Random Article


Review: Death of Wolverine

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , , , , , , , ,
 
Coverprijs: $24.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Wolverine sterft. Dat schept ruimte voor iets nieuws.

Op zijn slechtst


Het verhaal wordt te snel afgewikkeld.


We nemen de (voorlopig) laatste missie van Logan onder de loep in Death of Wolverine…

0
Posted 22/10/2014 by

 
Full Article
 
 

They are hunting us, Logan.

Death of Wolverine gaat, zoals je met zo’n titel mag verwachten, over de laatste dagen van Marvel‘s populairste mutant Wolverine. Na Three Months to Die is Logan achtergebleven zonder genezingsgave. Erg onpraktisch wanneer je zoveel vijanden hebt gemaakt als Wolverine. Ook erg onpraktisch wanneer je een skelet hebt van adamantium dat je, zonder genezingsgave, langzaam vergiftigd. Reed Richards van de Fantastic Four kan hem helpen, maar dan moet Wolvie het even rustig aandoen. Helaas krijgt hij de kans niet want al snel vindt hij Nuke op zijn pad. Deze wordt vrij makkelijk verslagen en vertelt Logan dat iemand een prijs op zijn hoofd heeft gezet. Wolverine gaat geen uitdaging uit de weg en begint aan zijn laatste missie. Een missie die hem zal voeren langs bekende plekken en hem in contact zal brengen met enkele goede vrienden en geduchte tegenstanders. Omdat een echte man zijn s$?! niet laat opknappen door een ander.

Het tekenwerk van Steve McNiven (Meridian, Uncanny Avengers) is prima. Zijn tekenwerk is van Europese kwaliteit en enigzins gekruid met wat invloeden uit de cinema. Dat laatste zie je vooral terug in de fraaie spreads die voorbij komen. En wanneer je afscheid neemt van een icoon als Wolverine dan heb je iemand nodig die een breed scala aan emoties kan tekenen alsook gewoon goede fan service levert door te gaan voor rauw realisme.

death of wolverine spread

Er is veel geschreven rond Wolverine en het personage heeft veel beleefd. Als er iemand even zijn rust heeft verdiend dan is het wel Logan. Toch is het wel jammer dat hij zijn laatste zonsondergang tegemoet gaat in deze vierdelige miniserie. Schrijver Charles Soule (Red Lanterns, She-Hulk) weet op zich wat de lezer verwacht. Een reis vol momenten van melancholie, zelfreflectie en bloederige actie. Helaas kan hij hier maar deels aan voldoen. Een goed punt is de derde issue. Hier geeft Soule een knipoog naar de klassieke miniserie Kitty Pryde and Wolverine uit 1984-1985. Kitty Pryde en Ogun laten hier opnieuw hun gezicht zien. Maar de warme band tussen Wolverine en Kitty Pryde wordt niet zichtbaar. Deze halte wordt razend snel afgewerkt waarna men snel verdergaat met het volgende hoofdstuk. Zonde en tekenend voor het probleem van Death of Wolverine. Het moet allemaal snel, snel, snel gaan.

Het is zo klaar als een klontje dat dit event het onderdeel is van een groter gebeuren. Het voorwerk wat gedaan wordt voor The Logan Legacy en The Wolverines maakt dat wel duidelijk.

Eerlijk? Het vierdelige Death of Wolverine ziet er prima verzorgd uit. Maar we hadden liever gezien dat men er bij Marvel voor had gekozen om afscheid te nemen met een twaalfdelige miniserie. Het had meer recht gedaan aan het rijke leven van Wolverine. Dat maakt deze comic nog niet slecht, maar het is wel een redelijk middelmatige titel geworden…

 Death of Wolverine bij Archonia.com

Death of Wolverine 1 1Death of Wolverine 1 2

Death of Wolverine 1 3

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.