Random Article


Review: Birthright #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een erg sterke opener waarbij de lezer maar liefst twee vuistslagen in het gezicht krijgt

Op zijn slechtst


/


Wat! Weer een fantasycomic? Yep.. Maar dit is niet de zoveelste Tolkien hommage. Deze Birthright #1 is écht goed…

1
Posted 17/10/2014 by

 
Full Article
 
 

It took many uneasy years. You’ll never understand the horrible things I saw over there.

Birthright opent met een idyllisch tafereel. Een vader en zijn zoon spelen met elkaar op een fraai zonovergoten veld. Een iets te hard geworpen bal komt in het bos terecht en de jongen, Mikey, rent er enthousiast achteraan. Wanneer hij niet terugkomt loopt zijn vader het bos in om hem te zoeken. Daar ligt de bal op hem te wachten maar Mikey is nergens te bekennen. De jongen wordt als vermist opgegeven, maar de stress wordt de resterende leden van het gezin teveel. Helemaal wanneer Mike’s vader de verdwijning in zijn schoenen krijgt geschoven en wordt gezien als de moordenaar van zijn zoon. De scheiding en mogelijke vervreemding van zijn andere zoon lijken het drama compleet te maken…

Dan keert Mikey terug. Gekleed in een harnas en een vijftien jaar ouder. En dat is niet de enige verrassing!

Wow.. Van alle nieuwe reeksen in 2014 bij Image heeft Birthright momenteel de sterkste opener. En dat wil wel wat zeggen. Als lezer krijg je een dubbele vuistslag te verwerken. Je weet nu al dat de makers dit hoge niveau niet vol kunnen houden, maar wat geeft het? Er ligt nu een fundament voor een hoogst originele fantasycomic dewelke zich overigens goed leent voor een tv-serie. En dat is wat telt. Joshua Williamson (Ghosted, Nailbiter) heeft zichzelf overtroffen. Wanneer je een jaar geleden had gevraagd of Williamson iets dergelijks klaar zou kunnen spelen dan hadden we zeker een nyet gegeven. En laten we ook meteen de hoed afnemen voor tekenaar Andrei Bressan (Suicide Squad, Batman). Zijn stijl laat zich het beste omschrijven als een meer cartooneske versie van Frank Quitely (WE3, All-Star Superman).

Deze comic wordt trouwens uitgegeven bij de imprint Skybound. Wanneer je bedenkt dat dit label al titels bevat als Manifest Destiny, Thief of Thieves, Dead Body Road en knallers als The Walking Dead en Invincible dan mag je voorzichtig de vraag stellen of baas Robert Kirkman niet een van de machtigste mannen binnen de comicbookindustrie is geworden?

Birthright #1 bij Archonia.com

Birthright 001-page 1Birthright 001-page 2

Birthright 001-page 3Birthright 001-page 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


One Comment


 1. avatar
   
  Ctulu

  Samen met Wytches beste opener van een reeks dit jaar!
  Alles zit hier perfect. En elk personage voelt doorleefd en echt aan. De cliffhanger …

  Skybound niet alleen he, Image is op dit moment gewoon, in mijn ogen, de beste producent van comics. KwaliteIt met een grote I :p

  Goeie papier kwaliteit, geen schrik bij het lezen om kreuken/scheuren te maken. Geen reklame die de verhalen onderbreken. Verhalen die iets anders durven en de lezer niet als een idioot beschouwen. Artiesten die niet om de haverklap vervangen worden omdat ze deadlines niet halen.
  En wederom zéér aanvaardbare single issue prijs!

  Wat wil je meer? Go grab this ….

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.