Random Article


80s versies van Blue Beetle en Booster Gold keren terug in Justice League 3000

 


0
Posted 15/09/2014 by

jl300012Het originele Blue & Gold-team keert terug! Schrijvers J.M. DeMatteis en Keith Giffen schrijven momenteel Justice League 3000 voor DC Comics, een reeks die zich afspeelt in de 31ste eeuw met gekloonde/parasietachtige versies van ‘s werelds grootste helden in de hoofdrol. Deze alternatieve toekomst krijgt binnenkort bezoek uit een ver verleden. Niemand minder dan Ted Kord, de tweede Blue Beetle, en de doorheen de tijd reizende Booster Gold zullen in de reeks te zien zijn. Dit worden echter geen New 52-versies van de personages, maar de oudere versies uit de jaren 80 – toen beide heren de show stalen in het humoristische Justice League International (eveneens geschreven door DeMatteis en Giffen).

Blue Beetle en Booster Gold hadden al langer hun eigen soloreeksen, maar vormden in de Justice League/Justice League International-reeks uit de jaren 80 een komisch duo in een wat lichtere, meer sitcom-achtige take op DC’s gekendste superheldenteam. Zij zullen nu een hele tijd lang in cryoslaap doorgebracht hebben en wakker worden in de wereld van Justice League 3000. Hiermee worden dus twee DC-personages van voor de grote DC-relaunch uit 2011 teruggebracht, wat tegelijk impliceert dat Justice League 3000 zich ook in het pre-New 52 DC-universum zou afspelen.

Dat betekent dat latere verhaallijnen met deze personages uit de continuïteit worden gewist. Deze Blue Beetle werd dus nooit in het hoofd geschoten alvorens Infinite Crisis/teruggebracht als jonge student in de New 52 en deze Booster Gold verdween ook niet uit de New 52-tijdlijn toen Superman en Wonder Woman een koppel werden.

Hiermee krijgen fans van de jaren 80 Giffen/DeMatteis Justice League-run er een nieuwe reden bij om Justice League 3000 te volgen. Blue Beetle en Booster Gold zullen de serie vervoegen vanaf deel #12 in december.

bluebeetleboostergold

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.