Random Article


Alan Moore stort zich op Crossed +100

 


0
Posted 20/09/2014 by

crossed one hundred coverAlan Moore (Watchmen, V for Vendetta) en Felipe Andrade (Feral) wagen zich aan een Crossed-miniserie. Het zal niet zomaar een miniserie worden waarin het verhaal – rond een plaag die mensen hun meest sadistische neigingen naar boven deed komen – wordt voortgezet. In Crossed +100 reizen we 100 jaar naar de toekomst. 100 jaar na de eerste Crossed-uitbraak.

Moore heeft diep over de serie nagedacht en gekeken naar hoe het, volgens hem, in elkaar zat. De schrijver erkent dat mensen de reeks gestart door Garth Ennis en Jacen Burrows een horrorverhaal noemen, maar in zijn beleving is het een sciencefictionverhaal met horrorelementen. Hij stelt zich vragen over het Crossed-gebeuren en wat dit betekent voor de toekomst van de mensheid. Wat gebeurde er met de Crossed na verloop van tijd en wat betekent het voor de mensheid wanneer bepaalde verworvenheden uit de recente periode zou verdwijnen. Moore heeft zijn conclusies aan Garth Ennis, de schepper van de serie, voorgelegd die het plausibel noemde.

Crossed: +100 draait om een groep overlevenden in een afgelegen enclave. Er is meer dan een eeuw voorbij gegaan. Future Taylor is de archeologe van de groep. Met een groepje werkers is ze de steden ingetrokken om daar basale technische benodigdheden te onttrekken aan de greep van moeder natuur, wiens plantjes na een eeuw van gebrekkig onderhoud de steden hebben overwoekerd. Ze ontdekt grote collecties van sciencefictionboeken uit de 20ste en 21ste eeuw die haar fantasie prikkelen en nieuwsgierig maken naar de verborgen schatten in de stad. Kunnen ze de menselijke wereld en de bijbehorende cultuur weer opbouwen? Future en haar collega’s ontdekken ook een groepje Crossed. En daarmee kunnen we de vraag misschien wel beantwoorden met “nee”..

De zesdelige miniserie belooft niet alleen toegankelijk te zijn voor nieuwe Crossed-lezers, Ennis vergelijkt het feit dat Moore iets van Crossed zal schrijven met “het idee dat Jimi Hendrix in jouw bandje gitaar wil komen spelen”. Ennis heeft veel respect voor de man en noemt hem een van de weinige schrijvers waarvoor hij zijn creatieve visie wil aanpassen.

Natuurlijk zal uitgeverij Avatar Press de nodige speciale edities en variant covers uitbrengen welke allemaal zijn ontworpen door Alan Moore. De eerste issue van Crossed +100 rolt in december van de persen.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.