Random Article


Dustin Weaver teaset de afwerking van Marvel’s S.H.I.E.L.D. door Jonathan Hickman

 


0
Posted 28/09/2014 by

Het jaar is 2900 voor Christus. Er stort een meteoriet neer in Egypte. De farao gaat samen met enkele strijders kijken en wordt gegrepen door een lid van The Brood, de aliens die we kennen uit de X-Men en zich sneller voortplanten dan ratten. De enige die tussen hen en de totale onderwerping van de wereld instaat is de jonge zoon van de farao, Amenohtep, de drager van het schild. Het jaar is 1495 en het is een mooie zomerse dag in Florence. Galileo Galilei duwt samen met zijn studenten een groot kanon op het dak van zijn villa. In de verte komt een grote paars blauwe gestalte aanlopen. Iemand die wij herkennen als Galactus…

Zomaar twee scènes aan het begin van de Marvel-comic S.H.I.E.L.D. in 2010. Jonathan Hickman (Fantastic Four, Secret) en Dustin Weaver (Edge of Spider-Verse) namen de lezer mee in de geschiedenis van de gekende spionage-/defensieorganisatie en lieten zien dat S.H.I.E.L.D. wat meer was dan weer een overheidsdienst. Het hele begrip S.H.I.E.L.D. bleek eeuwenoud te zijn en bijzondere mensen in zijn gelederen te hebben als Leonardo da Vinci en Isaac Newton. Een van de vreemdste maar tegelijkertijd boeiendste Marvel-reeksen was geboren. In het najaar van 2011 begon de tweede en laatste verhaallijn van de serie. In februari 2012 verscheen het vierde deel hiervan en daarna werd er een pauze ingelast.

shield 5 plaat

Jonathan Hickman was even populairder dan God binnen de Marvel-burelen vanwege zijn Avengers– en New Avengers-runs en hij werd gekozen om het event Infinity vorm te geven. Een gebeuren waar Weaver ook aan meewerkte. Dit ging ten koste van de laatste twee delen van S.H.I.E.L.D., die nog altijd niet zijn verschenen.

Weaver publiceerde nu op zijn blog een teaser voor deel vijf en de tekenaar werkt momenteel aan de zesde en laatste issue. Hopelijk verschijnen ze snel want we snakken naar dat einde…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.