Random Article


Marvel teaset nieuwe Civil War, Age of Ultron vs Marvel Zombies, Planet Hulk en meer events voor 2015

 


1
Posted 17/10/2014 by

De laatste week was een erg drukke, geladen periode voor de Marvel-fans. Oude verhaallijnen, events en cross-overs worden als oude koeien uit de gracht gehaald en in de vorm van teasers over het internet verspreid. Of Marvel de oude verhalen opnieuw zal vertellen, aanpassen of  gebruiken voor een grotere verandering, is nog weinig duidelijk. De zomer van 2015 zal er ongetwijfeld een worden om niet snel te vergeten.

Na de eerste teaser die naar de nieuwe versie van Secret Wars verwees, toont deze afbeelding Spider-Man in zijn Iron Spider-kostuum, die wordt vastgegrepen door Captain America en Iron Man. Er wordt duidelijk verwezen naar het Civil War gebeuren uit 2006-2007. Mocht deze tekening van Adi Granov niet duidelijk stellen dat er een “Summer 2015” release zit aan te komen, zou deze zonder problemen 9 jaar terug in de tijd kunnen gestuurd worden. Wil Marvel dit grote event opnieuw opzoeken? Breekt er toch een tweede Civil War uit en zullen de helden elkaar dan opnieuw te lijf gaan? Of gaat het gewoon om misleidende reclame voor een zoveelste reprint? Weinig zekerheid en veel speculatie…

Vanuit het filmuniversum lijkt de afbeelding iets logischer. Onlangs kondigde Marvel aan dat de derde Captain America-solofilm de Civil War-verhaallijn zou adapteren en dus ook een grotere rol zou toekennen aan Robert Downey Jr. als Iron Man. Ook de eerdere geruchten van een Sony/Marvel Studios-samenwerking lijken dus misschien plausibel aangezien Spider-Man een onmisbaar personage was in de originele Civil War.

 

Civil_War_2015

Vervolgens stuurde het bedrijf een andere teaser de wereld in: Age of Ultron vs Marvel Zombies lijkt eraan te komen. Deze twee bekende alternatieve universa zullen elkaar kruisen en de gezombificeerde versies van de Marvel-helden zullen dus oog in oog komen te staan met de wereld waarin de moordzuchtige robot Ultron met een ijzeren vuist over de aarde heerst. Ook deze verhalen zijn reeds uitvoerig behandeld door de uitgeverij. Marvel Zombies kreeg zelfs al meerdere spin-offs. Vervolgens werd er nog een teaser vrijgegeven voor Years of Future Past, dewelke dan weer verwijst naar de klassieke X-Men/parallelle toekomstverhaallijn Days of Future Past. De volgende teaser toont de terugkeer van Planet Hulk – het verhaal waarin de Hulk naar een andere planeet werd verbannen en daar een gladiator en uiteindelijk koning werd – waar we verschillende versies van de groene gigant zien, alsook Captain America en Devil Dinosaur.

De teaser daarna keert terug naar de Armor Wars-verhaallijn uit de jaren 80. Hierin trok Iron Man op kruistocht om zijn gestolen technologie, plannen en patenten van zijn vijanden terug te vorderen. De meest recente teaser zet dan weer House of M in de schijnwerpers, een event uit 2005 waarin de Scarlet Witch verantwoordelijk was voor een parallelle realiteit waarin de mutanten – niet mensen – de dominante soort op aarde zijn en Magneto en zijn familie met de plak zwaaiden.

teaser2-e5844

Years-of-Future-Past-2015-5461e-720x1092

Planet-Hulk-2015-teaser

 

armorwars

 

house-of-m-2015-109825

Bij de fans worden deze aankondigingen met gemengde gevoelens ontvangen. Is het House of Ideas out of ideas? Worden oude ideeën gerecycleerd? Of lijkt het allemaal uit te groeien tot een groter plan? Met de recente Secret Warsaankondiging erbij geteld werden er dus al vijf teasers vrijgegeven die naar reeds vertelde events in –waarschijnlijk- alternatieve universa verwijzen. Natuurlijk staken ook de geruchten voor een heuse relaunch weer de kop op. Een cross-over die het hele Marvel-multiversum zal veranderen à la DC’s Crisis on Infinite Earths, is dus ook zeker en vast een mogelijkheid, misschien zelfs een waarschijnlijkheid. 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


One Comment


  1. avatar
     
    Ctulu

    Na overmatige dosisen antibiotica onder comic lezers is het Event virus gemuteerd tot een onuitroeibaar regenererend monster :D

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.