Random Article


SDCC 2014: Grant Morrison legt DC’s Multiversity uit

 


0
Posted 26/07/2014 by

Multiversity-1Over Grant Morrisons Multiversity is al veel gezegd en geschreven sinds het was aangekondigd na DC’s Final Crisis in 2009. Maar het is wachten tot volgende maand om The Multiversity #1 te kunnen lezen.

DC Comics heeft een lange geschiedenis met verschillende alternatieve werelden. Nog maar net kregen we een grote clash voorgeschoteld in het Forever Evil-event, waar het Crime Syndicate uit Earth-3 in werd voorgesteld (een kwaadaardige versie van de Justice League). Er is natuurlijk ook de reeks Earth 2 die de nieuwe generatie helden van deze alternatieve wereld volgt en Powergirl & Huntress in World’s Finest, verstekelingen van Earth 2 in het reguliere DC-universum.

The Multiversity #1 zal de start zijn van het event en zal dan opsplitsen in enkele losse one-shots die elk over een eigen versie van het DC-universum gaan met hun eigen versies van de Justice League en andere gekende personages. The Multiversity #2 zal dan weer de serie afsluiten.

thejustcoverflatIn de one-shots gaan we onder andere Earth 20 bezoeken, waar de superhelden, Society of Superheroes, enorm pulpy zullen zijn. Verwacht je aan Doc Fate (mengeling van Doctor Fate & Doc Savage), The Immortal Man, Lady Blackhawk en Abin Sur als Green Lantern.

The Just (Earth 16) is een andere one-shot. Een wereld waar Batman en Superman hun werk heel goed gedaan hebben en er geen criminaliteit meer is. Het verhaal volgt tieners met superkrachten die niets te doen hebben.

Grant Morrison heeft zich volledig kunnen uitleven en dat betekend ook dat het vol referenties zal zitten die het geheel al eens kunnen omtoveren tot zware lectuur. Dit hadden ze vrij snel door bij DC Comics en er zal een soort gids van de Multiversity komen die vol informatie en nog meer referenties zal zitten.

Niet alle versies in het DC-multiversum zullen door Grant Morrison worden beschreven, hij heeft met opzet zeven vrij gelaten voor andere schrijvers en hun eigen ideeën.

Om je al een beeld te geven van dit alles heeft DC Comics een map van The Multiverse uitgegeven.

Multiversity-map_1400x1074

Een lange lijst van One-Shot, een hel om te volgen en hopelijk geen enkele te missen. Archonia.com bied je de optie aan op met één druk op de knop deze allemaal te pre-orderen en dus zonder zorgen te volgen. Gewoon The Multiversity #1 subscriben en je mist geen enkel nummer van de langverwachte Grant Morrison’s Multiverse reeks.

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.