Random Article


Review: Ragnarok #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Walt Simonson wordt beter met de jaren

Op zijn slechtst


Niet elke lezer zal deze eerste issue meteen begrijpen


Walt Simonson keert terug naar de Noorse mythologie met Ragnarok…

2
Posted 26/07/2014 by

 
Full Article
 
 

Hel itself has broken open, and there is no future anymore.

Ragnarok 001-002Ragnarok is voor Walt Simonson (Thor, X-Factor) een terugkeer naar de wereld van de Noorse mythologie. Als kleine jongen las hij voor het eerst een boek met deze legenden en ze spraken erg tot zijn verbeelding. In 1984 vormden deze verhalen de inspiratie voor Simonsons legendarische run op Marvel’s The Mighty Thor. Dertig jaar later gebruikt hij deze verhalen opnieuw als inspiratie voor een nieuwe serie bij IDW, waarin hij wat dichter bij het bronmateriaal wil blijven: Ragnarok.

We volgen een Black Elf die een meute geboefte leidt naar een fort waar een dode god is geketend. Ze heeft de opdracht gekregen om deze god te kelen. Slaagt ze, dan zal roem en rijkdom haar deel zijn…

De Noorse apocalyps ook wel gekend als Ragnarok heeft plaatsgevonden. Thor is verdwenen, Odin is gestorven en de aarde lijkt aan haar lot te zijn overgelaten. Dat wordt alleen niet al te helder uiteen gezet. Je moet echt aandachtig lezen om enigszins op te kunnen maken hoe de vork in de steel zit. Deels is dat een compliment, maar anderzijds is het ook niet de meest intelligente manier om een serie op te zetten. We hebben er in ieder geval begrip voor als er mensen zijn die naar aanleiding van deze issue de reeks direct hebben laten vallen.

Grafisch is er niets mis met Ragnarok. Walt Simonson wordt als een goeie wijn beter naarmate hij ouder wordt. Simonsons tekenwerk heeft een kracht en ongekende vitaliteit. Er wordt al een paar keer voor de moeilijke visuele oplossing gekozen om iets in beeld te brengen. Dat belooft nog wat voor de toekomst.

Dit eerste deel is misschien niet de perfecte introductie voor een nieuwe serie, maar het biedt wel voldoende houvast om Ragnarok op te pikken en te gaan volgen.

Ragnarok 1  bij Archonia.com

Ragnarok 001-003

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


2 Comments


 1. avatar
   
  Mirko di Wallenberg

  Ik ben een grote fan van Walt Simonson en heb zelf zijn Thor Marvel Omnibus op de planken staan MAAR deze reeks doet wel HEEL STERK aan Thor denken uit zijn Marvel glorie periode! Zelfde wijze waarop de draak getekend werd; zelfde manier van layouten van de pagina enz… Mmm, dus Thor maar met een andere naam!
 2. avatar
   
  de baard van alan moore

  Het put ook uit hetzelfde bronmateriaal, dus ergens is dat logisch.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.