de Perses weggevlogen was van de anderen nadat ze aangevallen werden door allerhande aliens. Maar nu dat ze gevlucht zijn, zijn ze nog altijd niet 100% veilig want er is nog een verstekeling aan boord geraakt. Galgo wil dat opgelost zien zodat ze daarna rustig huiswaarts kunnen vliegen…

Piper en Higgins hebben de gebeurtenissen tijdens AvP #1 niet meegemaakt omdat ze toen al sliepen dus ze weten niet goed waar ze aan toe zijn. Piper vindt als eerste de mysterieuze gast en komt al snel te weten waarom een Predator een van de beruchtste jagers uit het universum is. Galgo probeert Higgins nog als lokaas te gebruiken om zo de Predator te slim af te zijn, maar dat loopt niet echt af zoals gepland. Wanneer hij dan uiteindelijk zelf oog in oog komt te staan met deze gevreesde tegenstander wacht er hem een complete verrassing…

predator1-bMet Predator: Fire and Stone #1 brengt schrijver Joshua Williamson (Birthright) ons een meer rechttoe, rechtaan Predator-verhaal dat alleenstaand toch wel veel beter te volgen is dan bijvoorbeeld Aliens Vs. Predator: Fire and Stone #1. Het typische scenario dat zich altijd afspeelt tussen mens en Predator wordt hier ook weer verteld en we weten ondertussen wel hoe dit meestal afloopt. Pas op, Williamson doet dit goed, maar echt vernieuwend is het allemaal niet in eerste instantie. Maar dan komt die de onverwachte ontknoping op het einde en die zorgt er voor dat deze reeks plots een heel pak interessanter wordt dan je initieel had gedacht…

De tekeningen van Chris Mooneyham (Five Ghosts) zijn zeker te smaken. De details zijn er waar nodig, de expressies op de gezichten van de karakters spreken boekdelen en de actiescènes zien er ook goed uit. De harde grauwe stijl met veel harde lijnen past goed bij de sfeer van deze comic.

Ook deze Predator: Fire and Stone #1 is dus zeker een aanrader, vooral omwille van de cliffhanger die je absoluut doet uitkijken naar deel twee. We hebben nu alle vier openers gelezen van deze relaunch van dit universum en over de hele lijn heeft Dark Horse hier goed gescoord. Alle delen zijn goed tot zeer goed en zullen vast en zeker de fans tevreden stellen en hopelijk ook enkele nieuwe fans vergaren…

Predator: Fire And Stone #1 bij Archonia.com

predator1-cpredator1-d

predator1-epredator1-f

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.