Random Article


Review: Lobo #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum: ,
 
Personages:
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Ideaal instappunt voor fans/fans in spé van de nieuwe Lobo

Op zijn slechtst


Allesbehalve ideaal voor fans van de klassieke Lobo


DC’s Lobo is in zijn nieuwe reeks nog steeds een meedogenloze en ultra-gewelddadige intergalactische premiejager, maar de voormalige stoere over-the-top biker maakt plaats voor een meer gestroomlijnde “emo” versie…

0
Posted 02/10/2014 by

 
Full Article
 
 

Lobo verscheen voor het eerst in de comics van DC begin jaren 80. Op het einde van het decennium verkreeg hij echter een heuse make-over en werd hij een over-the-top parodie van gewelddadige antihelden. De klassieke versie van “The Main Man” is dan ook een gespierde, zwaarbewapende, ultra-gewelddadige, sigaarrokende biker. Doorheen de jaren 90-00 stond hij bekend als de laatste der buitenaardse Czarnians, simpelweg omdat hij de rest van zijn soort had uitgemoord, en schuimde op zijn motor de meest sleazy uithoeken van kosmos af als een beruchte premiejager.

lobo1bHet personage was weleens in enkele DC-comics te zien na de grote New 52-relaunch van de uitgeverij, maar dit bleek een bedrieger te zijn. De échte nieuwe Lobo debuteerde tijdens Villains Month. Deze versie is nog steeds even meedogenloos en sterk, maar ziet er een pak gestroomlijnder uit, waardoor hij al meteen door de fans tot “emo Lobo” werd uitgeroepen. Bij deze heeft hij zijn eigen serie gekregen…

Was je een fan van Lobo’s klassieke jaren 90 incarnatie, dan is deze comic niets voor jou. De biker-versie van Lobo – hier een bedrieger – wordt op de eerste twee pagina’s brutaal vermoord door de nieuwe. Hierna krijgt Lobo de opdracht om acht van de dodelijkste huurdoders uit het universum tegen te houden, maar is hij lichtjes pissig dat hij niet bij die initiële acht hoorde. De klus brengt hem opnieuw tot de aarde…

Cullen Bunn, schrijver van Magneto en Sinestro, hercast hier opnieuw een aanvankelijk meedogenloze villain als een meer sympathieke antiheld. Bij Lobo werkt dit echter al een pak minder goed. Deze Lobo is misschien nog wel meedogenloos en gevaarlijk genoeg om niet als een emo crybaby door het leven te gaan, maar toch is het vreemd om over zijn nachtmerries en innerlijke demonen te lezen. De charme aan de klassieke versie van Lobo was nu eenmaal dat hij zo over-the-top was. Introspectie en emoties zijn nauwelijks aan hem besteed.

Het tekenwerk van Reilly Brown (Cable & Deadpool) mag er zijn en je bent als lezer wel benieuwd naar het uiteindelijke doelwit van de acht huurdoders op aarde, maar in feite is deze Lobo #1 wat platjes. De vorige Lobo mag dan wel een gimmick geweest zijn, hij was tenminste fun en origineel. Van de nieuwe “meedogenloze premiejager met een geweten”-versie lopen er dertien in een dozijn rond…

Lobo #1 bij Archonia.com

Lobo (2014-) 001-001Lobo (2014-) 001-002

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.