Random Article


Review: Black Market #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Interessant uitgangspunt.

Op zijn slechtst


Is het idee achter deze comic genoeg om een miniserie te dragen?


Een man staat voor een ingewikkeld moreel dilemma om zijn vrouw te redden in Black Market, een interessante nieuwe superheldentitel van BOOM! Studios…

0
Posted 19/07/2014 by

 
Full Article
 
 

Sometimes the supers need a hand from us little people.

Frank J. Barbiere (Five Ghosts, New Avengers) en Victor Santos (Time Warp, Ghosts) komen met een nieuwe superheldentitel bij BOOM! Studios. Zitten we als lezers echt te wachten op een superheldentitel die wordt uitgegeven buiten het overvolle aanbod van Marvel of DC Comics? Meestal is het antwoord op deze vraag “nee”. Maar beide heren doen een behoorlijke poging om de lezer te overtuigen van het tegendeel.

In de wereld van Black Market leven superhelden en normale mensen gewoon door elkaar. Soms kruisen hun paden elkaar en dan kan het weleens gebeuren dat een superheld tijdens een reddingsactie soms zelf gered moet worden door de brandweer. Het lijkt een onschuldig scenario.

Raymond, onze hoofdrolspeler, is een patholoog die weet wat hij met een lijk kan doen. Zijn vrouw lijdt aan MS en hij draait dusdanig veel uren op zijn werk dat ze niks tekort komt. Zo blijft hij aantrekkelijk voor zijn werkgever waardoor de ziektekostenverzekering alles vergoedt. Dan doet zich een kans voor om zijn vrouw te genezen en uit deze miserie te raken. Maar om dat wondermiddel te bemachtigen zou Raymond weleens verder moeten gaan dan menselijk is…

In deze openingsissue wordt je dus een interessant ethisch dilemma voorgeschoteld. Het wordt op zo’n manier opgediend dat je bijna geneigd bent om de issue meteen te herlezen omdat het hele voorgaande verhaal in een ander daglicht komt te staan. Dat is verdomde knap in elkaar gezet. Tegelijkertijd kun je jezelf afvragen of deze miniserie niet nu al zijn kruid heeft verschoten? Want hoe boeiend kun je dit nog maken?

Het tekenwerk van Victor Santos laat zich het beste omschrijven als een kruising tussen het werk van Frank Miller en Mike Avon Oeming (Powers). Zijn stijl oogt best lekker. Al zijn de pagina’s in huis wat te fel ingekleurd.

Black Market #1 is een interessante opener, al blijft het de vraag of de makers het niveau vast kunnen houden en in de resterende delen niet gaan verzanden in clichés. Maar voor een definitief antwoord op deze vraag moeten we nog een paar maanden wachten. Los van dit punt is dit gewoon een goede comic.

Black Market #1 bij Archonia.com

Black Market 001-1Black Market 001-2

Black Market 001-3Black Market 001-4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.