Random Article


Review: Spread #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.50
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het verhaal is bijzonder depressief makend

Op zijn slechtst


De invloeden zijn wel heel duidelijk


John Carpenter’s The Thing meets Lone Wolf and Cub. Soms zegt een Hollywoodpitch alles over de comic…

3
Posted 16/07/2014 by

 
Full Article
 
 

Leave her for the Spread!

Spread is de liefdesbaby van Justin Jordan (The Strange Talent of Luther Strode) en Kyle Strahm (Haunt). Beide heren hopen met deze horrorcomic aan te sluiten in het groeiende pantheon van succesvolle creator-owned titels bij Image Comics. De enige voorwaarde is dat het publiek ook bereid moet zijn om de losse issues te kopen. Er liggen plannen klaar voor maar liefst 50 delen. Hebben de heren ook een comic gemaakt die het potentieel heeft om een groter publiek te interesseren? Aan de Hollywoodachtige pitch zal het niet liggen. John Carpenter’s The Thing meets Lone Wolf and Cub. Dat doet wel een belletje rinkelen.

De aarde is in Spread weer eens overvallen door een nieuwe plaag van apocalyptische proporties. Een mysterieus verschijnsel genaamd de Spread spreidt zich uit over de planeet. Wanneer dit rode gevaarte je keelt dan blijf je niet lang dood. Je verrijst als een onderdeel van de Spread en je hebt meer tanden op plekken dan goed voor je is. Natuurlijk werkt de mens niet samen om dit gevaarte te keren. De beschaving is uit elkaar gevallen en wanneer je niet wordt opgeslokt door de plaag loop je wel het risico om te worden gedood door een groepje plunderaars. Lastig overleven in deze harde wereld…

In deze eerste issue maken we kennis met No. Deze zwijgzame vechtmachine trekt over de ijzige verlaten vlaktes. Daar treft hij een gewonde vrouw aan, die enkele pagina’s zwaargewond werd achtergelaten na een confrontatie met een groepje plunderaars. Met haar laatste woorden maakt ze hem duidelijk dat hij de baby moet zien te vinden die ze bij zich droeg. Deze baby biedt hoop…

De plot van deze comic is niet bijster origineel. Het angstzweet zal ook niet meteen over je rug lopen tijdens het lezen ervan. Maar de comic communiceert het gevoel van isolatie uitstekend. Je voelt de eenzaamheid en hopeloosheid van de mensen. En de Spread is een prima monster. Maar waar deze comic echt in uitblinkt is het overbrengen van een diepe naargeestigheid. Er is een sprankeltje hoop, maar voor de rest breekt het verhaal elk gevoel van vrolijkheid wat je in je hebt. Strahms tekenwerk benadrukt deze punten alleen nog maar. De decors zien er net zo afgetrapt uit als de doorleefde gezichten van de mensen. Zie de onderstaande pagina’s voor een voorbeeld hiervan.

Voor een eerste issue is deze Spread #1 prima.

Spread #1 bij Archonia.com

Spread01_Page4Spread01_Page5

Spread01_Page6Spread01_Page7

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


3 Comments


 1. avatar
   
  Ctulu

  Dit ziet er zo ziek uit! Ook een ‘knipoog’ naar de Corinthian, lol?
 2. avatar
   

  Ziet er mooi uit! Als de tpb even goed blijft ook eens proberen!

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.