Random Article


SDCC 2014: DC Comics verstript ongebruikt Batman ’66 tv-script met Clint Eastwood als Two-Face

 


0
Posted 29/07/2014 by

Het is bijna 50 jaar geleden dat Adam West en Burt Ward de tv-schermen onveilig maakten als de Batman en Robin van de jaren zestig. In november verschijnt na decennia’s van gesteggel tussen de rechthebbenden een DVD-box met daarop bijna alle afleveringen van de legendarische tv-serie rond DC‘s Caped Crusader.

Deze versie van Batman en Robin kwam ook op een andere manier in het nieuws. De vermaarde maar ook beruchte schrijver Harlan Ellison schreef in de jaren zestig het script voor een dubbele aflevering van de tv-serie, waarin het dynamische duo de degens zou kruisen met Two-Face. Niemand minder dan Clint Eastwood zou in de rol kruipen van tv-reporter (en geen schuldpleiter zoals in de comics) Harvey Dent. De toenmalige censuurcommissie die tv-producties uitgebreid bestudeerde vond het personage niet passen in een programma voor kinderen. Dat lag uiteraard aan het verminkte deel van Two-Face’s gezicht.

DC Comics heeft de rechten op het script van Harlan Ellison gekocht. Ze hebben Len Wein (Swamp Thing), Jose Garcia-Lopez (Atari Force) en inkter Joe Prado (Blackest Night) gevraagd om dit verhaal te verstrippen. In november verschijnt Batman: The Lost Episode als digitale comic.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.