Random Article


Review: Edge of Spider-Verse #3

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Personages: , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Dustin Weaver is een fenomenale tekenaar

Op zijn slechtst


Het verhaal bevat teveel expositie


Marvel’s derde Edge of Spider-Verse laat zich inspireren door Japanse horrorfilms en Akira. Het levert een mooie alternatieve Spider-Man-comic op. Hij is alleen niet zo goed…

2
Posted 27/09/2014 by

 
Full Article
 
 

Alone, I stand against the rising tide, and as I live, all evil shall fall.

Het idee achter Edge of Spider-Verse zou inmiddels bekend moeten zijn. Elk nummer staat in het teken van een nieuwe, alternatieve versie van Spider-Man of Spider-Woman en de vraag hoe deze kan bijdragen in de strijd die zal losbarsten in het grote Spider-Verseevent in november. We zijn aangekomen aan het derde deel, waarin opnieuw een parallelle Spider-Man wordt voorgesteld…

Maak kennis met Aaron Aikman, een begaafd biochemicus die in de avonturen de misdaad te lijf gaat als The Spider-Man. De comic dient als een introductie tot zijn wereld, de relatie tussen Aaron en zijn mentor Kaori en haar hersendode kind die een connectie heeft met zijn aartsvijand Naamurah. Vrijwel het volledige nummer wordt gemaakt door Dustin Weaver (They’ll Bury You Where You Stand!, S.H.I.E.L.D). Het eerste wat opvalt is het fraaie tekenwerk. Dat is echt on-Amerikaans goed. Weaver heeft, kijkend naar het pak van The Spider-Man, een goed oog voor design. Ook de personages en decors zijn uitzonderlijk goed getekend en ingekleurd. Echt een lust voor het oog. Ook de pagina-indeling is buitengewoon omdat Weaver het experimenteren niet schuwt en zijn lay-outs toch overzichtelijk weet te houden.

Het is alleen jammer dat het verhaal mijlenver achterblijft. Het is onduidelijk wat nu de setting van het verhaal is. Speelt het zich af in Japan en zo ja, waarom is Aaron Aikman dan blank? En Weaver slaat het hele verhaal dood met expositie. Er gebeurt praktisch niets. Goed, voor een deel is dat niet erg omdat de pagina’s zo mooi zijn. Maar je blijft na het lezen toch wat leeg achter. Het blijft onbegrijpelijk dat de redacteurs bij Marvel het toelaten dat tekenaars zonder begeleiding kunnen schrijven aan een comic. Het is een vak. Met wat extra begeleiding had dit echt een prima comic kunnen zijn. Spijtig.

Edge of Spider-Verse #3 bij Archonia.com

Edge of Spider-Verse 003 1Edge of Spider-Verse 003 2

Edge of Spider-Verse 003 3Edge of Spider-Verse 003 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


2 Comments


 1. avatar
   
  Richard Boomvavavoom Boom

  Wellicht dat het dan toch beter als TPB werkt, waar dit verhaal dan enkel een tussendoortje oplevert.
  I LOVE WHAT IF verhalen, dus ik denk dat ik uit mijn dakje ga, uiteindelijk :)
 2. avatar
   
  de baard van alan moore

  Dat betwijfel ik. Al denk ik wel dat we deze spider-man nog terug gaan zien..

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.