Random Article


Review: Death of Wolverine #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , ,
 
Coverprijs: $3.50
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Puik tekenwerk.

Op zijn slechtst


Er gebeurt relatief weinig.


De dood van Wolverine begint hier…

3
Posted 08/09/2014 by

 
Full Article
 
 

Do not use your claws

Marvel verzekert ons dat de vierdelige minireeks Death of Wolverine echt zal brengen wat de titel belooft. Het einde van Marvel’s meest gevreesde mutant. Dat willen we best aannemen, maar het zou ons wel heel erg verbazen als de dood van Wolverine permanent zou zijn. We hebben het tenslotte over een superheldencomic en dan is de dood slechts een tijdelijke staat.

Met dit eerste deel kun je als nieuwe lezer meteen instappen want het uitgangspunt wordt glashelder uitgelegd. Wolverine is zijn genezingsgave kwijt. Reed Richards vertelt hem wat hij kan verwachten. Zijn adamantiumskelet is diverse malen aan radioactiviteit blootgesteld. Ook het metaal zelf is een bron van verontreiniging. In principe is Logan op weg om een bijzondere vorm van leukemie te krijgen. Ook zijn klauwen zitten onder de bacterieen. Gebruik ze niet teveel want het zal je botten aantasten. Het goede nieuws is dat Richards in staat is om de genezingsgave van Wolverine weer aan te zetten. Maar dan moet Wolvie hem even de tijd gunnen en zich terugtrekken op een beschutte plek. Het spreekt voor zich dat dit het startschot is van deze miniserie. Het gevaar komt naar Logan in de vorm van Nuke en zijn mannen. En dat is slechts het begin van de ellende…

Dit eerste deel is vooral een oefening in sfeer. Charles Soule (Red Lanterns, She-Hulk) schetst de situatie goed, maar de dreiging is niet echt voelbaar. Dat komt mede doordat er ook niet zo gek veel gebeurt in deze issue. En wat er gebeurt is niet echt van een kaliber dat je als lezer zegt: “nou ,nou als dat maar goed afloopt”. Je zou mogen zeggen dat het begin wat tam is. Het tekenwerk van Steve McNiven (Old Man Logan, Nemesis) is daarentegen lekker ruig. Hij weet van het karige begin nog echt iets te maken.

De echte Wolverine-fan zal niet meteen warm worden van deze opener. Zij hebben al vaker gezien hoe Wolverine zonder adamantium of genezingsgave rondliep en ze zagen hem als eens de zonsondergang tegemoet gaan in reeksen als Wolverine: The End of X-Men: The End. Maar de casual lezer zal met deze issue een prima punt hebben om in te pikken…

Death of Wolverine #1 bij Archonia.com

Death of Wolverine 1 1Death of Wolverine 1 2

Death of Wolverine 1 3

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


3 Comments


 1. avatar
   
  Preske

  Ik geef het 1 jaar en hij komt terug
 2. avatar
   
  de baard van alan moore

  Het zal mij benieuwen. Om eerlijk te zijn denk ik niet dat hij letterlijk sterft.
 3. avatar
   
  Arno

  Ik zou zeggen hij keert terug ergens eind 2016/begin 2017. Na X-Men: Apocalypse, maar nog voor de sequel op The Wolverine. Hoe dan ook, Marvel wil/mag geen reclame maken voor Fox-films dus denk niet dat het boenk dezelfde maand als de filmrelease wordt deze keer.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.