Random Article


Review: Kick-Ass 3

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $26.99
 
Verzamelt: Kick-Ass 3 #1-8
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Kick-Ass heeft zowaar een boodschap!

Op zijn slechtst


Er zitten wat kleine fouten in het tekenwerk


Met Kick-Ass 3 sluiten Mark Millar en John Romita Jr. de avonturen van Kick-Ass en Hit-Girl resoluut af…

0
Posted 26/09/2014 by

 
Full Article
 
 

You bring my mother in here and I will gouge your eyes out and skullf?!$ you, asshole..

Fans hebben er lang op moeten wachten, maar de derde Kick-Ass-hardcover ligt in de winkel. Om meerdere redenen is het een bijzondere bundel geworden. Dit is echt het einde van de belevenissen van Kick-Ass en Hit-Girl. Het is ook de enige manier om dit einde te vernemen, want met de flop van de tweede Kick-Ass-film in het achterhoofd, zit het er dik in dat een derde film nooit meer zal verschijnen…

De status quo waarmee deze hardcover opent is simpel. Na de gebeurtenissen van de Kick-Ass 2-comic is de Red Mist/The Motherfucker uitgeschakeld en ligt hij in het hospitaal. Hit-Girl zit in de cel. De rust lijkt te zijn teruggekeerd in de wereld van Kick-Ass. Hij onderneemt samen met de leden van Justice Forever wel wat halfslachtige pogingen om Hit-Girl te bevrijden, maar deze mislukken bij een ernstig gebrek aan motivatie bij de teamleden en eigenlijk ook wel bij hemzelf. De liefde klopt aan de deur in de vorm van de liefelijke Valerie. Is Kick-Ass nu misschien gewoon niet liever Dave Lizewski?

Zijn burgerlijk bestaan zal echter nog even moeten wachten. Maffiabaas Don Genovese keert terug naar New York en hij wil de misdaadbazen aan de oostkust verenigen. De politie is voor een groot deel machteloos, dus wie kan hem stoppen? Justice Forever?? Ha! Hit-Girl? Alleen als ze erin slaagt om uit de gevangenis te ontsnappen…

kick-ass 3 schietpartij

De afsluiting van de Kick-Ass-saga is bitterzoet. De comic is opgesteld om te lezen als een film en dat doet het perfect. Zeker het einde is in dat opzicht fantastisch gedaan. Maar schrijver Mark Millar (Wanted, Nemesis) slaagt erin om dit meer te laten zijn dan een dure filmpitch. Er vindt een stukje karakterontwikkeling bij Kick-Ass en Hit-Girl plaats waardoor het andere mensen zijn geworden dan aan het begin van Kick-Ass in 2008. Misschien kun je de onderliggende boodschap ook wel metafysisch noemen en is het ook bedoeld als wake-up-call voor de lezers?

Over het tekenwerk van John Romita Jr. (Uncanny X-Men, Superman) valt verder weinig nieuws te zeggen. Ja, in combinatie met het werk van zijn inkter Tom Palmer en colorist Dean White levert hij redelijk fris ogend tekenwerk af. Maar sinds we terug wat ouder werk van hem hebben besproken is het onmogelijk om hem nu veel pluimen te geven. Zijn tekenwerk is wat minder geworden. Het valt hem zwaar om bijvoorbeeld kleine kinderen uit zijn pen te krijgen en hij dwingt soms zijn personages in nogal onmogelijke poses.

Het is te hopen dat Kick-Ass zijn masker aan de wilgen kan laten hangen. We hebben, ondanks zijn vele fouten, best een zwak voor hem gekregen en Kick-Ass 3 was de perfecte aflsluiter…

Kick-Ass volume 3 bij Archonia.com

Kick-Ass vol 3 1Kick-Ass vol 3 2

Kick-Ass vol 3 3Kick-Ass vol 3 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.