Random Article


Review: Edge of Spider-Verse #2

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Dynamisch tekenwerk. Geef Robbi Rodriguez een eigen serie.

Op zijn slechtst


Een wat simpele omkering van zaken.


Spider-Man’s overleden grote liefde Gwen Stacy keert terug als de Spider-Woman van een parallelle wereld…

3
Posted 21/09/2014 by

 
Full Article
 
 

Peter’s death wasn’t… It wasn’t my fault.

Met dit tweede deel van Edge of Spider-Verse heeft Marvel nu alweer de nodige controverse te pakken. Trouwe lezers weten wat de insteek van deze miniserie is. Enkele Spider-Men/Women uit alternatieve universa worden gerekruteerd voor de strijd tegen Morlun. Deze strijd zal in november gaan losbarsten wanneer het grote Spider-Verse event begint.

Waarom heeft Marvel een controverse te pakken? De tweede rekruut is een vrouw en niet zomaar een vrouw. In deze tijdlijn werd niemand minder dan Peter Parker’s overleden grote liefde Gwen Stacy door de beet van een spin veranderd in Spider-Woman. Een tijdvak ook waarin Peter Parker in haar voetsporen probeerde te treden, maar zichzelf vergiftigde. Iets wat Gwen nog meer aanspoorde om haar werk als Spider-Woman te doen…

Jason Latour (Winter Soldier) en Robbi Rodriguez (Frankie Get Your Gun) maken in feite een doodeenvoudige What If? waarin veel zaken zijn omgedraaid. Aardig zijn de details waarmee de comic is gekruid. Zo speelt Gwen in een bandje genaamd The Mary Janes met, uiteraard, een prominente rol voor Mary Jane Watson. Iemand die nu geen model is geworden, maar als zangeres alsnog kiest voor de spotlights. Ook de teksten van de band zullen de Spider-Man-fans deugd doen…

Het ligt in de lijn der verwachting dat Gwen Stacy aka Spider-Woman een vaste waarde zal gaan worden in de Spider-Man-comics. In 2008 besloot toenmalig Marvel-redacteur Tom Brevoort om het huwelijk van Spider-Man en Mary Jane te annuleren en het personage terug te katapulteren naar de jaren zeventig-tachtig van de vorige eeuw. Een scheiding was te controversieel, maar een deal met de duivel niet (oh de ironie). Wie de Brand New Dayperiode las weet dat er binnen Marvel werd gedacht aan een terugkeer van Gwen Stacy, maar dat men het nog niet aandurfde om haar dood terug te draaien. Deze alternatieve Gwen zou een prima optie zijn om haar te herintroduceren in de wereld van Spider-Man, zelfs al draait het maar om een zoveelste alternatieve versie van het personage…

In dat opzicht is Edge of Spider-Verse #2 dan ook een boeiende comic. Voor een Spider-Man-lezer is dit een verplichte aankoop.

Edge of Spider-Verse 2 bij Archonia.com

Edge_of_Spider-Verse_2_Preview_2

Edge_of_Spider-Verse_2_Preview_3Edge_of_Spider-Verse_2_Preview_4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


3 Comments


 1. avatar
   
  Killian

  Ziet er een geweldige comic uit! Verplicht voor een Gwen Stacy-fan :-)
 2. avatar
   
  Ctulu

  Was Rodriguez niet bezig met FBP ‘s bij Vertigo?
 3. avatar
   
  de baard van alan moore

  Klopt!

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.