Random Article


Warren Ellis en Mike Allred vertellen de geschiedenis van Bacardi

 


0
Posted 08/08/2014 by

spirit of bacardiWarren Ellis (Transmetropolitan, Moon Knight) en Mike Allred (Madman) zijn gevraagd om samen een graphic novel te maken met een wat ongebruikelijk onderwerp. Het heeft niets te maken met superhelden of bizarre ideeën met een sciencefictiontintje zoals we van Ellis gewoon zijn. Neen, het gaat om de geschiedenis van de firma Bacardi, bekend van hun vele soorten rum.

Bacardi werd in 1862 opgericht op het eiland Cuba. Dit eiland was indertijd nog een kolonie van Spanje. Het verhaal van Bacardi wordt verteld vanuit het gezichtspunt van Emilio Bacardi, de zoon van oprichter Don Facundo. Bacardi was een kleurrijk figuur dewelke nauw betrokken was bij de onafhankelijkheidsstrijd van Cuba eind negentiende eeuw. Hij werd diverse malen door de Spanjaarden gevangen genomen wegens zijn vermeende financiële steun aan de Cubaanse rebellen (wat overigens geen onterechte beschuldiging was), maar wist steeds aan een langer gevangenschap en zelfs de dood te ontsnappen.

Bacardi schopte het tot de eerste burgemeester van Santiago de Cuba waar hij met de nodige politieke handigheid moest manoeuvreren tussen de belangen van de Cubanen en de Amerikaanse regering die in de tussentijd de teugels van Cuba van de Spanjaarden hadden afgepakt.

Ellis en Allred kregen voor het maken van deze The Spirit of Bacardi uitgebreid toegang tot de officiële archieven van Bacardi. In een reactie op de vraag wat hem aansprak in deze opdracht stelde de schrijver dat “een verhaal interessante personages nodig heeft en dat is Emilio Bacardi zeker. Hij was een echte patriot met een passie voor zijn thuisland Cuba. Mijn doel was om zijn drive en vastberadenheid tot leven te brengen.” Voor Mike Allred was het vooral een foto waarop de jonge Bacardi eruit zag alsof hij van de set van Deadwood was afgestapt en natuurlijk de passie die Emilio ten toon spreidde bij het neerzetten van een maatschappij die werd gebouwd op eerlijkheid en het vooruit helpen van de mensen. Overigens heeft Allred enkele druppels Bacardi vermengd met zijn inkt. Puur voor het gevoel…

Wil je deze graphic novel lezen? Downloaden kan via deze link.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.