Random Article


SDCC 2014: Image Comics presenteert tal van nieuwe titels

 


3
Posted 29/07/2014 by

Het eeuwige motto van Image Comics blijft dat vooruitgang noodzakelijk is. Tijdens de San Diego Comic-Con maakte de uitgever bekend dat ze als een van de weinigen comicbookuitgeverijen nog steeds stijgende verkoopcijfers konden laten zien over het voorbije jaar. Volgens uitgever Eric Stephenson was dit te wijten aan de bereidheid van Image om nieuw materiaal de kans te geven. Ook dit jaar presenteert de uitgever weer nieuwe titels. Sommige komen van bekende namen en andere weer van mensen die voor het eerst met Image Comics te maken krijgen…


tokyo-ghost-01Rick Remender
(Captain America), Sean Murphy (The Wake) en colorist Matt Hollingsworth maken Tokyo Ghost. Het speelt in een toekomst waarin bedrijven, en dan vooral entertainmentbedrijven, bijna dagelijks de wetten herschrijven. Remender noemt het een unieke combinatie van Judge Dredd, Lobo en jaren tachtig actiefilms overgoten met een uniek sausje…

 

FromUnderMountains-13258De eerste reeks rondom Brandon Graham’s 8house-project getiteld From Under Mountains staat gepland voor de lente van 2015. Marian Churchland, Sloane Leong en Claire Gibson nemen de lezer mee naar een verafgelegen land waar deze getrakteerd wordt op een gerafinneerd machtsspel.

 

ValhallaMad

Joe Casey (Butcher Baker, Godland) wil ook weer wat nieuws maken. Samen met Paul Maybury (Catalyst Comix, Sovereign) maakt hij een eigentijdse versie van Marvel’s Thor getiteld Valhalla Mad. De Noorse goden komen voor het eerst sinds lange tijd weer naar de aarde om te zuipen en een potje te knokken. Ze ontdekken dat er heel wat is veranderd sinds hun laatste bezoek. Casey had moeite met de Shakespeariaanse dialogen. Maar zijn Thor is in ieder geval geen vrouw...

 

intersect01_cover

Ray Fawkes is vooral bekend als co-schrijver van tal van Batmancomics, maar de man is eigenlijk een tekenaar. Hij schrijft en schildert een comic genaamd Intersection. Stel je voor dat Twin Peaks alleen zou hebben gespeeld in de Black Lodge. Dat is deze comic.

 

TheHumans-96933

Tom Neely en Keenan Marshall Keller zijn geen onbekenden in de wereld van de smallpress. Dit keer brengen ze hun comic niet zelf uit maar publiceren ze het via Image Comics. Hun boreling heet The Humans en zal ongetwijfeld weer erg amusant zijn.

 

DescenderBecky Cloonan en Andy Belanger (Kill Shakespeare) komen met het sci-fi mysterie Southern Cross. Cloonan schrijft en Belanger tekent. Het wordt omschreven als Robotech meets Stephen King. De comic verschijnt komende winter.

Jeff Lemire (Animal Man) en Dustin Nguyen (The Authority) associeer je voornamelijk met DC Comics. Beide heren komen met een comic getiteld Descender. Het gaat over een robotische jongen die voor iedereen op de vlucht is. In de lente van 2015 moet het in de winkel liggen.

 

Tooth-Claw

Kurt Busiek en Ben Dewey komen aanzetten met Tooth and Claw. Een comic over menselijke dieren in een fantasysetting. Er is een reden voor het feit dat het dieren zijn. Het is ook duidelijk in welke richting we het verhaal moeten zoeken wanneer Busiek vertelt over zijn invloeden. De schrijver wilde altijd al Kamandi schrijven voor DC Comics. Maar de uitgever wilde de titel bewaren voor een grotere naam. Met het maken van Tooth & Claw heeft Busiek in ieder geval deze behoefte vervuld bij Image…

 

untitledWe sluiten af met Warren Ellis, Declan Shalvey en Jordie Bellaire. Het Moon Knight-team maakt voor Image Comics Injection. Het wordt omschreven als een groep mensen die een manier hebben gevonden om de wereld wat interessanter te maken. Helaas gaat het al snel mis.

Dat ziet er weer uit als een aardige lijst. Naar welke titel kijken jullie het meeste uit?

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


3 Comments


 1. avatar
   
  de baard van alan moore

  Om de vraag te beantwoorden. Injection en Tokyo Ghost spreken mij momenteel het meeste aan.
 2. avatar
   

  Tooth and Claw klinkt wel heel interessant!
 3. avatar
   
  CK3v1N

  Ik volg de baard!

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.