Random Article


IDW wekt Jem and the Holograms weer tot leven

 


0
Posted 18/10/2014 by

Veel meisjes (en stiekem ook heel wat jongens) zaten in de jaren tachtig op zaterdagochtend te wachten voor de tv totdat de cartoon Jem and the Holograms voorbij kwam. Deze tekenfilm ging over de zangeres van de gelijknamige popband. Jem is het alter ego van Jerrica Benton die tevens de platenbaas is van het label Starlight Music. De band bestaat verder uit Jerrica’s zus en hun twee beste vriendinnen/adoptiezussen. Jerrica is een wat belegen meisje maar met behulp van de supercomputer Synergy, een cadeau van haar overleden vader, en twee speciale oorbellen is ze in staat om in Jem te veranderen. Je zou haar bijna een soort superheldin kunnen noemen.

Het gros van de verhalen draaiden om het geheim houden en beschermen van Synergy en de echte identiteit van Jem. Jerrica en haar entourage runnen ook een opvanghuis voor weesmeisjes. Er is natuurlijk het nodige gehannes met jongens en de rivaliteit tussen Jem and the Holograms en hun rivalen in de vorm van The Misfits en The Stingers. De tekenfilm sloot prima aan bij de jeugdcultuur van de jaren tachtig. Het bracht Jem en haar band naar voren als positieve rolmodellen voor meisjes. En het liet zich qua vormgeving erg inspireren door de populaire zender MTV, in dat decennium nog een tv-station dat alleen muziekvideo’s uitzond.

Sinds het jaar 2000 is er een flinke revival geweest van heel wat oude jaren tachtig properties. Twintigers en dertigers bleken bereid om heel wat geld neer te tellen om hun jeugd te herbeleven. Maar het bleef lang stil rondom Jem and the Holograms. Deels vanwege het feit dat de verkopen van Jem actiefiguren altijd wat achterbleven tegenover de verkoop van de namen dewelke voornamelijk op jongens waren gericht en deels de complexe rechtensituatie rondom het personage. Hasbro, reclamestudio Sunbow en schrijfster Christy Marx (Birds of Prey: Futures End, Talon) hadden ieder een portie van Jem in handen.

Hasbro lijkt inmiddels plannen te hebben met Jem. Er wordt momenteel druk gewerkt aan een live-action film rondom het personage. En IDW heeft plannen voor een Jem and the Holograms-comic. Ze gaven tijdens de NYCC een teaser vrij.

Op het moment van schrijven is er nog geen creatief team bekend gemaakt maar fans hopen dat Christy Marx weer achter de tekstverwerker kruipt om verhalen te schrijven. De vraag is alleen waar IDW voor kiest. Een reboot of een nostalgische trip naar Jem’s geboortejaar 1985?

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.